Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lincoln Six Echo

zegarek dla faceta (40) lat

Rekomendowane odpowiedzi

Nie. Co gorsza, jestem chyba coraz dalej decyzji, zamiast coraz bliżej. O, ja nieszczęsny, po co w ogóle odwiedzałem to forum! ;)

:) :) no to witaj w klubie ;)

Ja chciałem dowiedzieć się jaki mógłbym kupić sobie fauny zegarek do garnituru za max 3,5 k, a kupiłem za 6 k i to nie koniec :)) bo mam ochotę na dwa kolejne, a i żona za tolerowanie moich zakupów chce drugi zegarek. Ale jak czytałem to normalne po kilku wizytach tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na filmach Tanaki każdy zegarek wyglada " nienajgorzej" :)

Dlaczego japońskie nie wchodzą w grę ?

Co do filmów Tanaki - fakt, trudno zaprzeczyć. Ja na samym początku, kiedy już postanowiłem, że czas na "poważniejszy zegarek" (określenie mocno umowne - nawiązuje do zegarków, które miałem i nadal mam - te, o których pisałem na samym początku), byłem mocno zapatrzony w Hamiltony - po prostu podobają mi się, a poza tym lubię Harrisona Forda i Ethana Hawke. ;)

W tej chwili zaczynam się jednak przekonywać do Japończyków, zwłaszcza niektóre Seiko przyciągają moją uwagę. Wciąż nie jestem pewien nawet jednak, jaką kwotę przeznaczyć na zegarek. Miałem zaplanowany pewien budżet, ale widziałem już zegarki znacznie poniżej niego, które właściwie też pewnie by mi odpowiadały, więc... całkiem już zgłupiałem. ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kasowalbym z automatu japońskich zegarków. Warto zapoznać się z ofertą Seiko , Orient.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i skończyło się dosyć zabawnie, zwłaszcza w kontekście mojego zastrzeżenia na początku tematu (żadnych japońskich). ;) Po początkowym etapie "napalenia", obejrzałem kilkanaście wcześniej wyselekcjonowanych w necie zegarków na żywo i doszedłem do kilku wniosków:

a) 3-4 tysiące to jednak odrobinę za dużo, biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny;

B) niektóre japońskie zegarki są bardzo ładne;

c) nie kupię zegarka, którego najbliższy autoryzowany serwis znajduje się na innej planecie. ;)

I tak oglądałem, oglądałem, przymierzałem, aż w końcu... zamiast jednego Szwajcara kupiłem dwa Japończyki. ;)

Oto one:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I po co było sie zapierać "żadnych japońskich " :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pięknie, niech się noszą, ładny zestawik, a i rozterki za Tobą. Chyba że zaraz znowu zaczniesz ... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze gratulacje z powodu ... podjęcia decyzji  ;).

Po drugie, fajny wybór, zwłaszcza Orient.

...

To co teraz kupujesz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny post. Niby tylko dwie strony, ale jakie zwroty akcji. I zaskakujące zakończenie. Prawdziwe kino akcji

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za moralne wsparcie, Szanowni Panowie. Kino akcji - tak o tym nie myślałem, ale właściwie... ;) Na razie nic nie kupuję - chyba, że coś dla mojej Pani, bo widząc na żywo niektóre rozpatrywane przeze mnie zegarki, chyba zatęskniła za czymś ładnym dla siebie. Ale, oczywiście, uzależnienie już zaistniało (mówię ponownie o sobie), więc niepokojące myśli będą krążyć z tyłu głowy. ;) A czym to się (kiedyś) skończy? Nie omieszkam poinformować. Pozdrawiam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.