Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

CTL1616

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do Was pytanie, jaka bateria wchodzi do Rangeman'a? Jaki model?

Ale wiesz Tomek, że to Solar i nie trzeba jej zmieniać jak się za dużo bawi sensorami w nowym zegarku, tylko należy podładować? ;):D

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem o tym doskonale i miałem o tym napisać, ale chciałem sprowokować dyskusję Ciekawość mnie wzięła po prostu, a szukałem w internecie tej informacji i nie mogłem jej znaleźć. Czyli wychodzi na to, że Casio ładuje te same modele baterii do wszystkich zegarków z panelem słonecznym?

Edytowane przez tomasznowak244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem o tym doskonale i miałem o tym napisać, ale chciałem sprowokować dyskusję Ciekawość mnie wzięła po prostu, a szukałem po Internecie tej informacji i nie mogłem jej znaleźć. Czyli wychodzi na to, że Casio ładuje te same modele baterii do wszystkich zegarków z panelem słonecznym?

CTL1616 do większości z solarem ale są też wyjątki. Przykładowo ctl920

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyfrowe G z solarem maja CTL1616 a wszystkie analogowe z solarem maja CTL920

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Wczoraj zostałem posiadaczem 2 gshocka czyli Romana. Choroba postępuje :-) mam pytanie jakie macie odczucia co do baterii? Jak go kupiłem ma M. Teraz ciężko o słońce, czy takie normalne dzienne światło tez w jakiś sposób ładuje ta baterie. Na M długo pociągnie? Rozumiem ze pod lampkę tez da radę położyć w domu i tez naładuje do H? Boje się ze padnie przy pochmurnych dniach. Od wczoraj męczyłem się aby załapało automatyczne skalibrowanie czasu, w domu ciężki dopiero na dworzu udało mi się po ok 5 min. I pytanie jeszcze mam odnośnie spasowania obudowy. U mnie jak dociśne dół i górę koło napisu triple to lekko skrzypi i jest lekki luz od tej lewej strony. Poza tym bajka. Używacie tych dodatkowych opcji sensora, termometr, barometr itp? Czy to taki tylko bajer dodatkowy dla Was? Rozumiem ze barometr i termometr mam skalibrować sobie z innym sprzętem mierzącym aby pomiary były ok. Bo jak na razie temp źle pokazuje. Pozdrawiam.

Edytowane przez madhunt3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw przeczytaj instrukcję obsługi to nie powinieneś mieć już takich pytań.

A jak jednak jeszcze będą to użyj szukajki lub przeczytaj ten temat od początku :)

A żeby Cię już uspokoić to zapewne wszystkie czujniki pracują dobrze w Twoim zegarku, tylko musisz nauczyć się ich używać ;)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę dużo wątków, pozatym pytam o wasze doświadczenie, a nie formułki z instrukcji. Będę wdzięczny o konkretne odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę dużo wątków, pozatym pytam o wasze doświadczenie, a nie formułki z instrukcji. Będę wdzięczny o konkretne odpowiedzi.

O baterię się nie martw. Jak miałem pierwszego Rangeman'a to była zima, pracowałem w ciemnym pomieszczeniu cały czas, a bateria przez miesiąc mi nie spadła na poziom L z poziomu M. Nosiłem go na wierzchu rękawa kurtki i nawet w pochmurny dzień zegarek się podładowywał.Jesli chodzi o termometr to pisze w instrukcji, że na ręce jego pomiar będzie niedokładny. Nie ma co go kalibrować , bo to wiele nie da. Kompas kalibrowałem, tak samo położenie geograficzne dla mojej miejscowości. Spasowanie bezela u mnie w pierwszym Romanie było podobne jak u Ciebie, coś się ruszało,skrzypiało ,ale taki urok tego elementu w Romanie. Ogólnie zegarek jest super i żałuję że sprzedałem dodatkowe ubranka do niego, bo na lato były by idealne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... formułki z instrukcji ...

Pozwolą na zrozumienie ich działania i jak prawidłowo odczytywać pomiary i działanie baterii.

Zrozum, jak nie wiesz co zegarek pokazuje to co chcesz kalibrować?

Zaraz będziesz pytał o barometr że źle Ci pokazuje a w sumie nie wiesz co pokazuje.

Poczytaj o ciśnieniu względnym a bezwzględnym i jego redukcji do poziomu morza.

A na koniec zrozumiesz że to co w danej chwili pokazuję jest nie istotne a ważne jest to jaka jest tendencja jego zmiany.

I się nie obrażaj bo tysiąc razy o tym było mówione/tłumaczone i ciągle te same pytania ;)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje.

Jeszcze Ci napiszę, że z termometra korzystałem jak pływałem w morzu i sprawdzałem temperaturę wody. Jeśli chodzi o inne czujniki to korzystam dużo z wysokościomierza jak wychodzę w góry. Oczywiście trzeba wtedy go skalibrować i można w miarę dobrze odczytać różnice wysokości. Barometr również w górach się czasem przydaje zwłaszcza w lecie jak są burze gwałtowne to kilka razy alarm barometru mnie ostrzegł przed nimi. Tak, że niby to są bajery niezbyt dokładne , ale mimo wszystko czasem przydatne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co nie jestem zadowolony z metalowej szlufki na pasku. Uwiera mnie i ciagne włoski. Macie jakiś sposób na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ze ręka się przyzwyczai bo to pierwszy dzień. Bardziej wbija mi się ta szlufka w rękę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co nie jestem zadowolony z metalowej szlufki na pasku. Uwiera mnie i ciagne włoski. Macie jakiś sposób na to?

Ja zarzuciłem zwykłą gumową od innego paska i tyle

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie rozpakowałem i przymierzyłem :)

20180321_163639.jpg

Szedł 8 dni, płacone paypal bez żadnych ubezpieczeń :rolleyes:

Gratuluję. Jak tam kontrast wyświetlacza?

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zarzuciłem zwykłą gumową od innego paska i tyle

A jak ta blaszkę ściągnąć bez odginiania? I jak gumowa wsadzić bez uszkodzenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klamerka łatwa do ściągnięcia bo masz teleskopy, a potem z górki. Przyrząd do zmiany teleskopów lub cienkim czymś wypchniesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdejmujesz kamerkę nawet igla i potem zdejmujesz metalowa i dajesz plastikowa.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie miałeś synchronizacji czasu przez waveceptor to się nie przestawił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w domu nigdy nie łapie zasięgu, dopiero na zewnątrz bądź przy oknie się udaje, wiec w sumie opcje można wyłączyć żeby nie ciągła baterii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi