Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

alfaromeo76

CASIO GW-A1100 -1A3ER

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zaświeciła się lampka, że 715zł to dużo za mało jak za ten zegar nawet używany? :/

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena ceną ale na zdjęciach nawet nie ma co szukać porównań bo całość wygląda jak qupa po jagodach  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moim zdaniem nawet ładnie jest podrobiony w porównaniu do innych faków.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedający nie chce oddać pieniędzy upiera się że to oryginał. Czeka mnie więc batalia o odzyskanie pieniędzy.

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie chce oddać to znaczy że wiedział i nie boi się konsekwencji.

Zacznij od policji i zakładaj spór na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgłosiłem na Policji i w Allegro. Zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na przyszłośc wrzuć najpierw link na forum to unikniesz takich sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na przyszłośc wrzuć najpierw link na forum to unikniesz takich sytuacji.

+1

Tylko z reguły ludzie tu trafiają dopiero po szkodzie, szukając opinii i pomocy  :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałeś kiedyś taki fake na żywo w łapkach?  :)

Dramat  ;)

Nie miałem, ale na fotkach nie wygląda najgorzej ;) Prawdziwy GWA też nie jest doskonały na żywo i można się przyczepić do niektórych drobiazgów.

Kasialucu -współczuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowiek się uczy na błędach i to przez całe życie. Ja kiedyś kupiłem podróbkę Nokię 6300, a potem nie otrzymałem w ogóle Nokii N80 i od tej pory jestem uczulony na zakupy poprze a.... i jestem mega ostrożny. Jeżeli cokolwiek wzbudza moją podejrzliwość, to odpuszczam. A dowód zakupu to podstawa, no chyba, że przedmiot jest już "mocno używany" ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Ciekawe czy funkcje w nim działają i koronka? Ale trzeba dodać, że coraz lepsze podróbki robią  :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że Kolega tak wtopił.

To jest ten sam zegarek, o którego autentyczność w temacie podróbki zapytanie wrzucił Kyo.

Tak jak wcześniej pisał Kolega GitBit

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/48428-podrobki-casio/page-122

Z opisu aukcji, koleś nie przyjmował negatywów, zwrotów, nie chciał dosłać dodatkowych zdjęć bo pracuje itd..

Tak jak Kamilspider napisał - 715 to trochę mało jak na taki zegarek ...

Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kasialucu - korespondowałem z Allegro o tej aukcji - jak chcesz to podam Ci numer ticketu na PW z osobą z allegro która 2 razy usuwała na moją interwencję aukcję. Niestety ostatniej licytacji pracownik nie usunął chociaż prosiłem aby sprawdzili IP i przekazywałem im linka że zdjęcie na tej aukcji jest z netu - w sumie koleś wystawiał na 2 albo 3 różnych nickach na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto jasne bardzo proszę o pomoc bo sytuacja jest taka że na moje żądanie zwrotu pieniędzy i wrzucenie mu w e-mailu linka do tej dyskusji koleś napisał mi że podmienilem zegarki bo to nie ten który mi wysłałal!szczyt po prostu.Zawiadomilem allegro.Koles teraz chce wręcz żąda ode mnie żebym odesłał paczkę z możliwością sprawdzenia. Co on chce sprawdzać się pytam?czy podróbka to podróbka?Koleś pisze tak emaila że sugeruje ze to ja jestem jakimś oszustem.Wkurzylem się i zadzwoniłem do niego. Zarządalem wskazania gdzie kupił zegarek podanie aukcji etc .Odmówił twierdząc że nie ma takiej mozliwosci. Jeżeli do jutra nie odda mi pieniędzy ruszam z ofensywa.Dodam że pracuję w salonie jubilerskim i mam na kamerach nagrane jak otwieram paczkę. Mam dowody oszustwa ale czy to wystarczy?Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce żebyś odesłał mu zegarek a on stwierdzi, że to nie ten, który Ci sprzedał i będzie próbował zrobić z Ciebie oszusta.

Źle zrobiłeś, że podałeś mu link do tej naszej rozmowy, bo będzie śledził to co piszemy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagranie z kamery będzie mocnym dowodem. Ale wygląda na to że bez sądu się nie obejdzie. Idź do mecenasa i wysmarujcie pismo do gościa - to czasami działa cuda. Ale potem nie odpuszczaj i go pozwij.

Na allegro zgłoś żeby konto zablokowali.

Mnie kiedyś lombard okradł na allegro. Kasa poszła a towaru ni w ząb. Gość mi się śmiał w mailach, co ja mu moge zrobić. No ale ten się śmieje ....

Dlatego od lombardu już nigdy nic nie kupię, choćby nie wiem co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zaraz. W swoim ogłoszeniu są jakieś inne zdjęcia zegarka? Jeśli są takie same i np widać jakość wykonania czy też tą naklejkę na dekielku to policja nie stwierdzi, że podmieniłeś zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tylko to jedno zdjęcie. proszę was o kontakt w tej sprawie już tylko na PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu już w sumie nie ma co się kontaktować na PW, bo wszystko już wiadomo.

Teraz to może Ci pomóc tylko policja i allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami lepiej pojechać osobiście i wszystko sobie wyjaśnić/wytłumaczyć  :)

Oczywiście poza zwrotem tego badziewia sprzedającemu trzeba również dodatkowo "poprosić" o zwrot kosztów podróży i straconego czasu  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pieniądze odzyskane.Dziekuje za wsparcie.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie mogę powiedzieć o szczegółach. Sprawa jest ze tak powiem w toku.Ale pieniądze odzyskane.Gosc albo psychicznie chory albo niezły oszust.Dla mnie nauczka żeby weryfikować tego typu "okazje"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.