Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

-Piotrek-

Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,powiedźcie mi za co się tak naprawde płaci za zegarki Panerai??Przeczytałem że to są tylko przereklamowane zegarki i są słabszej jakości niż inne w tej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie tak przeczytałeś? Jakość PAMow jest perfekcyjna, inaczej nikt nie zapłaciłby za Unitasa ponad 10k. Poza tym PAM to legenda i niepowtarzalny styl. Który model masz na mysli?

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Cześć,powiedźcie mi za co się tak naprawde płaci za zegarki Panerai??Przeczytałem że to są tylko przereklamowane zegarki i są słabszej jakości niż inne w tej cenie.

A gdzie to przeczytałeś ? ;). Na Pudelku ? ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest coś takiego jak w teorii Maslowa hierarchia potrzeb:

najpierw rodzina, dom, praca i pełna stabilizacja a na końcu zegarek za kilkanaście tysięcy jako zwieńczenie wszystkiego.

tak mówi definicja ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest coś takiego jak w teorii Maslowa hierarchia potrzeb:

najpierw rodzina, dom, praca i pełna stabilizacja a na końcu zegarek za kilkanaście tysięcy jako zwieńczenie wszystkiego.

tak mówi definicja ;-)

W teorii Maslowa przed samorealizacja jest jeszcze potrzeba uznania ;)

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie PAM jest tak wyjątkowy, że wyprzedził wszystkie inne zegarki jakie mam i pewnie trudno będzie kiedykolwiek to zmienic. Kiedys marzyłam o Daytonie...a teraz marzę...o kolejnym PAMie ;) Albo się PAMy uwielbia albo się ich nie cierpi...nie znam osób z obojętnym podejściem do tej marki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie znam osób z obojętnym podejściem do tej marki...

Wlasnie poznalas (-;

Szczerze to nie podobaja mi sie tak kosmicznie,ani tez nie uwazam,ze sa brzydkie.Jakbym byl na tyle szczesliwy,zeby miec PAMa w kolekcji,to na pewno bym go nosil i sie nim cieszyl,ale nie sadze,zebym lubial ta marke bardziej niz Zenitha czy JLC.

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Najbardziej podobają mi się najbardziej czyste pamy bez dodatkowych tarcz itp http://www.paneristipix.com/72CD2A21-2B85-4609-9D1A-5635F17F5996/00016513.jpg I najlepiej z tarczą kanapkową ;) Jakie modele są całkiem podstawowe z wyglądu z tarczą kanapkową?

Zwróć uwagę przede wszystkim na linię historyczną. Tam znajdziesz takie modele o jakie pytasz, np. Luminor Base 112 albo Radiomir 210.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie poznalas (-;

Szczerze to nie podobaja mi sie tak kosmicznie,ani tez nie uwazam,ze sa brzydkie.Jakbym byl na tyle szczesliwy,zeby miec PAMa w kolekcji,to na pewno bym go nosil i sie nim cieszyl,ale nie sadze,zebym lubial ta marke bardziej niz Zenitha czy JLC.

Rozumiem, że widziałeś PAMa w realu?! Pytam-bo są dosyc rzadkie, a moim zdaniem w realu dużo zyskują w stosunku do zdjęc. Ale jeżeli jesteś obojętny na PAMy to może jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma obojętnych na Pamy ;) .

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Perrelet

Nie ma obojętnych na Pamy :) .

To jesteś w sporym błędzie, dla mnie są zupełnie obojętne, ani szczególnie ładne, ani brzydkie, ot są i tyle, emocji nie wzbudzają żadnych, emocje to u mnie wzbudza AP RO z chrono a do tego z włókna węglowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jesteś w sporym błędzie, dla mnie są zupełnie obojętne, ani szczególnie ładne, ani brzydkie, ot są i tyle, emocji nie wzbudzają żadnych, emocje to u mnie wzbudza AP RO z chrono a do tego z włókna węglowego.

słuchaj to jeden z paradoksów tej strony internetowej. Jedni lubią Mercedesy inni lubią BMW a inni VW. Mieć farta to znaleźć zegarek załóżmy za tysiąc złotych i zaspokoić swoje gusta estetyczne ;) wychodzi taniej i zdrowiej zarówno dla miłośnika zegarmistrzostwa jak i jego rodziny :P

Panerai to nie tylko zegarek jako taki za 12-50 tys. - to tradycja, technika itd.Nie kupujesz tylko szkiełka szafirowego w metalu i tarczy czarnej.

Kolejnym paradoksem jest fakt że drogie firmy trwają dzięki próżności ludzi zamożnych, którzy bardzo rzadko mają pojęcie o tym co noszą , wiążąc w sposób podprogowy konkretną firmę z pozycją zawodową.

to długi temat na dyskusję o psychologii społecznej i innej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja byłam całkowicie obojętna na PAM-a, zegarki na pewno mają swój niepowtarzalny wygląd, ale od kiedy miałam go w ręku to już przestałam być taka obojętna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Hmm... PAM jak PAM, tak samo jak zegarki innych producentów, podoba sie bardziej lub mniej lub wcale. Jedni zwracają uwage na ich projekt inni na historię jeszcze inni na cenę. Mój stosunek do tej marki jest obojetny,( do marki )bo sa dwa modele które faktycznie wprowadzaja mój układ krążenia w stan zagrożenia ;) Co mozna o nich powiedziec na pewno, to to ze ich jakośc wykonania jest delikatnie mówiąc Świetna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marketing co do historii firmy lekko mnie drazni (ale ktorzy marketingowcy nie sciemniaja? - jak dla mnie najciekawszym watkiem historycznym Panerai jest to, ze to ulubione zegarki Stallone ;) ), design doceniam (zawsze to cos nowego). Zegarka tejze firmy w zyciu bym nie kupil, ale niech sobie jest, w sumie az tak bardzo mi nie przeszkadza.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi PAM zwisa. Może jak na razie zwisa, bo wolał bym Rolexa.

I żeby nie było, widziałem w realu i przymierzałem.

Na spotkaniu podstolika krakowskiego jeden forumowicz przywlókł wersje base na unitasie z przeszklonym deklem.

Wykonaniu faktycznie nie ma czego zarzucić. Kanapka jest jaka każdy widzi ;)

Choć kwota jaką wołają za unitasa to przegięcie wg mnie,

ale jeśli znajdują się chętni tyle zapłacić to ja nie widze problemu. Firma ma swój niepowtarzalny design i historie. Marketingowcy pielęgnują starannie jedno i drugie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Perrelet

To co piszecie to wszystko prawda, tylko czy w dzisiejszych czasach argument w postaci "świetnie wykonany" jest na tyle unikalny żeby mógł coś zmienic w aspekcie postrzegania tej marki? Nie sądzę biorąc pod uwagę że w obrębie tzw znanych firm w zasadzie nie ma słabego wykonania zegarków, Seiko Velatura za 1500 PLN też jest znakomicie wykonany, suma sumarum nie sądzę aby przy obecnym poziomie wykonania zegarków, w tym tych znacznie tańszych od dowolnego modelu Panerai, dobre wykonanie było jakimś istotnym argumentem, mało jest na rynku nie świetnie wykonanych zegarków, a jesli już to znaleźc je można w najniższych przedziałach cenowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież PAMy są włoskie, to dlaczego w tym dziale? ;)

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś czytałem, że gdyby kupić (oddzielnie) wszystkie części, z których składa się Panerai, kosztowałyby one ok. 1000 USD. Czy można z tego wysnuć jaieś wnioski - oceńcie sami.

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

To co piszecie to wszystko prawda, tylko czy w dzisiejszych czasach argument w postaci "świetnie wykonany" jest na tyle unikalny żeby mógł coś zmienic w aspekcie postrzegania tej marki?

Każdy z nas inaczej postrzega jakość wykonania, nie wiem jak TY, ale ja jestem b.wybredny i różnice potrafię dostrzec.

Gdzieś czytałem, że gdyby kupić (oddzielnie) wszystkie części, z których składa się Panerai, kosztowałyby one ok. 1000 USD. Czy można z tego wysnuć jaieś wnioski - oceńcie sami.

Nie wiadomo na ile to źródło jest wiarygodne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież PAMy są włoskie, to dlaczego w tym dziale? ;)

"OFFICINE PANERAI - MANUFACTURE DE HAUTE HORLOGERIE

Rue de la Balance, 4 - CH-2000 Neuchâtel - SWITZERLAND".... może dlatego..:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiadomo na ile to źródło jest wiarygodne

To samo tyczy sie Omegi i innych.

Calkiem niedawno bylo o tym na forum, lacznie z ciekawych anglojezycznym linkiem - zdaje sie, ze przy temacie o Roleksach. Wychodzilo, ze cena zegarka to 20-25% MSRP. PAM nie bylby tutaj zadnym niechlubnym wyjatkiem.

dawno temu czytalem ciekawy post na forum - o calym tym marketingu, pseudoniszowosci, sterowaniu podażą, rejestracji w rajach podatkowych, itp. Niestety nie do odnalezienia.

Ja osobiscie w Pamach nic nie widze. Tryskaja testosteronem, maja mocno zarysowany charakter, tworza swoj wlasny mikroklimat i zrzeszaja ludzi w kregi wzajemnej adoracji.

Coz, sa rozne zboczenia - wzorem brzydkich i nieinteligentnych kobiet, ktore znajduja męzów - rowniez i OP znajduje nabywcow :P :P ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Mam do Pama stosunek obojętny - są to ładne zegarki (szczególnie te najbardziej ascetyczne), ale nie podobają mi się bardziej niż inne zegarki w cenie zbliżonej do 10000 PLN. Na pewno dużo chętniej kupiłbym zwykła PO która jest ładniejsza, z lepszym mechanizmem i nie rzuca się tak w oczy. Natomiast wydawanie 15000 na Unitas to jakaś paranoja - cała marketingowa otoczka Pama blaknie przy Rolku w tej samej cenie.

Zresztą uważam że Panerai to tylko chwilowa moda, za 10 lat ten design będzie po prostu śmieszyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.