mi1chi1 0 #1 Napisano 1 Grudnia 2013 Witam. Jest ktoś w stanie określić wiek/cenę tego zegara? Numer na mechanizmie to P48 jednak z tego co czytałem to tylko oznaczenie długości wahadła, ale może jest ktoś kto się zna i będzie potrafił go ocenić po wyglądzie zewnętrznym. Załączam zdjęcia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #2 Napisano 1 Grudnia 2013 To faktycznie jest denerwujące, średnio raz w tygodniu nowy kolega lub koleżanka pytają o wycenę zegara, ale my tu zegarów nie wyceniamy... vide regulamin. Wiek owszem, lata 30-te XX wieku. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mi1chi1 0 #3 Napisano 1 Grudnia 2013 A są jakieś numery oprócz tego P48 na mechanizmie czy to jest jeden z tych zegarów, które były produkowane na większą ilość i nic poza tym nie ma? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mi1chi1 0 #4 Napisano 1 Grudnia 2013 I jeśli tak to gdzie ich szukać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lik 1 #5 Napisano 1 Grudnia 2013 Na podstawie zdjęć skrzynki zegara więcej powiedzieć się nie da. Chcesz wiedzieć więcej to zdejmij wachadło i wysuń z sanek mechanizm, na tylnej płycie mechanizmu powinna być sygnatura lub inne oznaczenia. 0 Ex factis non ex dictis amici pensandi sunt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach