Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lewmar77

paski kauczukowe

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Czy macie moze doświadczenia z paskami kauczukowymi tzn.czy nadają się do częstego noszenia ,takiego na codzień, bo wydaje mi się ze mogą ciągnąc za włochy na ręku.

Jak wg.Was wygląda Amfibia na takim pasku , a moze ktoś ma , bardzo chętnie bym zobaczył .

taki pach zamierzam kupić

http://www.allegro.pl/item541484461_pasek_...zne_kolory.html

Oczywiscie czarny

Sorki że ponawiam temat.Nie chcąc zakładać niepotrzebnych tematów w dziale rusków załozyłem go wczoraj w dziale "zapytania o wszystko" ale jakoś nie ma chetnych do odp.a mi zależy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem na amfibii pasek od tajkonautów kauczukowy. Nosiło się fajnie, nie ciągnął za włochy, ale sprzedałem bo nie nurkowałem z nim ani nie chodziłem na basen. Gdybym chodził, na pewno bym używał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do noszenia się nadają, wiele zależy od tego jak się układa na nadgarstku. Jeśli będzie sztywne nic nie pomoże będzie mało przyjemna. Mam kilka zegarków na gumie i jest różnie. Ale idzie się przyzwyczaić...

PS. Kup jakąś odjechaną a nie tam czarną :)

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Do noszenia się nadają, wiele zależy od tego jak się układa na nadgarstku. Jeśli będzie sztywne nic nie pomoże będzie mało przyjemna. Mam kilka zegarków na gumie i jest różnie. Ale idzie się przyzwyczaić...

PS. Kup jakąś odjechaną a nie tam czarną :)

wiesz nic555 tak jakoś mam opory czy do klasyczego czarnego numrka na czarnej tarczy pasuje ostry pomarańcz , zielony lub żółty.Chyba pozostanie czarny jedyny dylemat czy ten z paskami podłóznymi czy ten podobny do bieznika opony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem podłużne paski. A pomarańczowy to taki nurkowy kolor wiesz :)

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ojciec nosi czarny kauczukowy pasek do Atlantica Worldmastera :). Wcześniej nosił go na skórzanym, ale teraz za żadne skarby nie da się namówić do powrotu do paska skórzanego. Ja paski skórzane mam przy zegarkach, które trzymam w gablotce. Do noszenia na codzień używam albo natostrapów, albo bransolet. Paski skórzane, które wcześniej używałem po kilku tygodniach wyglądały nieciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki pasek i to nawet pomarańczowy:

post-22189-0-75645500-1331120829.jpg

Drugi taki sam, ale oczywiście szerszy, przy Monsterze.

Noszą się doskonale, są miękkie i dobrze się układają na ręce.

Do zapięcia też nie mam żadnych zastrzeżeń.

Jedynym problemem jest regulacja - tylko przez przycięcie, ze wszystkim tego konsekwencjami.

Można też kupić też inne paski gumowe (nawet u tego samego sprzedawcy) - z tradycyjnym zapięciem.

Tamtych jednak nie polecam - mam dwa i muszę powiedzieć, że są strasznie sztywne,

bardzo silnie "kleją" kurz i inne paprochy, a ponadto przegub się poci.

Stojący zegar dwa razy na dobę pokazuje idealną godzinę. Chodzący prawie nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam taki pasek i to nawet pomarańczowy:

post-3565-0-16400000-1331120955.jpg

Drugi taki sam, ale oczywiście szerszy, przy Monsterze.

Noszą się doskonale, są miękkie i dobrze się układają na ręce.

Do zapięcia też nie mam żadnych zastrzeżeń.

Jedynym problemem jest regulacja - tylko przez przycięcie, ze wszystkim tego konsekwencjami.

Można też kupić też inne paski gumowe (nawet u tego samego sprzedawcy) - z tradycyjnym zapięciem.

Tamtych jednak nie polecam - mam dwa i muszę powiedzieć, że są strasznie sztywne,

bardzo silnie "kleją" kurz i inne paprochy, a ponadto przegub się poci.

Telekom, bajerancki zegarek i pach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i mam juz swoja amfibie na kauczuku.Jest wg.mnie o niebo lepiej niz na branzolecie a cały zegarek nabrał takiego sportowego pazura.Tylko pasek mógłby być trochę szerszy bo 18 mm to on nie ma

9b4d03755cf9c14f.jpg

c01033753aceb128.jpg

6c647bbdeb1b5f91.jpg

be61ddea466b8798.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze kilka słów od siebie dorzucę.

Przy odrobinie zręczności można pokombinować z szerszym paskiem

i nieco go zwęzić przy samych uszkach - zrobić takie "schodki".

Tylko z własnego doświadczenia wiem, że w przypadku uszków 18mm, to niezbyt to wychodzi z paskiem 20mm.

Znacznie fajniej jest wziąć pasek 22mm i wyciąć po obu stronach "schodki" o szerokości 2mm.

Paski gumowe wydają się wymarzone do takich zabiegów.

---

edit. Lewmar77 - Twoja Amfibia fajnie wygląda na tej czarnej gumie. ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na drugi raz będe wiedział że należy wziąść szerszy pasek. Teraz niby mogłem pasek odesłać ale wiązało się to znowu z kosztami i dałem sobie spokój.Może rzeczywiście jest trochę za wąski jak do tak masywnego zegarka, ale tak juz musi być , zresztą to kwestia przyzwyczajenia a ja juz się przyzwyczaiłem ^_^

PS

Jak ktoś powyżej pisał pasek troche ciągnie do siebie kurz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też ja napisałem o tym kurzu.

Co prawda na pomarańczowym tak nie widać, ale pewnie na ciemniejszych jest to bardziej widoczne.

Ale co zauważyłem, z czasem to "przyciąganie" kurzu słabnie. ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zdecydowanym zwolennikiem kauczuków i do Monstera mam trzy - oryginalny, pomarańczowy i czarny przycinany z 24. Najwygodniejszy jest oryginał, nie łapie kurzu, świetnie się układa, nie czuć go na ręce. Jedyny minus - zwęża się chyba do 18, jak nie 16.

Dwa z nich mają taką "harmonijkę" na końcach przy mocowaniu. Raz, że IMHO wygląda to lepiej, dwa, że działa jak amortyzator - nawet jeśli przychaczy się co coś zegarkiem, pasek lekko się naciągnie, a nie wyrwie od razu teleskopów.

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.