loituma 289 #1026 Napisano 3 Lutego 2016 Dzisiaj znów cofam się w czasie. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1027 Napisano 3 Lutego 2016 Chyba najbardziej skomplikowana staroć w moim zbiorze Delban. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk 25 #1028 Napisano 3 Lutego 2016 Koledzy pikne te Wasze sikorki Ja tam nie przebieram i biorę po kolei z kuferków jak spakowane leżakują 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1029 Napisano 3 Lutego 2016 Jerzy! Nie ma brzydkiej Delbany! 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk 25 #1030 Napisano 4 Lutego 2016 Ale są mdłe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1031 Napisano 4 Lutego 2016 Domniemam, że masz gorszy dzień? Wczorajszy nabytek. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #1032 Napisano 4 Lutego 2016 Gdzieś ją wyczesał?Toć krasunia wielkiej wody! Może właśnie za niej przybyła? 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1033 Napisano 4 Lutego 2016 Leżała sobie spokojnie w internecie i czekała na mnie...I nie powiem za ile, żeby Wam wątroby nie rozwaliło z zazdrości 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1034 Napisano 4 Lutego 2016 Nie wszystkie mogą być tak piękne jak Twoja. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #1035 Napisano 4 Lutego 2016 Na jutrzejszy dzień przygotowany do wyjścia znajomy mi Leonid z podsiniałą facjatą jak lubiciel denaturatu. Aczkolwiek mimo skłonnościtrzyma jeszcze sznyt! Bywajac na śledziku w salunachchoćby jak dawny restaurantPortowa na Prażce. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1036 Napisano 4 Lutego 2016 Pokazałbyś mechanizm tego Admirała. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #1037 Napisano 4 Lutego 2016 A proszę....... 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1038 Napisano 4 Lutego 2016 Czy to jest 6852 i 28800 A/h? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #1039 Napisano 4 Lutego 2016 6952 i 28800 A/h 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1040 Napisano 4 Lutego 2016 Przepraszam literówka, myślałem o 6952 a naprowadziło mnie to HF. Fajny ten mechanizm a mikroregulacja daje możliwość dokładnego wyregulowania chodu zegarka. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk 25 #1041 Napisano 5 Lutego 2016 To dziś ta bo tak leżała w kuferkuA poprzednia Arku to nie efekt złego humoru lecz tak są poukładane w kufrze ,a fakt humor miałem nie najlepszy więc się dopasowało . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1042 Napisano 5 Lutego 2016 Nie wszystkie mogą być tak piękne jak Twoja. A poprzednia Arku to nie efekt złego humoru lecz tak są poukładane w kufrze ,a fakt humor miałem nie najlepszy więc się dopasowało .Wszystkie Delbany są piękne A im starsze, im bardziej znoszone, im więcej w nich historii, czy to tej znanej, czy nie, tym są piękniejsze To na pociechę... ja też mam takie kulawinki... 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1043 Napisano 5 Lutego 2016 Widzę, że też szukasz koła sekundowego z dobrą ośką. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1044 Napisano 5 Lutego 2016 No fajna ta Twoja... świetnie wygląda z tym pierścieniem w sepii Widzę, że też szukasz koła sekundowego z dobrą ośką. Mój zegarek działa na piękniusim mechanizmie Guba 1200. Kiedyś omawialiśmy go w temacie.Więc koło z całą ośką jest niezdobywalne Ale i tak ze względu na mechanizm, to taki mój mały rarytasik 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1045 Napisano 5 Lutego 2016 Nie wiem czy pisałem, ale znalazłem zegarmistrza, który dorabia oś koła sekundowego, tanio nie jest, ale dla trudno dostępnych mechanizmów można spróbować.Nawiercenia koła sekundowego 65 zł + przesyłka 7,50 zł ( wysłać samo koło ).Jeśli ktoś zainteresowany to mogę podać adres na pw. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1046 Napisano 5 Lutego 2016 A skąd majster wie, jakiej długości musi być oś? 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1047 Napisano 6 Lutego 2016 Ferie idą. Przynajmniej u mnie 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1048 Napisano 7 Lutego 2016 A skąd majster wie, jakiej długości musi być oś?Sądzę, że jest to na tyle dobrej klasy zegarmistrz iż jeśli wyślesz mu koło i powiesz od jakiego mechanizmu pochodzi, to z resztą sobie poradzi. Co prawda nie mogę tego w żaden sposób potwierdzić, bo jeszcze nie skorzystałem z jego propozycji, gdyż uważam, ze taka usługa ma sens w mechanizmach zegarków o trochę większej wartości niż kilkadziesiąt złotych. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk 25 #1049 Napisano 8 Lutego 2016 Wolne od pracy to na rękę wędruje dziś..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1050 Napisano 8 Lutego 2016 Fajny jest ten wzór na tarczy. Ja natomiast mam tylko jedną Delbanę na bransolecie. Ponieważ raz do roku trafia na nadgarstek, pozostaje na bransolecie mimo zagrożeń z tego wynikających. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach