Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rk7000

„Szybcy i martwi po radziecku” -Turniej

Finał Turnieju Szbcy i martwi po radziecku  

25 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Romek…w zasadzie to wynik jest prawie znany: w pojedynkach, gdzie drugi nie podniósł rękawicy wiadomo - zwycięzcy są znani. Kwestią do oceny pozostaje jedynie pojedynek Gregoriana ze mną :) Nie dałoby się szybciej???

Artur też jestem ciekaw wyniku ale ustalilem z Jurorami że mają określone ramy czasowe na decyzję. Poprosiłem o wyniki do jutra do 15.00 więc najpóźniej o 17.00 będą ogłoszone. Jak będą wcześniej to ogłosze je wcześniej. Nie chcę trzymać Was w niepewności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że omijają mnie emocje na żywo.Dopiero teraz-na spokojnie-mogę przeczytać Wasze komenty.

Treevil wygląda na to, że przejdzie mam się spotkać w półfinale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaję wyniki Ćwierćfinału.

Wcześniej niż to było wstępnie planowane ale taka była Wasza prośba.

post-47356-0-51393500-1387370693_thumb.png

Podsumowując tą rundę muszę z przykrością stwierdzić, że rywalizacja odbyła tylko w jednej z czterech par.  Gregorian i Nightdream wystawili doskonałe zegarki –gratuluję.

Pozostałym również gratuluję świetnych zegarków, mam wrażenie że niektórzy mają jeszcze jakieś perełki do pokazania w kategorii „bezduszne” :)

Niestety, wybór kategorii do tej rundy okazał się błędem. Biorę za to pełną odpowiedzialność.

Był to mój chybiony pomysł. Wyciągnę odpowiednie wnioski na przyszłość :(

Pocieszam się tym że nie myli się tylko ten kto nic nie robi :)

Turniej trwa nadal. Do półfinału przeszło czterech Forumowiczów, układ drabinki wygląda tak:

post-47356-0-24348200-1387370835_thumb.png

Planowany przebieg Półfinału

Czwartek 19.12.2013

17.00 ogłoszenie kategorii

20.00 start Półfinału

20.01  - 20.03 Pierwsza para CarlosDbg – Gregorian wstawia zdjęcia

20.05. – 20.07  Druga para Treevill – daktarin wstawia zdjęcia

Jeżeli ktoś ma jakieś uwagi to proszę o info.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom większości -  od półfinału obowiązującą formą oceny będzie ankieta.

Jurorów proszę oczywiście aby  do samego końca byli z nami. Liczę nadal na ich cenne wskazówki.

Wszystkim biorącym udział i oglądającym dziękuję i zapraszam do dalszej zabawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego uważasz taki wybór za chybiony?? To są zawody, musi być zaskoczenie i odpowiednia skala trudności.

Dla mnie podoba się ten turniej (jego formuła), chociaż, jeżeli będą rozgrywane kolejne edycje /może raz do roku?/, wprowadziłbym np. obowiązek krótkiego uzasadnienia swojego wyboru zegarka do danej kategorii (np brakowało mi czegoś takiego w pierwszym starciu czyli czego taki a nie inny zegarek radziecki jest dobrym EDC). Brakuje mi też "uzasadnienia wyroku" jurry.

A poza tym czekam na kolejną rundę. :)

CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzasadnienie na pewno będzie, dlatego właśnie potrzebna sztywna godzina podawania wyników.

IMO najciekawsze kwarce to te Gregoriana i Nightdreama, ale kto wie co pokazaliby inni gdyby musieli rywalizować?!

Co do opisu to pozostawilem dowolność, jedni piszą parę słów inni nie. To pierwsza taka zabawa i ja impriwizujac też poznaję potrzeby Forumowiczow. Jeżeli Turniej się przyjmie i będą chętni może być to Turniej coroczny. Zobaczymy.

Dzięki za sugestie:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem ta kategoria była jak najbardziej trafiona! Rozumiejąc, że ktoś zbiera same mechaniki nie sposób nie zauważyć, że kwarce stanowią potężny kawał radzieckiego zegarmistrzostwa :)A pokazane zegarki wcale nie były najładniejsze :P:P:P:P ,żartuję, chociaż z 2 strony były rzadkie ale są i ładniejsze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze się bawiłem :) Nie przypuszczałem, że tak szybko się to skończy i że nie będzie mi dane zaprezentowania czegoś, czym chcialem zakoczyć, a zaręczam, że byłoby czym :) Szkoda. Sport jednak to ogromna rywalizacja i zawsze jest przegrany i wygrany. Mimo, że nie udało mi się wejsć do półfinału, uważam się za wygranego, podobnie jak Grzegorz :) Satysfakcja i dobra zabawa to też nagroda ;) Na pewno deklaruję swój udział w następnym turnieju. 

Kategorie były bardzo dobre…a że trudne i dla niektórych nieosiągalne…takie jest życie. Gdyby była kategoria "zegarki mechaniczne z lat 50" też znaleźli by się uczestnicy, którzy nie mają czym się pochwalić - czyt. moja skromna osoba ;)

Ogolnie cały turniej oceniam BARDZO pozytywnie, Romkowi gratuluję organizacji, dziękuję sędziom za trafne decyzje, mimo, że ich podjęcie nie należało do najłatwiejszych...

A największe gratulacje i podziękowania składam Tobie Gregorian. Walka była przednia, nieprzewidywalna, wysokich lotów…mam jedynie mały niedosyt, żeś mnie nie zaskoczył innym "bezdusznym", bo tego już znam ;) Mam też nadzieję, że następnym razem będzie równie emocjonująco, czego wszystkim uczestnikom i widzom życzę :)

Pozdrawiam,

Artur

ps. A dalej kibicuję swojemu Wielkiemu konkurentowi. Powodzenia Gregorian.

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że kategoria nie była chybiona, dobra jak każda inna, równie dobrze ktoś mógłby nie zbierać damek, albo kieszonek i zong. Ci, których profil kolekcji nie przewiduje kwarców (w tym ja) mieli po prostu pecha i tyle. Nie ma się co napinać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że kategoria nie była chybiona, dobra jak każda inna, równie dobrze ktoś mógłby nie zbierać damek, albo kieszonek i zong. Ci, których profil kolekcji nie przewiduje kwarców (w tym ja) mieli po prostu pecha i tyle. Nie ma się co napinać.

Pięknie i dosadnie to ująłeś ;) "Nie ma się co napinać"

Grunt,  to dobra zabawa i zdrowa rywalizacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero teraz dotarłem.

Gloria Victis.

Potem się jeszcze odezwę bo jestem w biegu.. :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem ta kategoria była jak najbardziej trafiona! Rozumiejąc, że ktoś zbiera same mechaniki nie sposób nie zauważyć, że kwarce stanowią potężny kawał radzieckiego zegarmistrzostwa :) .......

No właśnie tym się kierowałem, kwarce to kawał historii. 

Pisząc "nie trafiona" mam na myśli oczekiwania Forumowiczów, tylko to. 

Ja zacznę dokładniej przyglądać się nie tylko kwarcowym Rakietom ale też innym markom :)

Prawdą jest też to co napisał Artur - w każdej kategorii ktoś może nie mieć "zawodnika" a tworzenie cały czas kategorii typu

" zegarek z jasna tarczą" czy ".... inna niż okrągła kopertą" stałoby się nudne.

Do końca jeszcze dwie kategorie, myślę że tu każdy coś ciekawego pokaże.

Mam nadzieję że jeszcze sporo emocji przed nami  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Romek…wyluzuj. Odwaliłeś kawał dobrej roboty i chwała Ci za to. Nie ma się czym przejmować. Wiesz…ja w zasadzie mogę mieć zastrzeżenia, że nie wymyśliłeś kategorii "Łucze 2209" :P zamiast tych kwarcoków  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogło by być tylko "2209" wtedy więcej marek by się zalapalo

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogło by być tylko "2209" wtedy więcej marek by się zalapalo

Oooo….bardzo mi się to podoba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu nie, dużo ich nie mam, ale coś się znajdzie przynajmniej na pierwszą rundę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ramach zbrojeń-przed finałem oczywiście ;) zakupiłem naprawdę coś extra.Aby uchylić rąbka tajemnicy powiem tylko, że jest to kwarc i że taki nie brał jeszcze udziału w Bitwie.Aby wywołać jeszcze większe wypieki zazdrości u szanownych kolegów, dodam że cena za to cudo była śmiesznie niska - sprzedający chyba nie wiedział co ma.... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwarca to już chyba nie będzie, kupuj wypasione damki i kieszonki, kto wie może będą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze się bawiłem :) Nie przypuszczałem, że tak szybko się to skończy i że nie będzie mi dane zaprezentowania czegoś, czym chcialem zakoczyć, a zaręczam, że byłoby czym :) Szkoda. Sport jednak to ogromna rywalizacja i zawsze jest przegrany i wygrany. Mimo, że nie udało mi się wejsć do półfinału, uważam się za wygranego, podobnie jak Grzegorz :) Satysfakcja i dobra zabawa to też nagroda ;) Na pewno deklaruję swój udział w następnym turnieju. 

Kategorie były bardzo dobre…a że trudne i dla niektórych nieosiągalne…takie jest życie. Gdyby była kategoria "zegarki mechaniczne z lat 50" też znaleźli by się uczestnicy, którzy nie mają czym się pochwalić - czyt. moja skromna osoba ;)

Ogolnie cały turniej oceniam BARDZO pozytywnie, Romkowi gratuluję organizacji, dziękuję sędziom za trafne decyzje, mimo, że ich podjęcie nie należało do najłatwiejszych...

A największe gratulacje i podziękowania składam Tobie Gregorian. Walka była przednia, nieprzewidywalna, wysokich lotów…mam jedynie mały niedosyt, żeś mnie nie zaskoczył innym "bezdusznym", bo tego już znam ;) Mam też nadzieję, że następnym razem będzie równie emocjonująco, czego wszystkim uczestnikom i widzom życzę :)

Pozdrawiam,

Artur

ps. A dalej kibicuję swojemu Wielkiemu konkurentowi. Powodzenia Gregorian.

Również wielkie podziękowania :)

Mocny pojedynek dostarcza mocnych emocji.

A co do Łucza to nie mogłem wystawić innego ponieważ byłoby to błędne taktycznie. Musiałem wystawić najcięższe działo ponieważ spodziewałem się jakiegoś bardzo mocnego zawodnika z Twojej strony. Teoretycznie miałem pulę 3-4 kwarców do wagi ciężkiej czy półciężkiej ale jednak Łucz był superciężki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że eliminacje do półfinału nie odbędą się jutro po południu. Wtedy pokazałbym też Łucza kwarcowego…tyle, że zupełnie z innej bajki ;) Już do mnie idzie, więc jutro go pokażę w "Moich Łuczach" ;) Byłby Łucz & Łucz :D Dopiero sędziowie mieliby zagwozdkę który jest rzadszy, bo uroda to kwestia subiektywna ;) W każdym razie, mam nadzieję, że w dalszych etapach pojawi się choćby jeden Łucz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i to jest pozytywna strona kategorii ćwierćfinałowej :)  daktarin juz ma nowego kwarca, Nightdream będzie miał jutro, ja po Turnieju też się rozejrzę dokładnie. Do tej pory to tylko jak okazja była i najlepiej Rakietowa.

Tylko nie posądzajcie mnie o zmowę ze sprzedającymi na alle,,,,, ;)  Choć na przyszłosć jest to sposób na zarobek. Kategoria trzy dni wcześniej i prowizja od sprzedających :D Turniej zacznie się w połowie listopada żebym miał czas uzbierać na prezenty świąteczne  :lol:

Sam sobie OT robię :(

Daktarin, Nightdream czekam niecierpliwie żeby zobaczyć Wasze kwarce. Daktarina po turnieju oczywiście.

Nikt nie wnosił uwag do harmonogramu Półfinału więc uznaję że wszystkim pasują godziny.

szykujcie oręż Panowie, jutra czeka nas świetna zabawa. Taką mam nadzieję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak z innej bajki - to stawiam na medycznego!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak z innej bajki - to stawiam na medycznego!

Pudło :) Nie zakładam się, bo ktoś Ci szepnie na PW i będzie po mnie. Niech to bedzie niespodzianka na jutro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja stawiam na gariturę z napisami Łucz na tarczy.

Też pudło :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pudło :) Nie zakładam się, bo ktoś Ci szepnie na PW i będzie po mnie. Niech to bedzie niespodzianka na jutro ;)

No to mnie zaskoczyłeś. Sądziłem, że szukasz super mocnej karty a Łucz Medyczny jest bardzo rzadki i zazwyczaj bardzo drogi.

W pojedynkach byłby niezastąpiony.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.