Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

annrac222

IWC schaffhausen

Rekomendowane odpowiedzi

post-50623-0-87672500-1384018291_thumb.jpgWitam, bardzo proszę o informację na temat IWC schaffhausen, gdyż zamierzam go kupić. Nie mam pojęcia ile może być wart (wiem ile kto da!ale prosiłabym chociaż o taką orientacyjną cenę może  na pv) i mniej więcej ile może mieć lat. Zegarmistrz go otwierał i od wewnętrzej stony dekielka był nabity numer oraz próba złota 585 i 14k. 

Na moje oko jest on w ładnym stanie. mam tylko zdjęcia kiepskiej jakości wykonane telefonem i nie mam zdjęć środka.

post-50623-0-12696400-1384018312_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Kolego, chyba nie przeczytałeś regulaminu - na forum nie wyceniamy zegarków.

Poszukaj podobnych egzemplarzy na portalach aukcyjnych a dowiesz się, ile (mniej więcej) może być wart i za ile go kupić.

Co do wieku - właśnie ten numer, który został wybity na dekielki (i mechanizmie) określa datę produkcji zegarka.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Kolego, chyba nie przeczytałeś regulaminu - na forum nie wyceniamy zegarków.

Poszukaj podobnych egzemplarzy na portalach aukcyjnych a dowiesz się, ile (mniej więcej) może być wart i za ile go kupić.

Co do wieku - właśnie ten numer, który został wybity na dekielki (i mechanizmie) określa datę produkcji zegarka.

Przepraszam, zanim dodałam ten post przeglądnęłam trochę internet. podobne egzemplarze maja kopertę z 18 k złota, ten ma z 14k. Wiem, że kiepskie zdjęcia, ale czy on może być oryginalny chociaż to co widać? Czy nie ma sobie co nim głowy zawracać? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj, w takich zegarkach najważniejsze jest to, co siedzi w środku. Tzn. płaci się kasę za werk, głównie. Dlatego potrzebne są zdjęcia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tych zdjęciach zegarek jest warty tyle co złoto na złom.

Potrzebne są dobre zdjęcia mechanizmu tarczy i przydało by się też koronki(czy wszystko jest oryginalne).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że najważniejszy jest środek. Zegarmistrz, który to sprzedaje twierdzi, że wszystko jest oryginalne. Tyle co mogłam zrobić to zdjęcia zegarka bez otwierania go. 

Chce za niego 5k. Koronka nie jest logowana. I nie wim co zrobić bo wizualnie jest "dla mnie - laika" w ładnym stanie.

Po tych zdjęciach zegarek jest warty tyle co złoto na złom.

Potrzebne są dobre zdjęcia mechanizmu tarczy i przydało by się też koronki(czy wszystko jest oryginalne).

post-50623-0-81973300-1384168213_thumb.jpg

post-50623-0-92847000-1384168224_thumb.jpg

post-50623-0-30977000-1384168236_thumb.jpg

post-50623-0-75616200-1384168244_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety i w tym wypadku będzie miał miejsce klasyczny dysonans pomiędzy chcieć a mieć ;-) Porównaj ceny. Jeśli chcesz sprzedać, to jest na to wygospodarowany inny dział na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podstawie takich zdjęć nikt nie wyda jakiejś sensownej opinii...

Wygląda, że to klasyczny cal. 89, ale skąd mamy wiedzieć, co siedzi w środku, czy koperta oryginalna, jaki stan techniczny itd?

Nawet żeby ocenić stan tarczy to za słabe fotki - wygląda, że jest po renowacji

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.