Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mat1984

Tissot PRS 200 - ustawienie daty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zakupiłem zegarek Tissot PRS 200 (T0674171105100) i już na początku mam problem z jego obsługą, a dokładniej z przestawieniem daty. Nie poprosiłem o przestawienie jej w salonie bo nie zauważyłem, że jest nieprawidłowa. Zgodnie z instrukcją istnieje możliwość ustawienia koronki w trzech pozycjach: I, II i III. Ustawienie daty z pozycji III przekręcając wskazówki godzinowe o dobę jest możliwe, jednak datę powinno się dać ustawić zgodnie z instrukcją "kręcąc koronką do tyłu na pozycji II", jednak u mnie nie jest to możliwe chyba że coś robię nie tak. Po ilu przekręceniach powinna zmiana daty zaskoczyć? Kręcę do tyłu kilkanaście obrotów i nic się nie dzieje.

Z góry dziękuję za odpowiedzi,

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie słyszałem jeszcze żeby kręcić do tyłu aż tyle...

Jeżeli masz szybką zmianę daty to ustawiasz odpowiednio koronkę i zmieniasz. Jeżeli nie masz szybkiej zmiany daty to ustawiasz wskazówki tak żeby data się zmieniła, czyli ok godz 12, i wtedy cofasz o ok godzine, max 2, i znów do przodu do godz. 12 aż data się zmieni. I tak aż do uzyskania odpowiedniej daty. Nie warto kręcić do przodu non stop bo wyrabia się ćwiertnik. Ot cała filozofia.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Istnieje jeszcze możliwość że odciągając koronkę z pozycji I przeskakujesz od razu na pozycję III niejako omijając poz. II

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Rafu87
      Cześć, 
      Jest to mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Kilka tygodni temu kupiłem nowy zegarek kwarcowy Atlantic. Z uwagi na to, że jest to zakup na prezent przeleżał większość czasu od kiedy go mam w pudełku. Niedawno go wyjąłem i zauważyłem, że dzień tygodnia na tarczy nie przeskakuje prawidłowo. Konkretnie przez praktycznie całą dobę dzień tygodnia jest zmieniony "w połowie". Uprzejmie proszę o poradę co robić? Czy problem wynika z faktu, że zegarek jest uszkodzony czy wymaga on jakiegoś specjalnego ustawienia aby dzień przechodził prawidłowo. Dodatkowo załączam zdjęcie zegarka. 

• Przez mixer
      Witam

mam takie małe pytanie odnośnie ustawienia daty w tym modelu, w jaki sposób ustawić date, żeby po 24tej wskakiwała kolejna data ?

w instrukcji jest napisane, żeby "unikać ustawiania daty w momencie, gdy bieżąca godzina zawiera się w zakresie od 9.00 po południu do 2.00 w nocy"

jak to dokładnie zrozumiec ?

z góry dziekuje, pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.