Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MasterFan

Chorwacja (Brac)- apartamenty

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę do kolegów mogących pomóc w temacie :)

Czy ktoś z Was mógłby polecić jakieś apartamenty w wybranej lokalizacji /bądź w innym miejscu, gdzie Wam się podobało/? Pierwszy raz chcę w ten sposób spędzić wakacje w Chorwacji i pomyślałem, że może skorzystam z rad tych, którzy mogą coś poradzić, zaproponować.

Chciałbym, w miarę możliwości, aby było blisko do plaży oraz do centrum.

Poza tym specjalnych wymagań nie mam, no może poza jakimś tam standardem mieszkania :)

Z góry dzięki za pomoc,

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAKARSKA - spodoba Wam sie

Moim zdaniem to najfajniejsza miejscowość wypoczynkowa w Chorwacji

Piekna zatoka, dużo miejsc rozrywki, nurkowanie i wszystko czego mozna szukac na wakacjach "urlopowych"

Jesli nie szukacie zacisznej zatoki do spacerow i bycia cały urlop sam na sam to miejsce idealne a oferta hotelowa od najnizszej do najwyzszej polki

Przedzwoń w razie czego to Ci opowiem

Do tego macie blisko Dubrownik - warto zobaczyc i jestescie w takim miejscu Chorwacji gdzie prawie cały rok swieci slonce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W razie potrzeby mogę podać namiary do biura podróży znajomej, która jest Chorwatką. Mieszka w Krakowie.

Pewnie mogłaby coś polecić.

Gerald Genta Solo Retro - zamienię lub sprzedam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz male dzieci? Jesli tak to Chorwacje raczej odradzam - nie ma piasku. Nawet na Makarskiej Riwierze, ktora rzeczywiscie jest bardzo piekna, plaze to takie male kamyki, jak dla mnie troche wieksze od przecietnego polskiego zwiru.

Ogolnie rzecz biorac, czym bardziej na poludnie, tym mniej ludzi i taniej...

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi Chorwacja jakoś nie przypadła do gustu.

Byłem tam dwa razy i... na długo mi wystarczy ;-)

Jedyne warte zobaczenia są Plitvice.

No i autostrada :-)

Nasi "pomarańczowi" powinni jechać tam na obowiązkową wycieczkę, żeby zobaczyć że da się szybko wybudować drogę (i to dobrą).

CH24.PL - polski portal o zegarkach luksusowych
Dołącz do CH24.PL na Instagramie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plitwickie jeziora sa rzeczywiscie niesamowite, ale znowu - nalazic sie tam trzeba - nie dla rodziny z malymi dziecmi.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi Chorwacja jakoś nie przypadła do gustu.

Byłem tam dwa razy i... na długo mi wystarczy ;-)

Jedyne warte zobaczenia są Plitvice.

No i autostrada :-)

Nasi "pomarańczowi" powinni jechać tam na obowiązkową wycieczkę, żeby zobaczyć że da się szybko wybudować drogę (i to dobrą).

A powiedz mi kolego daleko to ? I gdzie na mapie tego szukać ?

Czy drogo jest w chorwacji?

Widzę wszyscy tylko jadą na plaże do Chorwacji a tam Taki piękne jeziora !

w 2 tygodnie się tego pewnie nie ogarnie ?

Taniej jechać czy Lecieć do Chorwacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedz mi kolego daleko to ? I gdzie na mapie tego szukać ?

Czy drogo jest w chorwacji?

Widzę wszyscy tylko jadą na plaże do Chorwacji a tam Taki piękne jeziora !

w 2 tygodnie się tego pewnie nie ogarnie ?

Taniej jechać czy Lecieć do Chorwacji?

Mapa

Byłem w Chorwacji 5 razy i z roku na rok było coraz drożej. Najpiękniejsza jest Dalmacja-od Trogiru do Dubrownika. Jeżeli chodzi o Plitwice to latem niestety z wodospadów robią się strumyczki. Najpiękniej jest jesienią. Podobny klimat ale w mniejszym wykonaniu znajduje się niedaleko Sibenika. Chodzi mi o Park Narodowy Krka.

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakie miejsce polecacie żeby woda była czysta ciepła i ludzików mniej ?

Czy cena 68 Euro za dobę to standard w Chorwacji w kurortach nadmorskich ?

Opłaca mi się z koncem sierpnia jechać tam czy pozamiatane jest już ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam wyspę Korcula, miejscowość np. Zavalatica. Woda taka : http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/1788903.jpg, plaże pustawe, miejsca zaciszne, kwatery przy brzegu zatoki i z widokiem na nią (z kuchnią) do których wybieram się ja, kosztują 20 euro za osobę z wyżywieniem. Jako stali klienci ceny mamy nieco przystępniejsze od standardowych, co prawda.

życie jest za krótkie żyby mieć tylko jeden zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiadając- nie mam dzieci. Bardzo proszę o kolejne opinie, czytam i szukam na bieżąco ;)

Dzięki,

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Makarska Riviera jest przepiękna. Wypoczywałem w miasteczku Drvenik. Fajne miejsce do opalania,pływania,nurkowania,kursuje stamtąd prom na wyspę Chwar. Nad miastem masz góry gdzie można pospacerować i cieszyć się pięknymi widokami. Dobra baza wypadowa do Dubrovnika,Splitu ,Trogiru czy nad jeziora. Blisko do Autostrady ,tania śliwowica, jeśli się zdecydujesz dam Ci cynk gdzie w górach można zaopatrzyć się w trunki prosto z kadzi-takie nierozrabiane z wodą jeszcze :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Makarska Riviera jest przepiękna. Wypoczywałem w miasteczku Drvenik. Fajne miejsce do opalania,pływania,nurkowania,kursuje stamtąd prom na wyspę Chwar. Nad miastem masz góry gdzie można pospacerować i cieszyć się pięknymi widokami. Dobra baza wypadowa do Dubrovnika,Splitu ,Trogiru czy nad jeziora. Blisko do Autostrady ,tania śliwowica, jeśli się zdecydujesz dam Ci cynk gdzie w górach można zaopatrzyć się w trunki prosto z kadzi-takie nierozrabiane z wodą jeszcze :rolleyes:

Potwierdzam, że Makarska Riwiera to perła Chorwacji, polecam miejscowości Brela, Baška voda i Podgora, dla kogoś mogą być te miejsca trochę przeludnione, ale pod koniec wakacji będzie już luźniej. Zarazem interesuje mnie ta nierozrabiana rakija ;) czy może mógł bym poprosić o bliższe info?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zarazem interesuje mnie ta nierozrabiana rakija :( czy może mógł bym poprosić o bliższe info?

W górach nad Drvenikiem jest opuszczone miasteczko. W zasadzie to ruiny miasteczka po trzęsieniu ziemi w latach 70tych no i tam zawędrowaliśmy podczas spaceru :)

post-23779-0-92543200-1331582090.jpg

post-23779-0-82586800-1331582092.jpg

post-23779-0-47516800-1331582105.jpg

post-23779-0-22397200-1331582107.jpg

post-23779-0-78414400-1331582111.jpg

post-23779-0-46874100-1331582125.jpg

post-23779-0-52020500-1331582128.jpg

Klimat jak w filmach Kusturicy B)

Panowie baaardzo gościnni do tego stopnia że ciężko było zejść na dół ale trochę siły mimo wszystko zostało :)

post-23779-0-63255400-1331582130.jpg

post-23779-0-58816000-1331582132.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.