Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jedimaster

Antywirus

Rekomendowane odpowiedzi

BTW Ruski to produkt szwedzki nie czeski )

Niestety obaj się myliliśmy. Chociaż ja byłem bliżej. To produkt słowacki. Źródło tutaj :D

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam rozwiązanie dla bardziej świadomych, najmniej obciąża system:

1. ClamWin (czyli ClamAV port na windows) - nie ma w nim narzędzia do skanowania "w locie"

2. plugin (wtyczka) Download Statusbar do Firefox'a

3. zdrowy rozsądek, czyli pobieranie wszelkich plików Firefox'em, wtedy dzięki pluginowi cokolwiek pobieranego jest zapisywane i skanowane ClamWin'em

4. skanowanie reszty pobieranych inaczej plików ClamWinem z menu kontekstowego

Duży plus: nic nie przymula systemu, nie robi problemów itp.

Minus: trzeba myśleć :D

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pozostaje jeszcze problem zakupu.

Początkowo chciałem kupić po bożemu- na stronie producenta. Ale potem pomyślałem sobie żeby zobaczyć czy nie ma czegoś w konkurencyjnej cenie na znanym i lubianym internetowym serwisie aukcyjnym. Ku mojemu zdziwieniu odkryłem że są tam sprzedawane klucze aktywacyjne za czasem 1/4 ceny producenta :D Co ciekawe nie są to jakieś odosobnione przypadki, tego jest mnóstwo. Wie ktoś o co w tym chodzi? A moze ktoś kupował? Warto w to wejść?

Ja kupiłem Noda w wersji elektronicznej,ale otrzymałem do niego imienny certyfikat na papierze.Teraz na allegro sprzedawane są same klucze ,numery seryjne,które przysyłają na e-maila .Nie ma się żadnego potwierdzenia legalności programu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 4 lat używam Pandy(najdroższa wersja ) na 2 laptopach i 1 stacjonarnym. Do tej pory nic się nie wydarzyło. D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Avast- w miarę się sprawuje, ale trzeba pamiętać o skanowaniu kompa co jakiś czas.

Często jest tak że Avast o niczym nie informuje, a podczas skanu trochę cudów wynajduje.

Zone Alarm do tego- może raz na miesiąc zgłasza mi że ktoś z jakiegoś adresu IP próbuje wejść na kompa.

Jakiś czas temu jakaś reklama Norton Antywirus uruchamiała mi się na kompie, robiła skan i wykrywała spyware, którego nie widzi Avast.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Nortona licencyjnego i zewnętrzne IP, często sygnalizował włamania, pare razy coś wpuścił, teraz mam Avasta i Comodo jako firewall ( bez antywira ) i zrezygnowałem z zewnętrznego IP, jak na razie, od ponad pół roku zero włamań i problemów. Jak wspomniał Kyle - najważniejszy jest zdrowy rozsądek. Co najmniej dwa razy w tygodniu wspomagam się AdAwarem ( czysci z jakiś śmieci ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli darmowy to AVAST a jeśli płatny F-SECURE w nowej wersji bardzo się poprawił i jest to w tej chwili najlepszy program antywirusowy.

ps. jeśli nie chcesz mieć żadnych problemów z wirusami to polecam zainstalować LINUX-a i po problemie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, dziękuję wszystkim wpowiadającym się.

Komputer już śmiga z Kasperskim. Jak na razie średnio sie dogadujemy- wszystko co chcę zainstalować on diagnozuje jako niebezpieczne... Cóż chyba kwestia zestrojenia.

W każdym razie jestem dobrej myśli.

Pozdrawiam

Pozdrawiam Bartek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, dziękuję wszystkim wpowiadającym się.

Komputer już śmiga z Kasperskim. Jak na razie średnio sie dogadujemy- wszystko co chcę zainstalować on diagnozuje jako niebezpieczne... Cóż chyba kwestia zestrojenia.

W każdym razie jestem dobrej myśli.

Pozdrawiam

Da się z nim dogadać, bo przy pewnych ustawieniach jest po prostu zbyt czujny. Pamiętam jak nie dawało się uruchomić u mnie wersji testowej pewnego programu. Okazało się, że muszę wyłaczyć ochronę proaktywną na czas uruchamiania tegoż programu. Z wersja pełną i legalną nie było zadnego problemu.

Gratuluję wyboru i powodzenia ;)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.