Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dezet73

Certina DS First Automatic opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, podzielcie się proszę swoimi opiniami o ww.Certinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielokrotnie mierzyłem ten zegarek, bo mam go u siebie w salonie, więc powiem tak: 

-bardzo dobrze wykonana koperta z zakręcaną koronką (widać, że to zupełnie inny poziom wykonania niż linia DS Podium)

-w jasnej i antracytowej wersji bardzo ładna tarcza ze szlifem słonecznym

W środku 2836, także solidny mechanizm.

Ten zegarek jest dosyć masywny, trzeba mieć łapę aby dobrze wyglądał. Oryginalny pasek pozostawia nieciekawą szparę między uszami, dobrze założyć jakiegoś grubszego w stylu Hirsch Liberty lub customa.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Certinę DS First, tyle, że divera. Na 17,5 cm nadgarstka wygląda idealnie. Samo wykonanie zegarka jest super. Nic tylko brać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oto zdjęcie mojej Certinki:)

post-71221-0-17154000-1398237310_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też mam 17,5 i ta certina wygląda nieźle:)myślę nawet że mogłaby mieć rozmiar 41 spokojnie - a jakby miała 42  - wówczas byłaby rewelacja:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Istvan, Diver automat tez mi chodził po głowie, tylko jakoś skojarzenie z rolexem submarinerem mnie powstrzymało... to niemal kopia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certina DS First ma 41mm i potwierdzam - wygląda świetnie.

Wersja na automacie jest już niedostępna. Ten model to stara kolekcja i coraz ciężej go dostać (nie pamiętam, ale chyba z 2008 roku?). Jest jeszcze tylko jeden na allegro za około 1200 zł (kwarc) oraz w jakimś sklepie za ponad 2000 zł (oczywiście też bateria). Ja kupiłem za 967 zł od jubilera z pudełkiem i gwarancją.

Wzornictwo? No cóż. Nikt tego nie ukrywa, że kopiowanie innych jest na porządku dziennym. Mnie jednak zawsze to przeszkadzało, dlatego zdecydowałem się właśnie na ten model Certiny. Mimo, iż ściąga wiele z Omegi to jednak zachowuje powiedzmy, pewne minimum indywidualizmu.

Po przejrzeniu dziesiątek różnych diverów to jeden z tych, który zdecydowanie się wyróżnia i nie jest może aż tak obrzydliwie zerżnięty, jak inne. Biorąc pod uwagę tańsze divery, to mój nr 1 pod tym względem.

P.S. A, no i oczywiście najważniejsze - ten model ma super bransoletkę! Dużo lepsza niż wiele droższych zegarkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Istvan, moja wersja Firsta, ta której zdjęcie wkleiłem, ma 40,3 mm...

Divery z tego co wiem mają 42 mm w kwarcu i 43,2 mm w automacie - zdjęcie automatu zamieszczam.

Nie wiem czy o tym samym rozmawiamy zegarku - może pomyliłem divera Action z jakimś innym Diverem Certiny...

post-71221-0-99459400-1398255696_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, to wszystko jasne...

Dlatego właśnie mówiłem o podobieństwie do Rolexa Submarinera że myślałem o Certinie DS Action, która wkleiłem...A ten DS First faktycznie ładny:)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne ;)

Zegarek jest ładny. Wiele razy już odprowadzałem ręką czyiś wzrok. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnoszę wrażenie że linia First Certiny jest jedną z porządniej zrobionych, i bardzo fajnych:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładna ta Certina, sprawia wrażenie zegarka z wyższej półki, niż chyba jest w rzeczywistości... Wersja "kąpielowa" :) (diver) wygląda bardzo rasowo i bojowo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak jest rzeczywiście, szczotkowana stal, 200 m wodoszczelna...naprawdę udany model:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.