Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krystian

Casio Edifice EQW-M1100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pewnie ktoś z Was wie jak ustawić ten zegarek, żeby pokazywał prawidłowy czas.

Jak możecie to napiszcie gdzie to się przestawia, bo zegarek jest o godzinę do tyłu względem obecnego czasu.

Casio EQW-M1100 (moduł 5122)

Chcę ustawić automatyczną zmianę i właściwą strefę.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wciśnij lewy górny przycisk i trzymaj go dotąd, aż wskazówka sekundowa ustawi się na godzinie 1. Po zwolnieniu przycisku sekundnik wskaże aktualnie wybraną strefę - zapewne będzie to LON wnioskując po przesunięciu. Lewa obrotowa tarczka wskazuje wybraną opcję zmiany czasu (AT - automat, STD - standardowy, DST - letni). Prawym dolnym przyciskiem ustaw strefę PAR, a prawym górnym AT lub STD i na koniec zatwierdź ustawienia lewym górnym przyciskiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo. Czas już ustawiony, ale napisz mi jeszcze proszę gdzie widać to AT, Dst i std, bo ja tego nie widzę i nie wiem czy jest teraz na automacie :)

4ytagyje.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym zdjęciu AT schowało się centralnie pod wskazówką godzinową. :) Wskaźnikiem wybranej opcji jest ta pomarańczowa kreseczka na obrotowej tarczce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy po wybraniu opcji AT ta kreska wraca na lewą strzałkę, czy powinna zostać na AT?

U mnie wraca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według instrukcji, w trybie wyboru strefy czasowej powinna cały czas wskazywać wybraną opcję, ale instrukcje czasami niedokładnie opisują takie drobnostki.

Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi, ale czy na tym zdjęciu zegarek jest w normalnym trybie wskazywania czasu? Bo wtedy obrotowa tarcza powinna być ustawiona w sposób jak na poniższej grafice (strzałka wskazuje TM).

eqw-m1100dc-1a1jf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie takie ustawienie teraz mam, a czas też się zgadza.

Uzyskuje się je przez przytrzymanie lewego dolnego przycisku przez około 2-3 s. Tak na oko to wygląda jak synchronizacja.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przytrzymanie lewego dolnego przycisku to po prostu skrót do głównego trybu wskazywania czasu. Czyli wszystko jest w porządku. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz dziękuję za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.