Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dr Judym

Doxa Chateau des Monts Limited Edition

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

przegladalem forum ale nie znalazlem zadnych informacji na interesujacy mnie temat dlatego postanowilem zapytac osobiscie.

jakis czas temu postanowilem kupic Doxe Chateau des Monts Limited Edition. najbardziej mnie "krecilo", ze jest dostepna w 120 egzemplarzach (klamstwo! co najmniej 3 x 120. w kolorze bialym, czarnym i ivory).oprocz tego bardzo mi sie podobalo, ze jest to zegarek nakrecany recznie.

ale wyleczylem sie sie z niego (niestety) po obejrzeniu. mozna na nim smazyc nalesniki. ogromny. chyba z 50 mm.

pytanie moje brzmi: co bardziej doswiadczeni Koledzy sadza o tym zegarku.

pozdrawiam JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proszę ja Ciebie Doxa to zaacnaa firmaa panie dzieju... nie wiem skąd te rozterkii masz, bo pewnie myślisz, że jak zarabiasz "mucho dinero" w tej swojej Hiszpanii to jest to może zbyt słaby zegarek dla Ciebie...? otóż nie! :) Doxa to zawsze konkret :)

limitacja o której wspomniałeś jest całkowicie uzasadniona. Obwód nadgarstka pownieneś mieć jednak faktycznie byczy, bo jej średnica to 47mm. A sam się doktorze Judymie wyleczyłeś z tego zegarka czy ktoś Ci pomógł??

bo tak na poważnie to jeśli po teście nadgarstkowym Cię nie przekonał to raczej sobie odpuść.

suerte y que Dios te bendiga amigo !!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doxa nie jest złą firmą , ale za tę cenę to bym jej nie kupił - 2500 SFR za Doxę to lekka przesada , w tej cenie można kupić wiele innych lepszych zegarków. Nie pierwszy to przykład tworzenia sztucznych limitacji na siłę

Odradzam za te pieniądze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale jeśli zegarek powstał na 120 lecie firmy to czy jest to sztuczna limitacja??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powodów do limitacji można wymyslać tysiące , jak widac na przykładzie choćby Certiny czy Edoxa to nie zawsze wypala .

generalnie Doxa to SUB a tu według mnie się przepłaca i za te pieniądze doradzałbym poszukać lepszych zegarków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ładny , ale jak napisałeś "szału nie ma" za te pieniądze. Leży w Apart w Klifie w Wwie , ogladałem i jeszcze raz powiem , że kupiłbym coś innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aby zakonczyc temat napisze, ze pewnie bym go kupil (za limitacje, jeszcze bardziej za reczny naciag a najbardziej za sam wyglad) ale nie mam postury gubernatora Kaliforni i raczej bym go nie nosil (na pewno bym go nie nosil). a wbrew pozorom nie stac mnie zeby kupic zegarek za 7- tys.pln tylko "do ogladania". dlatego z nieukrywanym zalem zrezygnowalem z tego zakupu.

pozdrawiam JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta Stowa jest śliczna i utrzymana w tej samej tonacji... ciekawe tylko czy te zegarki będą kiedyś dostępne w sklepach czy już zawsze poprzez zamawianie w sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doxy w ogóle mają chore ceny - a ta to już w ogóle - po za tym nie wiem co to za moda żeby robić zegarki wzorowane na starych wzorcach a o średnicach 47-50mm... :huh: :huh: największy problem tej marki (Doxa) to to, że po za 2824 za bardzo nic tam się nie znajdzie (nawet jeśli to jest high grade to jakoś nie wiem czy to mnie przekonuje ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktyczne ladny zegarek ta Stowa. ale: ma bialy cyferblat i rzymskie cyfry. moze to nie jest wada ale mnie na razie bardziej podobaja sie czarne zegarki i arabskie cyfry. pzdr JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktyczne ladny zegarek ta Stowa. ale: ma bialy cyferblat i rzymskie cyfry. moze to nie jest wada ale mnie na razie bardziej podobaja sie czarne zegarki i arabskie cyfry. pzdr JPG

Proszę bardzo - mówisz i masz :huh:

stowaczarna.jpg

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe tylko czy te zegarki będą kiedyś dostępne w sklepach czy już zawsze poprzez zamawianie w sieci.

Nie - po co zresztą, żeby kosztowały o 50% więcej?

A co do pzymierzenia - jest już masa Maryś w Polsce, więc nie jest problemem podejrzeć i przymierzyć chociażby na jakimś spotkaniu podstolikowym.

pozdrawiam

Irek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ta Stowa to zupelnie co innego!ciekawe ile moze kosztowac? i prosze wybaczyc mi moja ignorancje, lecz to oznacza wyrazenie "spotkanie podstolokwe"?

prosze o wyjasnienie. jesli mozna, oczywiscie.

pozdrawiam JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszelkie informacje o stowach, w tym również cennik masz na www.stowa.de

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale co oznacza "spotkanie podstolikowe"?oczywiscie, jesli mozna spytac.

pzdr JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale co oznacza "spotkanie podstolikowe"?oczywiscie, jesli mozna spytac.

pzdr JPG

Spotkanie podstolikowe oznacza lokalne spotkanie forumowiczów, na którym np. przy piwku :) debatuje się na wszelakie tematy związane z zegarkami. Jest to również możlwość zobaczenia oraz przymierzenia różnych cieklawych zegarków przyniesionych przez kolegów forumowiczów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiaa...Rozmiar tej Dośki to idiotyzm,zaś nad Stową sam się zastanawiałem czy nie kupić.Oczywiście romeon black, no i tylko 41mm za ok.3050złlaugh.gif Ale padło jednak na Lonżinka z nurkiemwink.gif

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się z kolegą Dariuszem .. jeśli inwestować w doxe to tylko limitowane Sub'y... cała reszta to cień

---------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak się składa, że mam taką Doxe Chateau des Monts Limited Edition i powiem Wam koledzy, że nie żałuje zakupu. Jeżeli p[iszecie, że 2 500 "franciszków" to zbyt wiele jak za taki zegarek to pozwolę się z tym nie zgodzić - zegarek piękny, bardzo dobrze wykonany, jednym słowem wart swojej ceny. Cenie i zbieram doxy z wczesnych lat produkcji oraz te powojenne kończąc na synchronach i jak dla mnie to były produkty dużej klasy jak na tamte lata. Zgodzę się z tym, że niestety w ostatnich powiedzmy 30 latach firma delikatnie "podupadła" jednak to co robi obecnie nawiązuje do czasów dawnej świetności marki i Chateau des Monts Limited Edition jest tego najlepszym przykładem.

Czy kupiłem z sentymentu do marki, pewnie tak bo to moja chyba już 18 doxa ;-)

ps. mam w kolekcji dwa leciwe modele (np Chronograph for Doctors) które zapłaciłem więcej niż za tę doxe i tez nie żałuje, bo w końcu zegarki to pasja i miłość a te rzeczy często gryzą się z racjonalnym podejściem.

pozdrawiam

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluje zakupu!ten zegarek po prostu mi sie podoba.ale ten rozmiar to lekka przesada!

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie Doxa to zegarki z charakterem - w ogóle respect dla tej marki ;) jedyna skaza na jej historii to fakt, że chętnie była noszona przez żołnierzy SS ;)

dr Judym - ya te has comprado un reloj en vez de Chateau des Monts ??

internet mym kościołem, zegarek moim niebem, Doxa mą religią.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.