Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zbyszke

Tourbilion z Liaoning

Rekomendowane odpowiedzi

Zegarek "no name", takie same, obrandowane "Constantin Dourmont", sa tez w sprzedazy z gwarancja, papierami, pudelkiem itp. Moj to "golas" - przyszedl w plastikowej torebce wewnatrz zwyklego kartonu (zabezpieczony zreszta przed uszkodzeniem byl OK) - ale nie narzekam.

Tarcza bardzo dopracowana, ale trudna do sfotografowania, jest w kolorze grafitowym (widac na niektorych zdjeciach).

Serce to tourbilion karuzelowy (os balansu polozona ekscentrycznie, tzn. nie w osi obrotu klatki)), 1-minutowy. Wzorowany, jak inne zreszta chinskie mechanizmy tego typu (najblizej skopiowal Sea-Gull) na mechanizmie Blancpaina.

Co jeszcze? Szafirowe, wypukle szklo, rezerwa chodu 51 godzin, zgodna z deklarowana, BARDZO precyzyjny wskaznik rezerwy chodu.

[dsc08742l.jpg

dsc08740.jpg

dsc08739lm.jpg

dsc08721t.jpg

dsc08717v.jpg

dsc08744u.jpg

dsc08743rx.jpg

dsc08746i.jpg

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam takowego od ponad roku. Niedawno zaliczył zegarmajstra- zatrzymał się. Wystarczyło czyszczenie i smarowanie, ale przy okazji usłyszałem, że delikatny jest element łączący wychwyt z pozostałą częścią mechanizmu i nie należy narażać go na wstrząsy. Zatem jest to zegarek o zdecydowanie "pokojowym" charakterze. Co do jakości koperty, tarczy, nawet paska, który u mnie jest chyba rzeczywiście gadziej proweniencji- same superlatywy. Gratuluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny, ale po co umieścili z tyłu na kopercie to 1801 :rolleyes: ? hehe

Tutaj zdjęcie ze sklepu tao international, flying tourbillon (sam mechanizm) do kupienia za 328$

3a.20.jpg

2a.24.jpg

4a.21.jpg

A tutaj coś bardziej udające tourbillona za 84$ :0 całkiem ładne na zdjęciach ;p gdyby nie ten napis tour billon

6a.8.jpg

8a.9.jpg

2a.11.jpg

Można zapytać o koszt zegarka ? Dobrze myślę, że okolice 450$ ?

Niech się nosi :D

"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem

Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Tao International flying tourbillon to miks stylistyki żywcem zerzniętej z Cartier'a.

cartierwatchesmen.jpg

Widać, że masową produkcję mają opanowaną, bo w razie potrzeby praktycznie przeklejają tylko blaszkę z nazwą (poniżej przykład kwiatka - 'repliki' Cartier'a)

fakecartierw7100003big.jpg

Takiemu czemuś stanowczo mówię: NIE!

"Każdą rzecz pięknie uczynił w jej czasie. Nawet czas niezmierzony włożył w ich serce,

żeby człowiek nigdy nie zgłębił dzieła, które prawdziwy Bóg uczynił od początku do końca."

(Kazn. 3:11)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domyśliłem się, że to "kopia" bo prawie wszystkie inne Tao mi się z czymś kojarzyły, i były mniej lub bardziej podobne do pierwowzorów. Akurat tutaj nie poznałem, więc jakaś złudna nadzieja była ;) Dodatkowo teraz jak już kolega wypatrzył, że to Cartier to uzupełnię, gdyż znalazłem konkretny model Cartiera. - to Tao to nie jest nawet mix, jest to na dobrą sprawę prawie 100% kopia (stylistyczna) Cartiera Flying Tourbillon Watch Calibre 9452 MC, Geneva Seal.

http://www.thetimetv.com/news-cartier-flying-tourbillon-watch-calibre-9452-geneva-seal-1287-6

Również nie popieram podróbek, co nie zmienia faktu, że design w tym wypadku konkretnego modelu Cartiera jest b.ładny.

...A już myślałem, że małe chińskie rączki tylko delikatnie zaczerpnęły z cudzego designu i wymysliły coś ładnego.

"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem

Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.