Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Pobłądziłem w lesie a chciałem z powrotem na plażę wrócić więc kierowałem się na północ i tak samo w mieście jak nie wiedzieliśmy w którą wrócić z powrotem ale to już w ramach zabawy żeby GPSa nie włączać w telefonie :)

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chcesz się dopatrywać jakiejkolwiek różnicy w jakości to może znajdziesz ją pomiędzy wersjami tylko na rynek japoński i na resztę świata, różnicy może w ogóle nie być, albo będzie trudna do zauważenia.

Nie mówię tu o różnicach w dodatkowych wersjach kolorystycznych czy paskach Carbon Fiber ale zastanawiam się też nad trwałością i niezawodnością wnętrza....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem różnicę w wykonaniu oraz użytych materiałów można zauważyć między modelami produkowanymi dzisiaj a tymi z lat '80 czy '90.

Różnice między modelami przeznaczonymi na inne kontynenty raczej nie istnieją.

Mówię tu o modelach plastikowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mówię tu o różnicach w dodatkowych wersjach kolorystycznych czy paskach Carbon Fiber ale zastanawiam się też nad trwałością i niezawodnością wnętrza....

Nie chodziło mi Carbon Fiber itp, ale o samo wykonanie. Mam Rangemana BJ na japonię i zwykłego na EU i uważam, że japan made jest minimalnie lepiej dopracowany, ale może być to efekt placebo bo zawsze lubiłem wszystko co japońskie zaczynając od samochodów, a kończąc na niektórych panienkach ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodziło mi Carbon Fiber itp, ale o samo wykonanie. Mam Rangemana BJ na japonię i zwykłego na EU i uważam, że japan made jest minimalnie lepiej dopracowany, ale może być to efekt placebo bo zawsze lubiłem wszystko co japońskie zaczynając od samochodów, a kończąc na niektórych panienkach ;)

Może i tak być.Podobnie mam z kołowrotkami.....Jeden model robiony w Japonii a drugi w Malezji....Ale jak kręcę to ten japoński wydaje mi się kręcić lepiej choć raczej oba są identyczne poza blaszkami z wybitymi krajami produkcji.

Edytowane przez wichu79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym bladzeniem to niezle naciągane ale super 9400 uratowal Ci Życie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli rozumiem żołnierze w Afganie ze zwykłym kompasem (działającym identycznie jak w romku) i mapą albo gdzieś w dżungli jak się zgubią i wyjdą to tez naciągane , okej ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Życia nie uratował ale oszczędził czasu i chodzenia na ślepo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobłądziłem w lesie a chciałem z powrotem na plażę wrócić więc kierowałem się na północ i tak samo w mieście jak nie wiedzieliśmy w którą wrócić z powrotem ale to już w ramach zabawy żeby GPSa nie włączać w telefonie :)

:D

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu uważacie, że kompas Romka nie mógł pomóc ShoRtiemu. Pewnie przez to, że w dzisiejszych czasach mało kto potrafi używać tego urządzenia, a przydatność słońca w nawigacji to już w ogóle czarna magia zwłaszcza dla młodych kadetów ;)

Dam przykład. Idziecie na grzyby, wchodzicie głęboko do lasu, wysokie drzewa itp, albo pochmurno i nie widać słońca, a wy po prostu zamotaliście się poprzez zbyt duże skupienie na zbieractwie i nie wiecie w ogóle w jakim kierunku się kierować do auta. Rangeman pik pik i już wiecie gdzie są kierunki, a jeżeli wiecie, że auto było zostawione po wschodniej stronie lasu to idziecie na wschód, a nie na zachód :P dzięki temu wyjdziecie po odpowiedniej stronie, podobnie z użyciem słońca jest i wędrówkach w nieznanym mieście bo po co iść wgłąb miasta jeżeli chcemy na plażę.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całe ABC w Romku jest przydatne - jeżeli się potrafi z tego korzystać.

Korzystać w terenie, a nie na kanapie w domu ;)

Myślę, że warto nawet dla zabawy czasem poćwiczyć użycie kompasu skoro jest pod ręką, a dokładnie na ręce :)

Czasy są takie, że częściej się błądzi w centrum handlowym niż w lesie...

Ale spróbuj w takim centrum odpalić GPS :D

Edytowane przez Sol

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Love the sea and the earth super wygląda :)

NIestety bezel i pasek są niezamawialne via zibi do polski:(

bo to wersja tylko na rynek japoński.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi by sam bezel z tego modelu wystarczył a pasek niestety z carbonem więc i tak by 3stówki było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIestety bezel i pasek są niezamawialne via zibi do polski:(

bo to wersja tylko na rynek japoński.

Myślę, że jest zamawialny, bo gw-9430 też jest tylko na japoński rynek, a niema problemu zakupem części. Trzeba zapytać Pani Sylwi ;)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam już go od jakiegoś czasu, ale się nim jescze nie zdążyłem pochwalić :P Fota z piątku.

ZfjSE3N.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Romka z US to ja np zaryzykowalem i kupiłem go na amazonie za niecałe 700 zł mnie wyjdzie wersję cr na Amerykę. Lecz dopiero będę się z nim widział 4 października :@

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do tych co odwiedzają WUS-a ... kiedyś jeden z Kolegów wstawił zdjęcia z WUS-a rozkręconego Romka niestety foty nie odpalają w jego poście a z nim nie mam kontaktu może ktoś z was mógłby je znaleźć bo ja niestety nie mogę .... z góry dziękuję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kilka swoich fotek, mogę wrzucić wieczorem. Co potrzebujesz wiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....jak jest zamontowany sam mechanizm , jak wygląda po wyjęciu ... w takim razie czekam na zdjęcia. ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie jest bardzo podobnie jak w 9200 Riseman jak będzie chwila to zapodam jakieś zdjęcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

też chętnie zobaczę, jak to wygląda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... on nie jest zamontowany w sumie :) odpinasz tylko tasiemkę od sensora i wyciągasz moduł. Po prostu jest tam wsadzony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi