cytochrom 46 #1 Napisano 3 Maja 2009 Inna zabawka ktora dzisiaj skonczylem dopieszczac:) - swietny werk- pierwszy automatyczny alarm z mlotkiem obracajacym sie o 360 stopni - mlotek udeza wypust koperty wchodzacej w centrum rotora wiec juz pod rotorem:), coz i jak tu nie powiedziec ze 70 te byly super.... By rafalbarBy rafalbarBy rafalbarBy rafalbarBy rafalbarBy rafalbarBy rafalbarBy rafalbar 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DonDonov 1 #2 Napisano 3 Maja 2009 Dzieło sztuki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hakan 0 #3 Napisano 4 Maja 2009 Która na tym zegarku jest godzina? 2:25 czy 5:40 ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #4 Napisano 4 Maja 2009 Aż miło popatrzeć, wtedy jeszcze robiono zegarki " na zawsze" a nie na kilka sezonów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #5 Napisano 4 Maja 2009 5:40 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #6 Napisano 4 Maja 2009 Ale rzeczywiscie, pomysl, zeby wszystkie napisy znajdowaly sie na obracanej tarczy, moze wprowadzic element niepewnosci w (z pozoru banalnie prosta) czynnosc sprawdzenia czasu . 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DonDonov 1 #7 Napisano 4 Maja 2009 Która na tym zegarku jest godzina? 2:25 czy 5:40 ? 5:40 i budzik na ~ 3. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #8 Napisano 4 Maja 2009 Ale rzeczywiscie, pomysl, zeby wszystkie napisy znajdowaly sie na obracanej tarczy, moze wprowadzic element niepewnosci w (z pozoru banalnie prosta) czynnosc sprawdzenia czasu . Tylko początkowo. Kwestia przywyknięcia. 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #9 Napisano 4 Maja 2009 Rewelacyjny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #10 Napisano 4 Maja 2009 Fajne fotki i memovox znakomity , pomarańczowa tarcza daty dodaje uroku , idealny byłby jak dla mnie gdyby nie kształt koperty zgodny ze stylistyką wspomnianego okresu , tak czy inaczej rewelacyjny . 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 26 #11 Napisano 4 Maja 2009 Świetny. tarcza fantastyczna pierwszy raz taka widze... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #12 Napisano 4 Maja 2009 Dziekuje, ten model spotkalem poraz pierwszy i sadze (staram sie potwiedzic teraz ile go zrobiono i kiedy), do tarczy mozna sie przyzwyczaic , to enty memovox wiec juz nie mam problemu z odczytem, a na reku latwiej sie polapac niz na zdjeciach:), w srode mam nadzieje ze odbiore innego na tym werku z 70tych - model gst - kwadraciak wykonany w ilosci 3500 sztuk, i wtedy zdecyduje ktory zostanie na stale ...pozdrawiam serdecznie Rafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leo13 120 #13 Napisano 4 Maja 2009 Bardzo fajny! Wydaje mi sie, ze produkowano go dokladnie od 1975 roku.Pozdrawiam . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #14 Napisano 5 Maja 2009 Bardzo fajny! Wydaje mi sie, ze produkowano go dokladnie od 1975 roku.Pozdrawiam . Leo jak masz jakies info o tym modelu bede wdzieczny, bo teraz ja szukam, Zaf szuka i ni cholery nie mozemy nic znalzec - ref - C 9 508. pozdrawiamRafal Napisalem dzisiaj do JLC - odpisali ze beda cos mieli za kilka tygodni - jestem bardzo ciekaw bo w sumie widzialem ten model tylko 2 x 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leo13 120 #15 Napisano 6 Maja 2009 Leo jak masz jakies info o tym modelu bede wdzieczny, bo teraz ja szukam, Zaf szuka i ni cholery nie mozemy nic znalzec - ref - C 9 508. pozdrawiamRafal Napisalem dzisiaj do JLC - odpisali ze beda cos mieli za kilka tygodni - jestem bardzo ciekaw bo w sumie widzialem ten model tylko 2 xRafal, Cooksey Shugart na stronie 886 Watches wydania z 2007 pokazuje ten zegarek z dopiskiem "circa 1975" - data, ktora on zazwyczaj podaje to data rozpoczecia produkcji. Proponuje, abys wyslal tez maila do Richarda Gilberta (wspolautora z Shugart tej ksiazki) i powinienes dostac odpowiedz - to super gosc. Adres email:[email protected] Pozdrawiam i sam jestem ciekaw czy potwierdzi sie 1975 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #16 Napisano 6 Maja 2009 Leo - szalenie ci dziekuje i seredecznie pozdrawiam. znalazlem starsznie dziekuje:) Jutro postaram sie podladowac kolejnego ciekawego na tym werku pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziekuje. 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #17 Napisano 14 Maja 2009 I have received a reply from our archive department in Switzerland regarding your timepiece. Please see below: Memovox US model Signed "LeCoultre" on the dial and "HPG" (> High Precision Guarantee) Case made of steel, waterresistant Reference HPG 907, according to the US catalogue of 1969 Wiec jest starszy niz myslalem i wyglada na jednen z pierwszych modeli na cal.916:) Leo dziekuje za pomoc - ale tym razem Panowie z Ashlandu sie mylili:) Musze przyznac ze JLC odpowiada bardzo szybko. pozdrawiam Rafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2271 #18 Napisano 14 Maja 2009 < 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #19 Napisano 14 Maja 2009 Jeśli porównywać z Omesią - to raczej ten model wchodzi w grę - rocznik 70 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #20 Napisano 14 Maja 2009 Chronostopy sa piekne a szczegolnie podobaja mi sie te z czarna tarcza, Omega miala tez swoja wersje memovoxa By rafalbar podladowalem co prawda czarnobiale zdjecia ale zdazaly sie w bardzo fajnych kolorach dziekuje i pozdrawiamRafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #21 Napisano 14 Maja 2009 Piotrze ubiegles mnie o sekunde:) 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2271 #22 Napisano 15 Maja 2009 OOo.. faktycznie tego modelu nie znałem.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach