jacquesj 1 #1 Napisano 11 Października 2013 Witam Kolegów! Mam pytanie, które mnie nurtuje od jakiegoś czasu... Podoba mi się Chronoswiss Pacific Chronograph (z zielonymi elementami jak na załączonym zdjęciu). Oglądałem zegarek na żywo i zastanawia mnie czy ta zielona emalia jaką są pokryte przyciski po prawej stronie koperty w czasie użytkowania nie zacznie złazić po jakimś czasie. Ciekaw jestem jak to jest w innych zegarkach mających przyciski pokryte emalią - macie jakieś doświadczenia w tym względzie, słyszeliście coś na ten temat? Będę wdzięczny za Wasze opinie w temacie...Pozdrawiam wszystkichJacek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26745 #2 Napisano 11 Października 2013 Też się nad tym zastanawiałem oglądając ten model. Wygląda jak zwykła farba, choć z drugiej strony jest to w takim miejscu, że nie jest narażone na uderzenia. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacquesj 1 #3 Napisano 11 Października 2013 Na uderzenia nie jest narażone, masz rację, ale używanie tych przycisków może narażać farbę na zdrapanie, mam rację czy bredzę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #4 Napisano 11 Października 2013 Gdy ty pisales ogladalem swoje chrono . Ruch posuwisto-zwrotny odbywa sie z delkatnym tarciem, wiec gdyby byla na nim farba, bylyby narazona na tarcie. Jutro obejrze te przyciski pod lupa, zeby sprawdzic czy stal jest porysowana 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacquesj 1 #5 Napisano 11 Października 2013 do producenta nie ma co zwracać się z zapytaniem, bo odpowiedź będzie (jeśli w ogóle jakakolwiek będzie - bo mogą zignorować problem) niemiarodajna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26745 #6 Napisano 11 Października 2013 W Pacyfiku jak naciskasz to nic nie obciera o farbę z tego co pamietam, mam go w pracy. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacquesj 1 #7 Napisano 11 Października 2013 W Pacyfiku jak naciskasz to nic nie obciera o farbę z tego co pamietam, mam go w pracy.Mam do Ciebie prośbę - zwróć uwagę na to raz jeszcze będąc w pracy. Dawno masz ten zegarek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacquesj 1 #8 Napisano 11 Października 2013 w najgorszym wypadku gdyby zaczęło obłazić po jakimś czasie to można będzie dokonać u zegarmistrza usunięcia resztek zdrapanej emalii z przycisków ale zegarek straci na tym wiele, pozostanie tylko zielona wskazówka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26745 #9 Napisano 11 Października 2013 To salonowy, jak będę jutro na chwilę to spojrzę. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach