Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Yasiujohnny

Orginał czy replika ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam prosze o identyfikacje czy to orginał czy nie dostałem go w spadku i nie mam pojecia czy to oryginał czy nie pzdr.

post-69193-0-62602600-1391018294_thumb.jpeg

post-69193-0-03984000-1391018310_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli rozumiem ze musze go otworzyc tak? ale z tego co sie orientuje otwarcie zegarka wiaze sie z utrata szczelnosci lub z tym ze wpadnie tam kurz czy tym podobne nie chce uszkodzic czy sa zakies zewnetrzne cechy które jednoznacznie dyskwalifikuja go jako orginał moze jakies dodatkowe foty tyłu lub jakies szczegóły charakterystyczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no - ja rozumiem, ze ludzie chca poznac autentycznosc swoich czasomierzy, ale te teksty o spoadku po dziadku/wujku i znaleziskach na strychu, sa tak zenujace, ze az smieszne... nic sie nie zmienia od lat a wystarczy zwyczajnie zapytac... bez pisania takich bredni... B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób lepsze fotki w trybie makro.

Czy na tarczy jest napis Automatic (bo słabo widać)? Jeśli tak, to czy faktycznie jest automatyczny, tzn. nakręca się od ruchu ręki?

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób lepsze fotki w trybie makro.

Czy na tarczy jest napis Automatic (bo słabo widać)? Jeśli tak, to czy faktycznie jest automatyczny, tzn. nakręca się od ruchu ręki?

jest automatic  działa po zdjeciu z reki około 2 dni

...kropki, przecinki, nowe zdania... 

Miodek sie znalazł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no - ja rozumiem, ze ludzie chca poznac autentycznosc swoich czasomierzy, ale te teksty o spoadku po dziadku/wujku i znaleziskach na strychu, sa tak zenujace, ze az smieszne... nic sie nie zmienia od lat a wystarczy zwyczajnie zapytac... bez pisania takich bredni... B)

nie interesuje mnie Pana temat i sposób ostrzegania ludzi przez pryzmat siebie samego  ja ten zegarek dostałe po chrzestnym zegnam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciezko zrozumiec co autor mial na mysli piszac post jak wyzej... :wacko:

Moze zacznijmy pisac po polsku, bo ciezko sie takie posty czyta normalnym ludziom B)

A jak nie odpowiada Panu styl komentarzy, i fakt, iz innych forumowiczow razi niechlujna pisownia, to zawsze mozna sie z forum wypisac i o oryginalnosc pytac rodzine chrzestnego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ten zegarek dostałe po chrzestnym zegnam

To Cię chrzestny obdarował :D Wyrzuć ten złom na pierwszy rzut oka widać, że to marna podróba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miodek sie znalazł

Akurat dbanie o poprawność pisowni jest tutaj w dobrym tonie.

A co do samego zegarka, to jest to podróbka.

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Cię chrzestny obdarował :D Wyrzuć ten złom na pierwszy rzut oka widać, że to marna podróba.

dobra wyrzuce  i powiem ci w którym smietniku lezy  to pewnie pierwszy bedziesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra wyrzuce  i powiem ci w którym smietniku lezy  to pewnie pierwszy bedziesz

W śmieciach to ty go pewnie znalazłeś podczas codziennych poszukiwań xD To forum to chyba nie miejsce dla Ciebie. Tutaj się wymaga kultury wypowiedzi... A skoro tak bronisz tego chłamowatej podróby to ją noś i niech ci przynosi satysfakcję dalej. Tylko nie wiem po co było tutaj kierować pytanie o autentyczność. Na marginesie zapoznaj się z terminem replika: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/69670-podrobki-usystematyzowanie-odpowiedzi/ bo ten chłam repliką nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli standardowo, gosc otrzymuje informacje ze jego " rodzinna pamiatka" to kupa zlomu i w akcie zemsty rzuca gromami na tych, ktorzy osmielili sie to stwierdzic ;). ( przepraszam za brak polskich znakow):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W śmieciach to ty go pewnie znalazłeś podczas codziennych poszukiwań xD To forum to chyba nie miejsce dla Ciebie. Tutaj się wymaga kultury wypowiedzi... A skoro tak bronisz tego chłamowatej podróby to ją noś i niech ci przynosi satysfakcję dalej. Tylko nie wiem po co było tutaj kierować pytanie o autentyczność. Na marginesie zapoznaj się z terminem replika: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/69670-podrobki-usystematyzowanie-odpowiedzi/ bo ten chłam repliką nie jest.

i tak na ten chłam bys musiał 3 pensje wydac zegnam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tak na ten chłam bys musiał 3 pensje wydac zegnam

Za ten chłam nie dałbym złamanego grosza. Wstyd w ogóle nosić coś takiego. A ty się teraz oburzaj bo ci uświadomiłem, że twoja dotychczas najbardziej drogocenna rzecz okazała się nic nie wartą podróbą.

Niech się nosi xD :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie będę mógł chyba pojąc dlaczego zawsze następuje korelacja kilku czynników

a) pisania "orginał" zamiast "oryginał"

B) "replika" zamiast "podróbka " ( to tak jakby wciskać ludziom ,że kał to wyrób czekoladopodobny , tyle wspólnego ma replika z podróbą )

c) spadek ( jakby kilkanaście , dziesiąt lat temu były współczesne podróbki )

d) gniew na rzeczywistość

i zawsze się okazuje , że to podróba :)

a dla wiadomości użytkownika Yasiucośtam to Koledzy tutaj mają zegarki po tyle ,że używając Twojej nędznej terminologii to całe życie na to nie zarobisz ...

Szlag mnie już trafia jak czytam te impertynencje i obrażanie ludzi ,za to że powiedzieli prawdę ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest automatic  działa po zdjeciu z reki około 2 dni

Miodek sie znalazł

No wybacz kolego ale spróbuj sam poczytać to co piszesz. Nie wiadomo gdzie jedna myśl się kończy a druga zaczyna... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą "myślą", to juz przesadziles :D;)

A kolega Yasiujohnny, to chyba na porzadnego bana zasluzyl za swoje osobiste wycieczki... :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczającym "banem" jest dla niego prawda nt jego zegarka. :D Myślę, że za tą sprawą jego obecność na forum skończy się tak samo szybko jak się zaczęła. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą "myślą", to juz przesadziles :D;)

Chciałem to napisać dyplomatycznie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumowując, Kolego Yasiujohnny, odziedziczony przez Ciebie Cartier, to nie Cartier.

Koniec. Kropka.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie będę mógł chyba pojąc dlaczego zawsze następuje korelacja kilku czynników

a) pisania "orginał" zamiast "oryginał"

B) "replika" zamiast "podróbka " ( to tak jakby wciskać ludziom ,że kał to wyrób czekoladopodobny , tyle wspólnego ma replika z podróbą )

c) spadek ( jakby kilkanaście , dziesiąt lat temu były współczesne podróbki )

d) gniew na rzeczywistość

i zawsze się okazuje , że to podróba :)

a dla wiadomości użytkownika Yasiucośtam to Koledzy tutaj mają zegarki po tyle ,że używając Twojej nędznej terminologii to całe życie na to nie zarobisz ...

Szlag mnie już trafia jak czytam te impertynencje i obrażanie ludzi ,za to że powiedzieli prawdę ..

Upraszczając, jeżeli pytasz czy zegarek, który:

- dostałeś w spadku po  [wujku, ciociu, chrzestnym, mamie, szefie, babci itd]

- znalazłeś na strychu w Richmond jesienią jak sprzątałeś domek mysliwiski wujka z USA

- znalazłeś w odpływie basenu w Turcji

- w piwnicy domu w Anglii

- zamieniłeś z kolegą na 4 pary noszonych Ników i bluze Adidaz z 5 paskami

- kupiłeś tanio na stacji benzynowej od typa ze złotym zębęm co nie miał no rope do Transita roczni 89'

to masz podróbę - i nie pytaj Nas czy jest to coś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.