Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ramzesso

Zegarki podobne do rolex submariner

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowni forumowicze.

Przychodzę do was z pytaniem czy znacie jakieś modele zegarków które mają podobny design do rolexów submarinerów ? Mogą być konkretne modele lub firmy.

Z góry dziekuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Steinhart Ocean One

Wysłane z mojego iPad'a przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz ogromny wybór - kwestia budżetu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Budżet tak do 1000 zł  Walter nie wiesz gdzie te orienty można zakupić ? Szukałem na allegro i nic takiego nie znalazłem :/ Co sądzicie o takim ?

419MS20BZlL.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Invictę w klasycznej kolorystyce i nie narzekam. Plusem jest niezły mechanizm Seiko z dokręcaniem i stop sekundą. Są oczywiście rzeczy do których można się przyczepić (słaba luma, wkładka bezela z tworzywa) no ale nowy zegarek można kupić za ca. 300 zł - moim zdaniem sprawia wrażenie droższego - relacja ceny do jakości jest więcej niż ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co rozumiesz przez model z dokręcaniem ? Jestem w tym zielony więc prosił bym o wyrozumiałość. To jest chyba model :

Invicta Men's 8934 Pro Diver Collection Two-Tone Watch

Czy on też ma tą możliwość z dokręcaniem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co rozumiesz przez model z dokręcaniem ? Jestem w tym zielony więc prosił bym o wyrozumiałość. To jest chyba model :

Invicta Men's 8934 Pro Diver Collection Two-Tone Watch

Czy on też ma tą możliwość z dokręcaniem ?

że w zegarku z naciągiem automatycznym istnieje możliwość "dokręcenia" ręcznego.....czego nazbyt czesto nie polecam :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że mechanizm psuje się gdy dokręcamy go zbyt często ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1000 zł to dość niewdzięczna suma na zegarek wzorowany na submarinerze.

Za niecałe 400 zł jest już wspomniana Invicta, natomiast te lepiej wykonane jak Davosa Ternos Ceramic, Steinhart Ocean One (koperta większa niż w Rolexie) czy Squale 20 Atmos to wydatek powyżej 1500 zł. Chyba nie ma wariantów pośrednich z mechanizmem automatycznym. 

Inną drogą jest kupno zegarka trochę podobnego, np. czarny Orient Ray lub Seiko SNZF17. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt niewdzięczna cena jednak 1500 to na moje studenckie życie troszkę przesada :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramzesso mam zapakowany ten model Invicta( w dokładnie tej kolorystyce), wraz ze szkłem szafirowym. Jesli jesteś zainteresowany możemy porozmawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.