Klub Miłośników Zegarów i Zegarków: Sinn U1 - Klub Miłośników Zegarów i Zegarków

Skocz do zawartości

• (4 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Sinn U1 Okrętowy klimat

#61 Użytkownik nie jest zalogowany   mrovka 

• regularny użytkownik
  • Grupa: Użytkownicy

Napisano 12 sierpień 2010 - 23:52

DOKŁADNIE:))...dokładne masz to pieścidełko,regulowałes go czy poprostu taki idealne przyszło w przesyłce
-no i drugie pytanie,dokładnosć sprawdzałes zaraz od pierwszego wejrzenia-tzn już prostuje,dotarł sie u Ciebie? czy był już dotarty

#62 Użytkownik nie jest zalogowany   MariuszA 

• Entuzjasta zegarmistrzostwa

Napisano 13 sierpień 2010 - 11:45

Zegarek kupiłem właściwie nowy, z miesięcznym przebiegiem.
Nie regulowałem go, chodzi tak jak został ustawiony w fabryce. Myślę, że "docierał" się ze mną.
Co do sprawdzania dokładności chodu zegarka to mam mały defekt mózgu :) raz na dobę porównuję sobie U1 z moim G-Shock Risemanem ( ma synchronizację z atomowym zegarem)
Z moich obserwacji wynika, że U1 zwalnia jeżeli dużo noszę go na ręce (np. cały dzień jazdy na nartach). Zegarek podobnie reaguje na wibracje i wstrząsy. W drugą stronę, Sinn przyśpiesza jeżeli da mu się trochę wolnego - wystarczy odłożyć go na noc + kilka godzin i dobowa odchyłka jest wtedy bliska zero.
Znając urodę działania mojego U1, zegarek ustawiam przy pomocy koronki dwa razy w roku, przy zmianie czasu.

#63 Użytkownik nie jest zalogowany   mrovka 

• regularny użytkownik

Napisano 13 sierpień 2010 - 12:16

Wyświetl postUżytkownik MariuszA dnia 13 sierpień 2010 - 11:45 napisał

Zegarek kupiłem właściwie nowy, z miesięcznym przebiegiem.
Nie regulowałem go, chodzi tak jak został ustawiony w fabryce. Myślę, że "docierał" się ze mną.
Co do sprawdzania dokładności chodu zegarka to mam mały defekt mózgu :) raz na dobę porównuję sobie U1 z moim G-Shock Risemanem ( ma synchronizację z atomowym zegarem)
Z moich obserwacji wynika, że U1 zwalnia jeżeli dużo noszę go na ręce (np. cały dzień jazdy na nartach). Zegarek podobnie reaguje na wibracje i wstrząsy. W drugą stronę, Sinn przyśpiesza jeżeli da mu się trochę wolnego - wystarczy odłożyć go na noc + kilka godzin i dobowa odchyłka jest wtedy bliska zero.
Znając urodę działania mojego U1, zegarek ustawiam przy pomocy koronki dwa razy w roku, przy zmianie czasu.

i taką odpowiedz chciałem przeczytac - przekonałes mnie do niego,a Ty Bryku2 masz konkurencje jeżeli chodzi o oszczedzanie na to tykajace pieścidełko hihii

Opcje tematu:

• (4 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4