Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Gość davidofx

Tak jak napisałem wyżej. Zadzwoń do zibi to ci wytlumacza jak nie zrozumiałe napisałem.

Wysłane z mojego SM-N920G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Jako, ze juz niedlugo zabiore Rangemana w warunki momemtami dosc ciezkie wiec dzisiaj rano postanowilem sprawdzic wskazania.

I tak zaczalem od wysokosci npm. Wg mapy z Google'a powinno byc  47,591m. 

qHs0GT.jpg

Rangeman wskazuje:

77EuU1.jpg

Calkiem nie najgorzej. Wiadomo, ze gdybym poszedl na wycieczke w gory to nalezaloby go za kazdym razem skalibrowac ale tym razem wskazanie jest wiecej niz zadowalajace.

Teraz kompas. Juz po kalibracji.

HzV5VX.jpg

Temperatura - porownalem z temp wewnatrz bo tu mam pod reka termometr. Po zdjeciu z nadgarstka trzeba czekac ok 10 minut az wskazanie bedzie wlasciwe.

hyNbZR.jpg

Rangeman nie jest profesjonalnym narzedziem survivalowym wiec nie mozna oczekiwac wskazan idealnych ale jak na ewentualnego pomocnika jego wskazania nie wpuszcza w maliny. :)

Edytowane przez romseyman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś jest na sprzedaży Romka? Jakby co to proszę o PW ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx

Jako, ze juz niedlugo zabiore Rangemana w warunki momemtami dosc ciezkie wiec dzisiaj rano postanowilem sprawdzic wskazania.

I tak zaczalem od wysokosci npm. Wg mapy z Google'a powinno byc 47,591m.

Calkiem nie najgorzej. Wiadomo, ze gdybym poszedl na wycieczke

Rangeman nie jest profesjonalnym narzedziem survivalowym wiec nie mozna oczekiwac wskazan idealnych ale jak na ewentualnego pomocnika jego wskazania nie wpuszcza w maliny. :)

Pisząc że nie jest profesjonalnym narzędziem to można by by go chociaż postawić w szranki z profesjonalnym termometrem np laserowym lub multimeter fluke z termometrem a nie stacyjka pogodowa i kompasik też na wyprawę takiego bym nie zabrał wolał bym wskazania zegarka ;)

Sorki ze się tak czepiam ale robiłem testy z termometrem profesjonalnym i wskazania Romka i mudmastera były bardzo dobre. Jeszcze muszę dorwać "profesjonal" kompas

Ps przy kalibracji kompasu starajcie się ustawić biorąc pod uwage deklinacje magnetyczna

Bo jak wiadomo kompas pokazuje północ magnetyczna a nie geograficzną.

Edytowane przez davidofx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisząc że nie jest profesjonalnym narzędziem to można by by go chociaż postawić w szranki z profesjonalnym termometrem np laserowym lub multimeter fluke z termometrem a nie stacyjka pogodowa i kompasik też na wyprawę takiego bym nie zabrał wolał bym wskazania zegarka ;)

Sorki ze się tak czepiam ale robiłem testy z termometrem profesjonalnym i wskazania Romka i mudmastera były bardzo dobre. Jeść że muszę dorwać profesjonal kompas

Ps przy kalibracji kompasu starajcie się ustawić biorąc pod uwage deklinacje magnetyczna

Bi jak wiadomo kompas pokazuje północ magnetyczna a nie geograficzną.

Przepraszam Cię bardzo, ale co ten post wnosi do rozmowy? Profesjonalny termometr, profesjonalny kompas...

A poza tym, jak cytujemy inny post, to nie wklejamy zdjęć w nim zamieszczonych, bo czasem jest właśnie tak, że 2 posty zajmują prawie całą stronę.

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx

Przepraszam Cię bardzo, ale co ten post wnosi do rozmowy? Profesjonalny termometr, profesjonalny kompas...

A poza tym, jak cytujemy inny post, to nie wklejamy zdjęć w nim zamieszczonych, bo czasem jest właśnie tak, że 2 posty zajmują prawie całą stronę.

To że pomiary wypadało by robić czyms dokładnym. Bo jednak nowe gshocki mają dobre sensory.

A co twój post wnosi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co twój post wnosi?

Chociażby to, że wyedytowałeś swój poprzedni i usunąłeś zdjęcia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx

No nie wiedziałem że tak nie można

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Sorki ze się tak czepiam ale robiłem testy z termometrem profesjonalnym i wskazania Romka i mudmastera były bardzo dobre. Jeszcze muszę dorwać "profesjonal" kompas

Bo jak wiadomo kompas pokazuje północ magnetyczna a nie geograficzną.

Nie mam profesjonalnego termometru bo mi do niczego nie jest potrzebny ;) Kompas na zdjeciu tez nie jest profesjonalny ale do wskazania polnocy, jak widac na zdjeciu, w zupelnosci sie nadaje. Zarowno amatorski termometr jak i amatorski kompasik wystarcza do porownania i nigdzie ze mna nie pojada. To nie pomiary. Na Marsa nie lece.   ;)

Edytowane przez romseyman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisałem wyżej. Zadzwoń do zibi to ci wytlumacza jak nie zrozumiałe napisałem.

Napisales, ze Juz widzę jak oni naprawiaja hehe - czyli ze uwazasz ze nie nie naprawia ? 

Na jakiej podstawie tak twierdzisz, mozesz to podeprzec jakims doswiadczeniem z ta firma i ich serwisem ?

Z gwarancją wygląda tak że jak kupisz w Polsce to masz zibi

Jak kupisz z gwarancją International to musi być kupiony w Europie to casio uzna gwarancję a niestety większość z allegro zamawia z USA gdzie tam jest dużo taniej i tu zarabiają i wciskaja kit że jest gwarancja której zibi i casio ci nie uzna więc gwarancji brak. 

Z dwoch powyzszych dwoch zdan wnioskuje, ze mimo zakupu w ispeed i braku hologramu zibi moge oddac zegarek na gwarancje do jakiegokolwiek polskiego oficjalnego serwisanta casio ? Pytam, dlatego, ze przed zakupem kilku sprzedawcow bioracych zegarki od Zibiego zapewnialo mnie, ze jesli nie wezme z dystrubucji zibi, to zaden oficjalny serwis zegarka mi nie przyjmie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

No nie wiedziałem że tak nie można

Jakbys zrobil profesjonalne pomiary regulaminu to bys wiedzial  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie. Pojawił mi się problem w moim nowym GW 9400.

Nie mogę wprowadzić go w tryb ręcznej kalibracji. Automat w nocy tez nie zaskoczył. Czyżby coś juz wysiadło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx

Jakbys zrobil profesjonalne pomiary regulaminu to bys wiedzial :)

No kurcze nie mam profesjonalnego przyrządu do takiego pomiaru :)

Ps. Kompas nie służy do pokazywania północy i w drogę do tego potrzebna jest mapa ze stopniami georaficznymi kompasik z miarka itd..

A wracając do tematu...

Piniu10 Braku kalibracji recznej to sprawdź czy masz baterie na high

Edytowane przez davidofx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę wprowadzić go w tryb ręcznej kalibracji.

Co to dokładnie znaczy? Wyskakuje po kilku minutach error czy w ogóle nie zaczyna łapać sygnału?

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alarm baro wyłącz :P

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx

A co pokazuje w zasięgu? Jaki level

Edytowane przez davidofx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz po problemie. Miałem włączone ostrzeżenie o spadku lub wzroście ciśnienia a przy włączonej tej funkcji nie działa conajmniej ręczna kalibracja czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

To i tak sie powinno wylaczyc samo po 24h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po cholerę to włączać będąc pod dachem, albo w jego zasięgu? :P

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po cholerę to włączać będąc pod dachem, albo w jego zasięgu? :P

Żeby wiedzieć, kiedy nie wychodzić z jego zasięgu. :lol:

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaaa...

ja do kuchni trafiam według wskazań kompasu :D

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... i drogę oświetlasz wciskając G :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi