FRANK 1 #1 Napisano 24 Stycznia 2014 Założyłem ten temat,który z całą pewnością będzie ciekawy dla nas wszystkich.Przypadkowo wykonałem zdjęcie zegara oczywiście lenzkircha po renowacji ,na którym było widać część ściany w mojej amatorskiej pracowni.Koleżanki i koledzy wpisali się prosząc o zdjęcia pracowni.Ja też chętnie zobaczę stanowiska pracy kolegów przy biurkach zegarmistrzowskich ,które mam zamiar kupić. Jako pierwszy pokazuję pomieszczenie , które nazywam pracownią konserwatorsko-zegarmistrzowską.Wszystkie zegary i mechanizmy są lenzkircha. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #2 Napisano 24 Stycznia 2014 kolejne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #3 Napisano 24 Stycznia 2014 Lewa strona 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #4 Napisano 24 Stycznia 2014 Wahadła lenzkircha.Na ostatniej fotce Beckera. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #5 Napisano 24 Stycznia 2014 Porządek masz Franku idealny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #6 Napisano 24 Stycznia 2014 Porządek masz Franku idealny.Specjalnie posprzątałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #7 Napisano 24 Stycznia 2014 Na ścianach wiszą skrzynie i zegary czekąjąc na swoją kolejność.Dwa,które pokazywałem są już zrobione. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #8 Napisano 24 Stycznia 2014 Skrzynie ,do których są mechanizmy leżą i czekają na konserwację. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 297 #9 Napisano 24 Stycznia 2014 Mogę się zapytać jak długo się tym już zajmujesz/bawisz? Imponujące. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #10 Napisano 24 Stycznia 2014 Mogę się zapytać jak długo się tym już zajmujesz/bawisz? Imponujące. Około 20 lat.Imponujące to myślę,że pokarzą koledzy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #11 Napisano 24 Stycznia 2014 Tak się składa, że dziś przypadkiem natrafiłem na temat o budzikach, przejrzałem od deski do deski i częściowo przeczytałem. Temat o lenzkirchu też widziałem i chylę czoła. Świetnia pracownia. Wszystko co najpotrzbniejsze pod ręką. Piękne zegary. Miło się ogląda. Gratuluję 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #12 Napisano 25 Stycznia 2014 Ja w porównaniu z Franiem mam skromną piaskownicę. Ale rozwijam się... cały czas się rozwijam. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #13 Napisano 25 Stycznia 2014 Krzysiu bardzo ładny kącik zegarmistrzowski ale najbardziej mi się podoba ten zegar wiszący nad biurkiem.Czyżby to był Gustaw Becker z centralną sekundą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #14 Napisano 25 Stycznia 2014 Taaa i nawet wiesz skąd Z Kopenhagi... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 989 #15 Napisano 25 Stycznia 2014 Zabieram się za sprzątanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sergei 1 #16 Napisano 25 Stycznia 2014 Gratulacje FRANKŚwietny warsztat, wielka kolekcja. Ale gdzie w tym warsztacie można zrobić prace stolarskie? Kiedy stolarka muszą być trochę kurzu i zanieczyszczeń. Siergiej. 0 В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #17 Napisano 25 Stycznia 2014 Siergiej słusznie zauważyłeś .Mam również mały warsztacik stolarski 3m x 3m lecz tam pracuję w okresie letnim ( brak ogrzewania).Pokarzę zdjęcia w lecie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sergei 1 #18 Napisano 25 Stycznia 2014 Mam też mały pokój na około 2,5 x 2,5 m, a także bez ogrzewania, większość pracy odbywa się tam. Nic nie może nas zatrzymać w naszym hobby. Siergiej. 0 В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
canaletto 1 #19 Napisano 25 Stycznia 2014 Około 20 lat20 lat radości z robienia tego co kochasz, co dodaje Ci skrzydeł,takie miejsce jest azylem, jest miłością życia, FranciszkuTwoja pracownia jest jak zaczarowana duchem Lenzkircha. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #20 Napisano 26 Stycznia 2014 Cholera faktycznie oprócz kilku wahadeł od innych zegarów to cała reszta to lenzkirch.Sam nie wiem skąd się tego tyle wzięło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #21 Napisano 26 Stycznia 2014 Krzysiu bardzo ładny kącik zegarmistrzowski ale najbardziej mi się podoba ten zegar wiszący nad biurkiem.Czyżby to był Gustaw Becker z centralną sekundą.Nie tylko jeden Franku , a przy oknie widzę budzik zegarmistrza Huboi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2094 0 #22 Napisano 26 Stycznia 2014 Witam oto mój kącik zainteresowani proszę pisać na e mail 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2094 0 #23 Napisano 26 Stycznia 2014 i dalej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #24 Napisano 26 Stycznia 2014 Jesteśmy zainteresowani, chcielibyśmy "pisać na e mail" i nie tylko. . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 297 #25 Napisano 26 Stycznia 2014 Czy to mieszkańcy GB, Lenza czy może FMSa?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach