lusyk 7 #1 Napisano 24 Listopada 2013 Parę lat temu była tu na Forum luźna rozmowa na temat takiego zegara. Nie potrafię odnaleźć, może ktoś z kolegów pamięta i poda link. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #2 Napisano 24 Listopada 2013 Ja znalazlem tylko to: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/75447-gustav-becker-identyfikacja/?hl=%2Bzegar+%2Bpocztowy&do=findComment&comment=821914 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 119 #3 Napisano 24 Listopada 2013 Lenzkirch w pocztowej skrzyni Beckera? Był jeszcze taki wątek: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/50852-galeria-gustava-beckera/page-9 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4 Napisano 24 Listopada 2013 Zegar w podobnej skrzyni , ale z frejburskimi wskazówkami poszedł w lipcu na ebay. Nie mam zdjęć. Pisałem o nim do Ciebie. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lusyk 7 #5 Napisano 24 Listopada 2013 Bardzo dziękuję za linki. W moim przypadku sprawa wygląda następująco: kupowałem Lenza, który okazał się Beckerem, tylko, dlatego, że nie było zdjęcia wieszaka mechanizmu. Skrzynia w bdb. i oryginalnym stanie, kompletna, pionizery, wychylnik i kluczyk, oprócz mechanizmu Beckera. Tarcza Lenza 20-ka, płyty mechanizmu dołem spiłowane do szerokości szuflady wieszaka mechanizmu. Inicjały na skrzyni moim zdaniem chodzi o „Kolej Turyńską” Na zdjęciu nie widać, ale wieszak sygnowany pierwszą sygnaturą Beckera. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #6 Napisano 24 Listopada 2013 A czy wieszak ma kotwicę ?No i te podpiłowane płyty. To już było 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lusyk 7 #7 Napisano 24 Listopada 2013 A czy wieszak ma kotwicę ? No i te podpiłowane płyty. To już było Ma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 119 #8 Napisano 24 Listopada 2013 Płyty najwcześniejszych GB były robione z dość podłego mosiądzu. Po kilkudziesięciu latach pracy na poczcie czy kolei mechanizm był tak zużyty, że wymieniano go na młodszy. Mam kilka takich wczesnych chodzików, chętnie pogadałbym o skrzyni. 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach