Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

tak, tylko najpierw będzie lament i 100 pytań do... ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno z najlepszych, jakie zapamiętałem to: "Czy to normalne, że jak wciskam prawy dolny to włącza mi się stoper?"

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo normalne to nie jest. Jest świetne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głownie chodzi mi o model z Polskiej dystrybucji, bo jak wiadomo lepiej mieć książkę w łapie z PL jezykiem i sukcesywnie wszystko ustawiać i kalibrować, niż zadawać milion niepotrzebnych pytań zaśmiecając forum... Booo na wszystkie niewyjaśnione ciekawostki to jest taka mała książeczka dolączona do zestawu z zegarkiem, to wlaśnie PL instrukcja "papierkowa"... bezcenne :) O posiadaniu PL gwarancji nie wspomnę. Aha, czy kupno z europejskiej dystrybucji tzn paragon lub faktura z polskiego sklepu = gwarancja ZiBi? Bo nie ukrywam że lepiej mi kupić ze sklepu internetowego niż stacjonarnego (oddalony o 100 km) bo to różnica ok. 350 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwarancję ZIBI oraz poska instrukcję otrzymasz kupując wyłącznie w salonie TT lub poprzez ich stronę internetowa gdzie możesz negocjować cenę po zalogowaniu się w systemie, ewentualnie na allegro od sprzedawcy Sequndus.  Wszystkie inne sklepy lub sprzedawcy dadzą Ci swoją gwarancję której Zibi nie będzie honorować.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy naprawde taki problem jest sciagnac instrukcje z chomika czy innej swinki morskiej? Przyznaje w jednym temacie bronilem instrukcji po polsku ale nie popadajmy w skrajnosc w tt jest minimum 20 % drozej nizeli w innych miejscach wiec czy warto, musicie odpowiedziec sobie sami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie robił ktoś z Was takiego moda żeby do pozytywa 1er założyć gacie z 3er? Nie mogę takiej fotki nigdzie znaleźć a zawsze chciałer 3er-a :) tylko czy czerwone elementy na tarczy będą pasowały do żółtych na bezelu? Hmm ? :/

Jakby ktoś wrzucił foktę to sprawa byłaby jasna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Nie wiem czy naprawde taki problem jest sciagnac instrukcje z chomika czy innej swinki morskiej? Przyznaje w jednym temacie bronilem instrukcji po polsku ale nie popadajmy w skrajnosc w tt jest minimum 20 % drozej nizeli w innych miejscach wiec czy warto, musicie odpowiedziec sobie sami.

TT to wyjatkowo drogi sklep. Bez najmniejszego problemu mozna kupic nie o 20% taniej a duzo, duzo nizej. Pare linkow dla porownania (wystarczy kalkulator pod reka ;) )

1. http://timetrend.pl/zegarki/2308-casio-g-shock.html  vs   http://www.expeditelectronics.com/g-shock-master-of-g-series-gw-9400-1cr-black-digital-men-s-watch.html

2. http://timetrend.pl/zegarki/11392-casio-g-shock.html  vs  http://www.expeditelectronics.com/g-shock-limited-series-gw-9400cmj-3dr-camo-watch.html

3. http://timetrend.pl/zegarki/2309-casio-g-shock.html  vs  http://www.expeditelectronics.com/g-shock-master-of-g-series-gw-9400-3cr-green-digital-men-s-watch.html

Edytowane przez romseyman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co za problem wysłać im link z ceną, która nas interesuje i kupić w TT po tej niskiej cenie.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

A co za problem wysłać im link z ceną, która nas interesuje i kupić w TT po tej niskiej cenie.

Sprobuj, moze sie uda. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uda się bo bez problemu robią ceny jakie są na alledrogo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głownie chodzi mi o model z Polskiej dystrybucji, bo jak wiadomo lepiej mieć książkę w łapie z PL jezykiem

Instrukcja nie stanowi problemu.

Ale warto dopłacić by mieć w razie czego gwarancję 3+3 lata w Zibi.

kilka stron podałem linka na allegro do Seqndusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie robił ktoś z Was takiego moda żeby do pozytywa 1er założyć gacie z 3er? Nie mogę takiej fotki nigdzie znaleźć a zawsze chciałer 3er-a :) tylko czy czerwone elementy na tarczy będą pasowały do żółtych na bezelu? Hmm ? :/

Jakby ktoś wrzucił foktę to sprawa byłaby jasna :)

Proszę bardzo: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95642-gw-9400-rangeman/?p=1425619

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Hehe, dzięki temu linkowi od Ciebie, Jogi, znalazłem post w którym piszę nt. mojej decyzji o przebraniu oliwki w żółte szmaty (20 marca 2015). Przebrałem i tak już pozostał. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie wiecie czy do Romka da się założyć jakiś pomarańczowy albo żółty pasek od innego modelu. Fajny jest pomarańczowy z ga-1000 no ale tam jest inne mocowanie.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 9400 pasują paski z 9300 no ale to prawie te same kolory. A mnie ciekawi jak by wyglądał oliwkowy bezel i czarny pasek robił ktoś taki miks ? Chciałbym coś zmienić a nie uśmiecha mi się płacić stówy za pasek do kilku zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten wygląda zabójczo fajnie...pierwsza myśl....mudmaster :P

a9ureja8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx

Fajny

Wysłane z mojego SM-N920G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem fajnie.

Na żywo pewnie jeszcze lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie bym zrobił moda 9430 z bezelem i paskiem z 9400bj ale p. Sylwia upiera się, że nie może ściągnąć tego ubranka (do 9400bj ;) ) . Z kolei dwa Rangemany to dla mnie za dużo.

Edytowane przez DamianDe

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba by było kupić wersję 9400BJ i pasek od GW-9430EJ-9JR ..... pasek karbon to pewnie ok 300zł? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz widzę jak oni naprawiaja hehe

Z gwarancją wygląda tak że jak kupisz w Polsce to masz zibi

Jak kupisz z gwarancją International to musi być kupiony w Europie to casio uzna gwarancję a niestety większość z allegro zamawia z USA gdzie tam jest dużo taniej i tu zarabiają i wciskaja kit że jest gwarancja której zibi i casio ci nie uzna więc gwarancji brak. Dlatego ja kupiłem z rangemana i mudmastera z polskiej dystrybujcji.

Wysłane z mojego SM-N920G

davidofx to jak to w koncu jest z ta gwarancja, bo juz stracilem rachube. Kupilem zegarek ze sklep-casio.pl czyli ispeed, dokupilem tez przedluzenie gwarancji na 6 lat i dostalem polska instrukcje:). Malo tego w pudelku byla Karta Gwarancji Miedzynarodowej. Mam to potraktowac jako zbedny papierek, czy rzeczywiscie zegar jest objety gwarka miedzynarodowa ? Po co producent dokladalby takie cudo skoro nie moglym z tego skorzystac ?

g-shockwarranty.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi