Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Roger Dubuis Sympathie

Rekomendowane odpowiedzi

Ha, im dłużej patrzę, tym zegarek wydaje mi się ładniejszy. Na początku "no ładny", teraz - "genialny". Kurde, prawie chcę go mieć :shock:

Zupełnie nie zgadzam się z XAVIERem - niebieskie wskazówki są właśnie jak najbardziej w sedno. Cudownie "łamią" stonowaną resztę. Przykuwają spojrzenie. Śnią się po nocach ;-) Nie sztuka zrobić wszystko "pod kolor". Nie sztuka zrobić wszystko symetrycznie. Pod kolor i symetrycznie to "tania" kompozycja. Choć oczywiście czasem jak najbardziej na miejscu. Tu właśnie wskazówki "nie pod kolor" są na miejscu, srebne "zgasiły by" zegarek.

To mówiłem ja - grafik z wykształcenia (co w sumie nic nie znaczy w kontekście "wartości" mojej oceny, jest subiektywna, ale żeby nie było, że szkolonym grafikom się z automatu takie rzeczy nie podobają ;-) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten zegarek ma 2 dekle, do wyboru ?? Jeden z jak koperta z białego złota a drugi transparentny ?

Tak jest - przykręcamy taki, na jaki mamy ochotę. Oba są ze złota.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cudownie "łamią" stonowaną resztę. Przykuwają spojrzenie. Śnią się po nocach ;-) Nie sztuka zrobić wszystko "pod kolor".

Podobnie jak białe skarpetki do fraka...Też "cudownie łamią resztę" i "przykuwają spojrzenie". :(

Sorry...nie mogłem się powstrzymać. :wink:

Nie dotyczy to tego zegarka. Zwyczajnie „złapałem za słowo”.

- niebieskie wskazówki są właśnie jak najbardziej w sedno.

„W sedno” czego? Odpowiedz na pytanie, a szybko się zrozumiemy: To klasyczny zegarek „garniturowy” czy awangardowy?

A tak serio ...to cieszę się, że każdy z nas ma inny gust, inne spojrzenie na sprawę, bo dzięki temu nie ma w naszym życiu monotonii i nudy. W moim też. Dlatego szanuję Twoje zdanie, które nie jest w tej kwestii ani lepsze ani gorsze od mojego. Jest tylko inne.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cudownie "łamią" stonowaną resztę. Przykuwają spojrzenie. Śnią się po nocach ;-) Nie sztuka zrobić wszystko "pod kolor".

Podobnie jak białe skarpetki do fraka...Też "cudownie łamią resztę" i "przykuwają spojrzenie". :(

Sorry...nie mogłem się powstrzymać. :wink:

Nie dotyczy to tego zegarka. Zwyczajnie „złapałem za słowo”.

- niebieskie wskazówki są właśnie jak najbardziej w sedno.

„W sedno” czego? Odpowiedz na pytanie, a szybko się zrozumiemy: To klasyczny zegarek „garniturowy” czy awangardowy?

W sedno, w punkt, w dychę - czego? W sedno moich odczuć na temat tego zegarka np :-) To tak, jak słyszysz jakiś kawałek i mówisz - to jest to! I w tedy też nie potrafisz odpowiedzieć, dlaczego. Ostatnio tak zastanawialiśmy się z kumplem przy piwku - co sprawia, że jeden kawałek "zażre", inny nie. Nie wiadomo. Mimo to, że nasze odczucia są w większości wypadków zgodne. Kumpel muzyk, więc się "zna", ja zwykły słuchacz. Mamy podobny gust, po prostu.

A tak serio ...to cieszę się, że każdy z nas ma inny gust, inne spojrzenie na sprawę, bo dzięki temu nie ma w naszym życiu monotonii i nudy. W moim też. Dlatego szanuję Twoje zdanie, które nie jest w tej kwestii ani lepsze ani gorsze od mojego. Jest tylko inne.

Pozdrawiam.

No właśnie o to chodzi :-) Poza tym mnie np gust się zmienia i dryfuje, to, co dzisiaj się mi podoba, za miesiąc już jest fuj i na odwrót. Np odkąd tydzień temu znalazłem to forum, gust w sprawie zegarków zmienił mi się dość znacznie. Napatrzyłem się, naczytałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj czepiacie się... Gdyby to był wybór jednego zegarka np. dp garnituru, ok kwestia gustu. Przy kolekcji zegarków nie mozna powiedziec inaczej jak....... rewelacja!!!!!!!!!! Ja bym go kupił właśnie dla tego kontrastu. I prosze nie przyrównywać do białych skarpetek w połączeniu z garniturem. To raczej jak biała koszula z mega wyrazistym wysokiej jakości krawatem, który doskonale podkreśla dobry gust nosiciela:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla Mnie to jeden z najładniejszych zegarków jakie były pokazane dotychczas na forum :)

Pierwszy na mojej liście marzeń. Gratuluję i Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.