Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Zapytałem o żółty pasek do froga w zibi i niestety kosztuje 250zl i trzeba na niego długo czekać, więc już chyba lepiej dołożyć 80 i kupić normalny żółty od ranga z włóknem i bez napisu titanium case :D

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Kolega szuka kompletu z paskiem...

Oczywiście w cenie bezela ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem ze to nie są oryginały ale pocztalem i wychodzi że tak.... i zdziwila mnie cena przypuszczalem ze bedzie drożej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem ze to nie są oryginały ale pocztalem i wychodzi że tak.... i zdziwila mnie cena przypuszczalem ze bedzie drożej...

Oryginały, zresztą zapakowane w firmowe torebki. Poza tym szybko wysyłają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super dzieki .... napewno zamowie jeszcze jedno pytanie a wymianic w serwisie czy nie jest to zbyt trudna sprawa i można smialo u zwyklego zegarmistrza??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość wymienia sama ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dasz rade, ale chyba fakt jest taki jeżeli robimy to sami , to tracimy gwarancję ogólnie krótko mówiąc. W serwisie wykonują wpis do karty gwarancyjnej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tracisz żadnej gwarancji ani nie ma żadnego wpisu w karcie (chyba, że o taki poprosisz)

Wymiana bezela nie wymaga otwierania koperty zegarka i jest banalnie prosta, wystarczy odkręcić 4 śrubki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja raczej sie nie podejme wymiany :-D

Poszukaj w tym wątku a są zdjęcia i, mimo, że sam tego nie robiłem z Romkiem, to wiem, że to łatwe :)

Nie robiłem, ale nie się boję ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie boje troche a poza tym szkoda gwarancji... narazie zamówiłem jak przyjdzie to poszukam jakiegos serwisu w krakowie ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie boje troche a poza tym szkoda gwarancji... narazie zamówiłem jak przyjdzie to poszukam jakiegos serwisu w krakowie ..

Wymieniając pasek czy bezel samodzielnie nie traci się gwarancji a sama wymiana jest banalnie prosta, nie ma powodu do obaw.  ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tracisz żadnej gwarancji ani nie ma żadnego wpisu w karcie (chyba, że o taki poprosisz)

Wymiana bezela nie wymaga otwierania koperty zegarka i jest banalnie prosta, wystarczy odkręcić 4 śrubki.

Napisałem, że nie traci się żadnej gwarancji...

A Kolega dalej swoje, że szkoda mu gwarancji.

Poddaje się.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to jest proste, odkrecasz śrubki od paska i ściągasz bezel. Musisz tylko uważać żeby nie zgubić osłony od sensora. Śrubki od bezela to atrapy i musisz je po prostu wypchnąć. Zresztą jak poszukasz w tym wątku to znajdziesz opis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana bezela w rangemanie to prościzna, jeden z najłatwiejszych modeli do takiej operacji.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hohoho pytałem się przez maila jak zamawiałem bezel i pasek pani z zibi to powiedziała mi ze najlepiej wymienić w autoryzowanym punkcie bo może stracić gwarancję .

Tylko to w sumie było w Kingu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogłeś dopytać tą Panią zza biurka ile bezeli wymieniła i czy wie na czym to polega..

Oczywiście, że tak odpowiedziała, bo nie mogła powiedzieć nic innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że nigdy nie podejmowała się takiej operacji i nie wie, że zegarka się w takiej sytuacji nie otwiera, nawet kinga.

Mi byłoby po prostu szkoda czasu na wycieczkę do serwisu z taką małą rzeczą. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Serwisant też człowiek, z czegoś żyć musi. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko żeby dobrze zrobił bo lepiej niż samemu to na pewno nie  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi