Krystian 2290 #1 Napisano 20 Grudnia 2013 WitamPewnie ktoś z Was wie jak ustawić ten zegarek, żeby pokazywał prawidłowy czas.Jak możecie to napiszcie gdzie to się przestawia, bo zegarek jest o godzinę do tyłu względem obecnego czasu.Casio EQW-M1100 (moduł 5122)Chcę ustawić automatyczną zmianę i właściwą strefę.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #2 Napisano 20 Grudnia 2013 Wciśnij lewy górny przycisk i trzymaj go dotąd, aż wskazówka sekundowa ustawi się na godzinie 1. Po zwolnieniu przycisku sekundnik wskaże aktualnie wybraną strefę - zapewne będzie to LON wnioskując po przesunięciu. Lewa obrotowa tarczka wskazuje wybraną opcję zmiany czasu (AT - automat, STD - standardowy, DST - letni). Prawym dolnym przyciskiem ustaw strefę PAR, a prawym górnym AT lub STD i na koniec zatwierdź ustawienia lewym górnym przyciskiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #3 Napisano 21 Grudnia 2013 Dziękuję bardzo. Czas już ustawiony, ale napisz mi jeszcze proszę gdzie widać to AT, Dst i std, bo ja tego nie widzę i nie wiem czy jest teraz na automacie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #4 Napisano 21 Grudnia 2013 Na tym zdjęciu AT schowało się centralnie pod wskazówką godzinową. Wskaźnikiem wybranej opcji jest ta pomarańczowa kreseczka na obrotowej tarczce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #5 Napisano 21 Grudnia 2013 Czy po wybraniu opcji AT ta kreska wraca na lewą strzałkę, czy powinna zostać na AT?U mnie wraca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #6 Napisano 21 Grudnia 2013 Według instrukcji, w trybie wyboru strefy czasowej powinna cały czas wskazywać wybraną opcję, ale instrukcje czasami niedokładnie opisują takie drobnostki. Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi, ale czy na tym zdjęciu zegarek jest w normalnym trybie wskazywania czasu? Bo wtedy obrotowa tarcza powinna być ustawiona w sposób jak na poniższej grafice (strzałka wskazuje TM). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #7 Napisano 21 Grudnia 2013 Dokładnie takie ustawienie teraz mam, a czas też się zgadza.Uzyskuje się je przez przytrzymanie lewego dolnego przycisku przez około 2-3 s. Tak na oko to wygląda jak synchronizacja.Jeszcze raz dziękuję za pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8 Napisano 21 Grudnia 2013 Przytrzymanie lewego dolnego przycisku to po prostu skrót do głównego trybu wskazywania czasu. Czyli wszystko jest w porządku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #9 Napisano 21 Grudnia 2013 Jeszcze raz dziękuję za pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach