Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zelq

Replika Emporio Armani

Rekomendowane odpowiedzi

Wciąż badziewie pozostaje badziewiem. Dla ciebie wyznacznikiem klasy zegarków Gucci jest ich cena? Dobre sobie. Ten zegarek kosztujący 4500 dolarów ma kwarcową ETĘ w środku, a jego o cenie decydują diamenciki. Ot g.... w ładnym (kwestia dyskusyjna) opakowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yeti tym co wkleiles powyzej sam sobie strzeliles w stope swoja totalna niewiedza. Tak jak kolega napisal, placisz za znaczek i za nic wiecej :). A poza tym pisales o marce armani. Ciekaw jestem gdzie armani ma swoja fabryke zegarkow?:);)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Armani nie ma fabryki, fabrykę ma Fossil który robi dla Armaniego zegarki. Fabryki są w Chinach, Bangladeszu i Szwajcarii. Są to przeciętne (w żadnym wypadku nie 'złe') zegarki z faktycznie zawyżoną strasznie ceną ze względu na znaczek, jednak jest to solidna, dobrze wykonana koperta z 316L i w większości wypadków dobra kwarcowa miyota w środku. Zegarmistrzostwo to nie jest, ale szmelc również nie. Ot, zwykły kwarcowy wół roboczy na lata w modowej stylistyce i z kuszącym niektórych znaczkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa   :) jestem w stanie ci udowodnic iz mara gaciowa jak powiadasz robi zegarki powiedzmy ze srodkowej polki cenowej ,wiec nie pisz czegos czego do konca nie jestes swiadomy.

Yeti, marki gaciowe robią zegarki nie tylko ze środkowej, ale również z wysokiej półki cenowej. Regułą w ich przypadku jest jednak to, że trzeba zejść 1-2 półki niżej żeby odpowiedzieć sobie jaką prezentują jakość.

Może i niektóre są drogie, ale w relacji jakość do ceny wypadają wyjątkowo słabiutko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak ciagniecie to dalej w tym miescu :)

Dajcie ludziom nosic to co chca. Chca CK, czy Marmoniego z kwarcem tym samym co w certinie za ta sama cene to niech nosza jak im sie podoba :). Jak sie komus podoba modowy U-boat, czy dlugopisowy Mountblanc, scyzorykowy Victorinox albo bizuteryjny Cartier  to niech sobie nosi. I to jest ciekawe, ze te zegarki to ok, pomimo ze zadna z tych firm nie jest kojarzona za bardzo z zegarkami, tylko te od ciuchow i damskich torebek sa be a od portfeli i dlugopisow to juz super ;) Przeciez to wszystko sa firmy, ktore w pewnym sensie tylko udaja, ze robia zegarki dajac im swoje logo. Tak naprawde jakosc zegarkow i modowych i zegarkowych w porownywalnych przedzaialach cenowych jest bardzo podobna. Jakor nie chce mi sie wierzyc, zeby np jakis Tissot PRC 200 "miazdzyl o kilka polek powiedzmy CK czy Gucciego. Czesto sa klepane z tych samych podzespolow, szczegolnie gdy np. brandy naleza do jednego wlasciciela.  Jezeli np Cartier (teraz bardziej kojarzony z bizuteria) czy Louis Vuitton kosztuja po kilkadziesuat tysiecy zlotych to znaczy, ze sa byle jak zrobione, a cene nadmuchalo im logo i nijak ma sie to do jakosci wykonania czy zastosowanych materialow i mechanizmow ?

Mnie te zegarki tez nie kreca ale moim zdaniem nie mozna z gory powiedziec ze to kupa i lepsza tansza Bulova niz drozszy Gucci, bo nigdy nie wiadomo czy na straganach z bielizna za kilka lat nie pojawi sie ekskluzywna kolekcja gaci marki "Rolex". I co wtedy powiecie ? Nie no qcze na ch..j mi takie gacie ? ;) Co w pewnym sensie bedzie zgodne z prawda. To tylko nazwy, brandy, etykietki  ...

No np http://www.forbes.com/sites/arieladams/2013/11/25/ralph-lauren-tourbillon-watch-is-tribute-to-his-1938-bugatti/ ;) Gdzie mu tam do chociazby candino, czy roamera ? ;)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No napewno ten gucio z linku powyzej za prawie 30 000 pln jest jakosciowo jak np rolex czy omega w tym przedziale cenowym ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek za 20-30 tys nie jest gaciowcem i nigdy nie byl i nie bedzie ,jak bedziesz cos takiego mial w reku to porozmawiamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Jak dla mnie gaciowcem jest zegarek stworzony na licencji marki modowej, który najczęściej ceną znacznie odbiega od swoich walorów technicznych. Więc tak, zegarek za 20-30 tyś. zł, jeżeli będzie sygnowany marką modową a technicznie będzie przedstawiał porządnego kwarca na miyocie wartego z pół tysiąca złotych, to będzie gaciowcem w swoim najlepszym wydaniu. Co nie zmienia faktu, że będzie porządnym kwarcem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja koledze polecam stare zegarki rosyjskie i enerdowskie. Na allegro można znaleźć coś ciekawego w tej cenie. I dusza będzie i zero obciachu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego yeti, nie, nie bede mial nigdy w zyciu gucia na miyocie za 20-30 tys :) bo interesja mnie firmy i manufaktury,ktore zajmuja sie produkja zegarkow a nie naklejaniem loga na tarczy zgarka wyprodukowanego gdzie byle. Nie jestem wybitnym znawca zegarkowym, nawet jestem bardzo poczatkujacym ale zdazylem sie dowiedziec ile jest wart zegarek na ww. werku i uwierz mi, ze do 1000 i to juz z gorka;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , jesli zegarek np Ermenegildo Zegna jest zrobiony przez GP z mechanizmem GP i w złocie , to już "gaciowcem " nie jest ( chyba tylko z nazwy )

przykłady

LV - cała masa dobrych mechanizmów z komplikacjami

RL z tourbillonem

Dior ( J12 )

Hermes

wspomniany Zegna

ale oczywiście jesli wsadzimy taniego kwarca i obrandujemy np Gucci czy Armani to zawsze pozostanie gaciowcem i z nazwy i z jakości , choćby kosztował kilkukrotnie więcej niż porządne Seiko czy Certina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek Twoje przyklady to juz jednak sa zegarki z werkami wysokiej klas, ktore musza odpowiednio kosztowac. Gucio czy Armani na miyocie taki nie jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yeti pokazal gucia na jakims kwarcu za 30 000 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yeti tym co wkleiles powyzej sam sobie strzeliles w stope swoja totalna niewiedza. Tak jak kolega napisal, placisz za znaczek i za nic wiecej :). A poza tym pisales o marce armani. Ciekaw jestem gdzie armani ma swoja fabryke zegarkow? :);)

taaak? a kupujac np omege,certine,itp na najtanszym mech.eta za kika stowek za co placisz??!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kilka stowek place za jakosc wykonania, materialy i nienajlepszy mechanizm kwarcowy. To jest normalna i akceptowalna cena za zegarek tej klasy. Kupic gucciego za 30 tys. i mowic, ze to dobry produkt, to jak wetknac w, za przeproszeniem, kupe diamenty i mowic, ze to cos pieknego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytaj uwaznie ,kilka stowek kosztuje mechanizm i to z tych kiepskich a Ty placisz za zegarek powiedzmy 5 tys.wiec pytam za co placisz? tylko nie mow ,ze jakosc wykonania ,materialy bo nie jedna omege ,certine itp zje taki Gucci jesli chodzi o wykonanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certiny na takich kwarcach kosztują 500-1500 złotych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO JESZCZE OSWIEC MNIE I NAPISZ JAKICH KWARCACH? NO I JESZCZE ZADAM CI JAKO ZNAWCY PYTANIE CZEM ZEGARKI ROLEX Z MECHANIZMAMI KWARCOWYMI KOSZTOWALY DUUUUUZO DO KILKUDZIESIECI TYSIECY ZL?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widzę, że kolega yeti traci panowanie, nieładnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie trace panowania ,spokojnie, tyko uzyj argumentow konkretnych bez lania wody   :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Często płaci się za markę, a tutaj to marka książkowo "gaciowa". A jakość, to inny wątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MODOWA ,i niektore zegarki tychze marek MODOWYCH dorownuja jakoscia,wykonaniem,itd.prestizowym markom zegarkow :)

Często płaci się za markę, a tutaj to marka książkowo "gaciowa". A jakość, to inny wątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.