Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tomek_krp

Zegarek do 1500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się do was drodzy Koledzy z prośbą o pomoc w wyborze zegarka garniturowego.

Chodzi mi mniej więcej o coś takiego:

Cena: do 1500 zł

Mechanizm: automatyczny lub manualny

Szerokość koperty: 40-42 mm

Kolor tarczy: biały

Kolor paska: obojętnie

Tarcza bez żadnych cyferek, tylko indeksy.

Brałem pod uwagę Louis Erard bo był w promocji akurat ale widziałem na żywo i jakoś nie jestem przekonany

erardheritagele700.jpg

oraz Candino, ale tutaj znowu mnie trochę denerwują te ciemne indeksy

c445822.png

Poza tym jest jeszcze Tissot, z tym że na żywo go jeszcze nie widziałem i jego ceny zaczynają się od 1700 co trochę przekracza mój budżet, ale może gdzieś by się udało go znaleźć taniej.

tissotvisodate19573.jpg

Pomożecie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to tylko Tissot Visodate. Miałem okazje go przymierzyć i pooglądać z każdej strony. Po prostu piękny sikor :) Gdybym nie miał Tissota Le Locle to na pewno on byłby na celowniku.

Myśle, że jak się dobrze poszuka i wynegocjuje rabat to powinno się udać zmieścić w budżecie. Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkasz w Krakowie, gdzie masz całkiem spore możliwości przymierzenia wielu modeli. Poświęc jedno popołudnie i zrób wstępny rekonesans po sklepach. To da Ci więcej niż 10 stron tego tematu. Nie ma jednego najlepszego zegarka. W przedziale cenowym jaki Cię interesuje większość będzie podobnej jakości i na zbliżonych pod względem technicznym mechanizmach (o ile nie tych samych) - zwracaj uwagę bardziej ma wygląd i to jak się czujesz z danym zegarkiem na ręce. Idź, przymierzaj, wyrób sobie opinię i wtedy pytaj.

Z propozycji, których raczej nie przymierzysz a mogą być ciekawą alternatywą to możesz zobaczyć Steinhart Marine lub Kemmner Marine - to mechaniki a nie automaty ale mają cyfry.

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tissot Visodate faktycznie jest najlepszy z tych trzech. W cenie 1500 - to jeszcze masz Tissota leLocle. W Czeladzi (Centrum M1) jest jeszcze stary LeLocle. Cena chyba 1560zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może, któryś z modeli PRC 200 ?

c42c53a86b9085516c61213bfc3a98fe.jpgeb525dc132540d5caa588f24d905b9ae.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Tissot PRC z czarną tarczą świeeeeetny, że też ja nie zwróciłem wcześniej na niego uwagi. Teraz będzie mi po głowie chodził;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze Tissot Visodate bedzie odpowiedni nawet nie zaluj te 200zl dolozyc gdy masz 1500 bo ten akurat model jest wart tego }}} kwestia tylko jaka tarcza to juz sam musisz wybrac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem Visodate i byłem przerażony. Na moim ręku wyglądał jak zakrętka na sznurku. Natomiast kolega nosi go jako casual i u niego wyglada świetnie, ale ma sporo mniejszą łape. Szczerze polecam przejść się i przymierzyć, bo na większej łapce może się okazać śmieszny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm: automatyczny lub manualny

Szerokość koperty: 40-42 mm

Kolor tarczy: biały

Kolor paska: obojętnie

Tarcza bez żadnych cyferek, tylko indeksy.

Może i mały, może i nie automat, ale wg. mnie garniturowiec pełną gebą

Citizen Stiletto Eco Drive AR1110-11H Ultra Slim

1343297725_419521744_4-Reloj-CITIZEN-Eco-Drive-Extraplano-AR1110-11H-Nuevo-y-original-Ventas-Compras.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.