Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o tym sprzęcie, cenie i sprzedającym?

http://allegro.pl/unikat-raketa-24-godzinna-rakieta-linia-40mm-i5696482124.html

Drugiego takiego sikoran na 100% nie znajdziesz :D Zresztą Krzysiek już wszystko napisał w temacie, ja tylko dodam, że najlepiej szerokim łukiem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek składak, a sprzedawca o dość kiepskiej opinii ;)

Drugiego takiego sikoran na 100% nie znajdziesz :D Zresztą Krzysiek już wszystko napisał w temacie, ja tylko dodam, że najlepiej szerokim łukiem!

Uuuu... dobrze wiedzieć i omijać. Dzięki!

Edytowane przez pływak_wodnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek składak, a sprzedawca o dość kiepskiej opinii ;)

A ja nie wiem czego sie czepiac, koperta Ok, werk OK. zestawienie tarczy z pierscieniem niespotykane, ale i tarcza i pierscien wygladaja na OK, jedyne czego ja osobiscie bym sie czepil to sekundnik i cena juz kosmiczna.

Chcialbym troche oswiecenia w temacie tej rakiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie wiem czego sie czepiac, koperta Ok, werk OK. zestawienie tarczy z pierscieniem niespotykane, ale i tarcza i pierscien wygladaja na OK, jedyne czego ja osobiscie bym sie czepil to sekundnik i cena juz kosmiczna.

Sam sobie odpowiedziałeś pisząc o niespotykanym zestawieniu. Z tą tarczą ten zegarek powinien wyglądać tak:

https://www.google.pl/search?q=rakieta+24h&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMItL_yz6apyAIVqP5yCh3LmwX6&biw=1536&bih=731#imgrc=vTpV54mANd5VgM%3A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wylicytowałem ten egzemplarz jakiś czas temu, zanim trafiłem na to forum. Koperta uszkodzona po stronie, której nie pokazują zdjęcia, pierścień z nazwami miast luźny aż prawie wypadał nad tarczę po obróceniu zegarka, mechanizm raczej do czyszczenia, sprzedający niezbyt mili i na dodatek aroganccy (w sumie 3 osoby się ze mną kontaktowały). Na szczęście zwrot bezproblemowy chociaż dość długo musiałem czekać na przelew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie jeszcze pytanie o te zegarki - Polana i Blonexa oraz ich sprzedawcę. Czy Polan nie ma innej koronki? No i znowu nie podano zdjęć mechanizmów.

http://allegro.pl/blonie-polan-vintage-gwarancja-unikat-i5700245958.html

http://allegro.pl/blonex-unikat-vintage-gwarancja-unikat-i5698516978.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam sobie odpowiedziałeś pisząc o niespotykanym zestawieniu. Z tą tarczą ten zegarek powinien wyglądać tak:

https://www.google.pl/search?q=rakieta+24h&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMItL_yz6apyAIVqP5yCh3LmwX6&biw=1536&bih=731#imgrc=vTpV54mANd5VgM%3A

Czyli nie ma szans zeby to byla ta sama bajka jak komandirskie amfibie? Zawsze dosyc ostroznie podchodze do okreslania zgodnosci w produkcji schylku CCCP.

Oczywiscie dywagacja z pominieciem faktu sprzedazy i sprzedajacego..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie ma szans zeby to byla ta sama bajka jak komandirskie amfibie? Zawsze dosyc ostroznie podchodze do okreslania zgodnosci w produkcji schylku CCCP.

Oczywiscie dywagacja z pominieciem faktu sprzedazy i sprzedajacego..

W 24H raczej nie było takich kombinacji co w Komandirach czy Amfibiach. Nie spotkałem się  z takimi miksami, zresztą @derywat opisał Ci historię tego pierścienia. Oryginalny z miastami nie nadawał się do sprzedaży to zamieniono go na cyfrowy ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierzę w takiego WT jak mi go ktoś w katalogu znajdzie.  :D Na wszystkich tarczach w WT są na górze indeksów namalowane cyfry. A przynajmniej ja znalazłem tylko takie.

post-27093-0-54851900-1444045469_thumb.jpg

post-27093-0-70159700-1444045485_thumb.jpg

post-27093-0-17244100-1444045495_thumb.jpg

post-27093-0-74091900-1444045510_thumb.jpg

post-27093-0-87794400-1444045519_thumb.jpg

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie kilkakrotnie spotkałem się z taką białą tarczą tylko nie chce mi się wierzyć że ruscy zrobili odstępstwo i akurat biała jest wykonana w innej stylistyce niż cała reszta wykonana wg. schematu jak wyżej pokazał gregch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był taki Saturn?

3421861_IMAG2915_1.jpg

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez peregrinus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli 'raczej' nie kolejny 'zegarek duch' albo inny prototyp ? :)

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz zgłupiałem :huh:

Nie wiem czy fabrycznie takie były, sadziłem że to przekładka z takiego zegarka lub mu podobnych:

https://picasaweb.google.com/107247623220063053982/RakietaKostka#6196887744295069778

Przekładka jest mimo wszystko bardzo prawdopodobna biorąc pod uwagę jak niszczą się tarcze w WT.

Ale i u krisa taka jest:

https://picasaweb.google.com/107247623220063053982/RakietaWT#6097181226269288162

Moja to na pewno składak. :wub:

Oryginały na 100% mają cyfry powyżej indeksów jak napisał kol. grgech.  Widziałem taką raz w kolekcji. nie pamiętam jednak u kogo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi