Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, grandmaster napisał(-a):

Za ile jeszcze jest warto kupić ten zegarek jako "nowy" z olx? 900zl to dobra cena? Wersja 1er. 

😁😁😁

Screenshot_2025-07-27-11-42-55-65_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2025-07-27-11-43-03-16_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 hours ago, grandmaster said:

Za ile jeszcze jest warto kupić ten zegarek jako "nowy" z olx? 900zl to dobra cena? Wersja 1er. 

Ja ostatnio miałem nowy z dokumentami i 2.5 roku gwarancji za 800 finalnie. 850 leżał I leżał 🙂

Instagram: @dailygshocker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG-20250730-131420.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, nie ma ktoś możę zbędnego pozytywnego wyświetlacza z Romka i chciałbym oddać lub sprzedać coś taniej niż nowe w sklepie ? :) jeśli tak prośba o PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt zakończony 🙂

IMG-20250808-151604.jpg

IMG-20250808-151914.jpg

IMG-20250808-152011.jpg

IMG-20250808-152729.jpg

IMG-20250808-153840.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wrzucę i tutaj temat do rozważań, skoro na ogólnym zostałem olany :D

Wiem wiem, kij w mrowisko, bo to wątek dotyczący GW-9400, ale może jednak podejmie ktoś rękawicę?

..."Chodzi znowu za mną Romek. I tak sobie gdybam, wracać do starego poczciwego 9400 powiedzmy w wersji Y, czyli czarnego z żółtymi akcentami, czy może pójść w nowe i brać GW-9500RY lub GPR-H1000RY?

Jak myślicie, który wybór będzie lepszy? 

Nie będzie noszony często, jak ostatnio większość zegarków, bardziej myślę o weekendach, wakacjach itp. 

Na co dzień noszę teraz Apple Watcha lub automaty.

Oglądałem kilka filmików (m.in. te Tomka) i znam mniej więcej wady i zalety nowych wypustów: 9500 to Protrek ale z pozytywem, a H1000 trzeba ładować, no i negatyw, choć bardzo czytelny (MiP).

Do tego ceny pasków i bezeli poszybowały w kosmos, nawet do 9400, ech jak żyć, jak żyć 🤣 Zabawy w przebieranki coraz "cięższe"...

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chodzi po głowie, to bierz póki możesz wybrać dobrą sztukę. Te nowsze zdążysz kupić. Czy są lepsze? Dla mnie nie :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz dwa, żeby nie męczyć się który wybrać 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tommly Tomku, ja nadal poszedłbym w gw-9400. GW- 9500, zanim kupisz, obejrzyj w jakiejś galerii - wyświetlacz ten główny, na którym są cyfry to ten głębiej osadzony, a ten bliżej szkiełka wyświetla tylko wskazania kompasu, co czyni ten główny mniej czytelnym.
Z kolei GPR-H1000 działa w miarę, ale bez połączenia z telefonem nie masz synchronizacji czasu. Ja w ogóle nie czuję mięty do tych pseudo smart wypustów Casio.
Co klasyka, to klasyka - GW-9400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@TomG80 Tomek narobiłeś mi smaka i wskoczył DCJ w oryginale ciuchy. 

Bezel mam jeszcze nówkę w foliach a założyłem starszy a mam jeszcze ten pierwszy bezel też w pudełku 😀

Niestety pasek od lat i używania nie jest w najlepszej kondycji niestety ale  DCJ ma coś w sobie od 2014-2018 był gw 9400 er1 a potem udało mi się w marcu 2018 kupić na eglobal był taki sklep właśnie DCJ. A teraz myślę czy nie kupić znowu 9400 er bo zegarek który ma dożywocie. Imo najlepszy G w historii 😀

eioIxKf.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, TomG80 napisał(-a):

@tommly Tomku, ja nadal poszedłbym w gw-9400. GW- 9500, zanim kupisz, obejrzyj w jakiejś galerii - wyświetlacz ten główny, na którym są cyfry to ten głębiej osadzony, a ten bliżej szkiełka wyświetla tylko wskazania kompasu, co czyni ten główny mniej czytelnym.
Z kolei GPR-H1000 działa w miarę, ale bez połączenia z telefonem nie masz synchronizacji czasu. Ja w ogóle nie czuję mięty do tych pseudo smart wypustów Casio.
Co klasyka, to klasyka - GW-9400.

Fakt co klasyka, to klasyka.

Twój filmik recenzję i omówienie GW-9500 widziałem, H1000 również. Na razie kliknął się 9500MRY, a nad 9400 myślę, albo podstawowy model, albo Y :D

Gorzej, że jeszcze jakiś Ocek chodzi mi po głowie.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie najlepiej się sprawdza DCJ.

Do czarnych ciuchów

Do granatowych ciuchów

Do ciuchów Burtona

Do ciuchów DCJ, oczywiście też

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi