ShoRtie 1611 #2951 Napisano 24 Sierpnia 2015 Pobłądziłem w lesie a chciałem z powrotem na plażę wrócić więc kierowałem się na północ i tak samo w mieście jak nie wiedzieliśmy w którą wrócić z powrotem ale to już w ramach zabawy żeby GPSa nie włączać w telefonie 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wichu79 4 #2952 Napisano 24 Sierpnia 2015 Jeżeli chcesz się dopatrywać jakiejkolwiek różnicy w jakości to może znajdziesz ją pomiędzy wersjami tylko na rynek japoński i na resztę świata, różnicy może w ogóle nie być, albo będzie trudna do zauważenia.Nie mówię tu o różnicach w dodatkowych wersjach kolorystycznych czy paskach Carbon Fiber ale zastanawiam się też nad trwałością i niezawodnością wnętrza.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #2953 Napisano 24 Sierpnia 2015 Moim zdaniem różnicę w wykonaniu oraz użytych materiałów można zauważyć między modelami produkowanymi dzisiaj a tymi z lat '80 czy '90. Różnice między modelami przeznaczonymi na inne kontynenty raczej nie istnieją.Mówię tu o modelach plastikowych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #2954 Napisano 24 Sierpnia 2015 Nie mówię tu o różnicach w dodatkowych wersjach kolorystycznych czy paskach Carbon Fiber ale zastanawiam się też nad trwałością i niezawodnością wnętrza....Nie chodziło mi Carbon Fiber itp, ale o samo wykonanie. Mam Rangemana BJ na japonię i zwykłego na EU i uważam, że japan made jest minimalnie lepiej dopracowany, ale może być to efekt placebo bo zawsze lubiłem wszystko co japońskie zaczynając od samochodów, a kończąc na niektórych panienkach 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wichu79 4 #2955 Napisano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie chodziło mi Carbon Fiber itp, ale o samo wykonanie. Mam Rangemana BJ na japonię i zwykłego na EU i uważam, że japan made jest minimalnie lepiej dopracowany, ale może być to efekt placebo bo zawsze lubiłem wszystko co japońskie zaczynając od samochodów, a kończąc na niektórych panienkach Może i tak być.Podobnie mam z kołowrotkami.....Jeden model robiony w Japonii a drugi w Malezji....Ale jak kręcę to ten japoński wydaje mi się kręcić lepiej choć raczej oba są identyczne poza blaszkami z wybitymi krajami produkcji. Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez wichu79 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bujman 4 #2956 Napisano 24 Sierpnia 2015 Z tym bladzeniem to niezle naciągane ale super 9400 uratowal Ci Życie:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil Kujawski 0 #2957 Napisano 24 Sierpnia 2015 Czyli rozumiem żołnierze w Afganie ze zwykłym kompasem (działającym identycznie jak w romku) i mapą albo gdzieś w dżungli jak się zgubią i wyjdą to tez naciągane , okej . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #2958 Napisano 24 Sierpnia 2015 Życia nie uratował ale oszczędził czasu i chodzenia na ślepo. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #2959 Napisano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) Pobłądziłem w lesie a chciałem z powrotem na plażę wrócić więc kierowałem się na północ i tak samo w mieście jak nie wiedzieliśmy w którą wrócić z powrotem ale to już w ramach zabawy żeby GPSa nie włączać w telefonie Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil Kujawski 0 #2960 Napisano 24 Sierpnia 2015 Jeżeli ktoś naprawdę potrafi umiejętnie korzystać z tego urządzenia to faktycznie się przydaje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bujman 4 #2961 Napisano 24 Sierpnia 2015 Bunkrow nie ma ale tez jest za***iscie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bujman 4 #2962 Napisano 24 Sierpnia 2015 To pytanie jak poruszales sie po miescie miales mape? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #2963 Napisano 25 Sierpnia 2015 Nie wiem czemu uważacie, że kompas Romka nie mógł pomóc ShoRtiemu. Pewnie przez to, że w dzisiejszych czasach mało kto potrafi używać tego urządzenia, a przydatność słońca w nawigacji to już w ogóle czarna magia zwłaszcza dla młodych kadetów Dam przykład. Idziecie na grzyby, wchodzicie głęboko do lasu, wysokie drzewa itp, albo pochmurno i nie widać słońca, a wy po prostu zamotaliście się poprzez zbyt duże skupienie na zbieractwie i nie wiecie w ogóle w jakim kierunku się kierować do auta. Rangeman pik pik i już wiecie gdzie są kierunki, a jeżeli wiecie, że auto było zostawione po wschodniej stronie lasu to idziecie na wschód, a nie na zachód dzięki temu wyjdziecie po odpowiedniej stronie, podobnie z użyciem słońca jest i wędrówkach w nieznanym mieście bo po co iść wgłąb miasta jeżeli chcemy na plażę. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #2964 Napisano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Całe ABC w Romku jest przydatne - jeżeli się potrafi z tego korzystać.Korzystać w terenie, a nie na kanapie w domu Myślę, że warto nawet dla zabawy czasem poćwiczyć użycie kompasu skoro jest pod ręką, a dokładnie na ręce Czasy są takie, że częściej się błądzi w centrum handlowym niż w lesie...Ale spróbuj w takim centrum odpalić GPS Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez Sol 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #2965 Napisano 25 Sierpnia 2015 Love the sea and the earth super wygląda NIestety bezel i pasek są niezamawialne via zibi do polski:( bo to wersja tylko na rynek japoński. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #2966 Napisano 25 Sierpnia 2015 Mi by sam bezel z tego modelu wystarczył a pasek niestety z carbonem więc i tak by 3stówki było. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #2967 Napisano 25 Sierpnia 2015 NIestety bezel i pasek są niezamawialne via zibi do polski:(bo to wersja tylko na rynek japoński.Myślę, że jest zamawialny, bo gw-9430 też jest tylko na japoński rynek, a niema problemu zakupem części. Trzeba zapytać Pani Sylwi 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek25 2 #2968 Napisano 25 Sierpnia 2015 Mam już go od jakiegoś czasu, ale się nim jescze nie zdążyłem pochwalić Fota z piątku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master88 1 #2969 Napisano 25 Sierpnia 2015 Co do Romka z US to ja np zaryzykowalem i kupiłem go na amazonie za niecałe 700 zł mnie wyjdzie wersję cr na Amerykę. Lecz dopiero będę się z nim widział 4 października :@ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snake_08 1 #2970 Napisano 25 Sierpnia 2015 Mam pytanie do tych co odwiedzają WUS-a ... kiedyś jeden z Kolegów wstawił zdjęcia z WUS-a rozkręconego Romka niestety foty nie odpalają w jego poście a z nim nie mam kontaktu może ktoś z was mógłby je znaleźć bo ja niestety nie mogę .... z góry dziękuję... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #2971 Napisano 26 Sierpnia 2015 Mam kilka swoich fotek, mogę wrzucić wieczorem. Co potrzebujesz wiedzieć? 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snake_08 1 #2972 Napisano 26 Sierpnia 2015 ....jak jest zamontowany sam mechanizm , jak wygląda po wyjęciu ... w takim razie czekam na zdjęcia. .. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #2973 Napisano 26 Sierpnia 2015 Pewnie jest bardzo podobnie jak w 9200 Riseman jak będzie chwila to zapodam jakieś zdjęcia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #2974 Napisano 26 Sierpnia 2015 też chętnie zobaczę, jak to wygląda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #2975 Napisano 26 Sierpnia 2015 Hm... on nie jest zamontowany w sumie odpinasz tylko tasiemkę od sensora i wyciągasz moduł. Po prostu jest tam wsadzony. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach