Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość piotrloren

G-SHOCK GW-M5600

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie jest maly problem bo kradziez  czy tez oszustwo do kwoty 400 zl moze byc potraktowane jako niska szkodliwosc spoleczna czynu i potraktowane jako zwykle wykroczenie. Dobrze by bylo aby obaj poszkodowani razem zglisili sie na policje wtedy kwota bedzie odpowiednia co moze pomoc we wszczeciu dochodzenia o oszustwo bo inaczej obawiam sie ze mendzie moze sie upiec

Nieprawda, zgłosiłem kiedyś na policję oszustwo na kwotę 99 zł, policja odnalazła człowieka i dostałem pieniądze z powrotem, więc kwotą bym się nie przejmował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co w moim poscie jest nieprawda? Bo to ze odzysklales swoje pieniadze to nieznaczy ze oszust zostal pociagniety do odpowiedzialnosci z  kk mogl zostac ukarany z kw i zobowiazal sie do oddania pieniedzy. Mi chodzi o to aby koles dostal zarzuty z kk i bedzie cwok wpisany do krk

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewien, ale jesli chodzi o oszustwo lub wyłudzenie to jest to inaczej postrzegane jak kradzież.

Poza tym zawsze można apelować...

wymęczone z fona....

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam mój błąd. Oszustwo to oszustwo

Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.

§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

I wszyscy chcecie mi wmówic ze jak byście znali adres itp to nie mieli byście ochoty pojechać i wystawic skierowania na chirurgie?

O masz,,,,,,  :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale adresu nie znają wiec nie ma co gdybać

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co Ci da IP. Proszę - masz lokację mojego IP. Wynika, że mieszkam na dworcu kolejowym :) Fakt, że we Wrocławiu.

post-6402-0-16554400-1399392705_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostaje cierpliwie czekać. G***o zawsze wypłynie na powierzchnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co Ci da IP. Proszę - masz lokację mojego IP. Wynika, że mieszkam na dworcu kolejowym :) Fakt, że we Wrocławiu.

attachicon.gifFireShot Screen Capture #065 - 'Trace An IP - Our IP Address Locator & Tracer Can Track Any Location' - www_ip-adress_com_ip_tracer.jpg

Mnie może niewiele....ale jutro idę na policję i może oni coś ustalą ?

Poza tym adres IP z którego się logował na Forum mógłby rozwiać pewne wątpliwości :)

Czy to było gdzieś w Gdyni, czy może gdzieś indziej ?

To już chyba dałoby odpowiedź, czy adres podany do przelewu może być prawdopodobny, czy całkowita ściema....

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba łapać takich złodziei  :angry: Już nawet forum nie jest do końca bezpieczne.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwiązaniem może byłoby zabezpieczenie transakcji poprzez Stowarzyszenie?

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak?

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady, takie rzeczy to na all :)

Ale faktycznie można żądać od niepewnego sprzedającego transakcji przez allegro.

U nas jest to raczej niewykonalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak?

Kolega chyba ma na myśli system typu escrow czy jakos tak ;)

Ale nie ma to szansy bytu na tym forum, za dużo roboty no i element inwigilacji ;)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

attachicon.gifFireShot Screen Capture #065 - 'Trace An IP - Our IP Address Locator & Tracer Can Track Any Location' - www_ip-adress_com_ip_tracer.jpg

Potrze to, że wykorzystujesz łącza sieciowe PKP to już nie moja sprawa, tam i tak nie ma co kraść bo wszystko pokradzione :rolleyes:

Ale usuwanie ofert tak na szybko też nie jest najlepsze, usunąłeś ofertę za wcześniejsze podbicie a ja w międzyczasie gdy ją usuwałeś dostałem telefon kontaktowy od Autora oferty, po rozmowie przelałem Mu więcej niż 10 krotność wspomnianych 400zł i teraz tak - nie ma oferty, więc kasę przelałem na słowo telefoniczne - nawet nie pisane :rolleyes: .

Także to nie jest wszystko takie proste ...

Akurat w moim przypadku raczej wszystko będzie w idealnym porządku choć też nie znam Kolegi a pisuje na forum nie za często i jest dosyć daleko ode mnie.

Kolegom oszukanym życzę z całego serca odzyskania pieniędzy i trzymam kciuki za złapanie naciągacza.

Jeszcze kwestia przelewów, bez znaczenia jest i nazwisko czy imię i adres również bez znaczenia.

6 lat temu aby tego dowieść mój Kolega przelał mi przy mnie 2 zł z nazwiskiem Brzęczyszczykiewicz a w tytule przelewu widniało :

"na działkę amfetaminy " i co ? I nic - liczy się tylko numer konta nic więcej.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm tak na szybko mi przyszło ze St mogłoby założyć jakieś subkonto dla takich transakcji i do czasu potwierdzenia przez strony kasa byłaby bezpieczna, no ale z tym dużo pracy byłoby i pewnie malkontenci sie tez znajda.

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm tak na szybko mi przyszło ze St mogłoby założyć jakieś subkonto dla takich transakcji i do czasu potwierdzenia przez strony kasa byłaby bezpieczna, no ale z tym dużo pracy byłoby i pewnie malkontenci sie tez znajda.

Litości...

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady, takie rzeczy to na all :)

Ale faktycznie można żądać od niepewnego sprzedającego transakcji przez allegro.

U nas jest to raczej niewykonalne.

Równie dobrze mozna zakazać sprzedaży na forum ale nie o to przecież chodzi;)

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ip jest z PlayMobile

jakiś czas temu pomagałem innemu userowi - też z takim zegarkiem.

podany adres w gdyni nie istniał bo ppojechałem sprawdzić.

widać ten sam działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w ogóle tak z ciekawości ktoś zauważył ze oszust poszukiwał dokładnie takiego G w dniu 9 kwietnia?

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyna szansa na złapanie tego gościa to sytuacja taka, że jest amatorem. Jeżeli z tego  żyje to szans nie ma.

Konto prawdopodobnie jest założone na pijanego lumpa, który nawet nie wie, że je posiada.

I w ostatecznym rozrachunku wpada ten słup ku uciesze gawiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukał takiego gie, potem proponował innemu szukającemu sprzedaż...

Jedyna szansa na złapanie tego gościa to sytuacja taka, że jest amatorem. Jeżeli z tego  żyje to szans nie ma.

Konto prawdopodobnie jest założone na pijanego lumpa, który nawet nie wie, że je posiada.

I w ostatecznym rozrachunku wpada ten słup ku uciesze gawiedzi

Mam nadzieję, że jednak jakoś się trafi....

Na innych forach też jest o nim - może trafi się więcej szczegółów, detali, z których da się coś złożyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Litości...

Najprościej litości napisać ale po co pomyśleć nad jakimś zabezpieczeniem userow? Gdybym był upierdliwym i oszukanym userem i nie w Polsce to po pierwsze sprawa na policji dotyczyłaby oszustwa a po drugie umożliwienie oszustwa

No ale Litości...

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, i jeszcze o potencjalny gwałt, jak w tym kawale o bacy co miał sprawę za sprzęt do pędzenia bimbru. Przecież członkowie (nomen omen) Stowarzyszenia mają aparaturę.

A swoją drogą:

2. To forum służy jedynie wymianie ofert między stronami transakcji, a jego właściciel / administratorzy / moderatorzy nie odpowiadają (sic ! - ) w żadnym stopniu odpowiedzialności za rzetelność tych ofert. Każdą ofertę sugeruje się dobrze sprawdzić, a zakup zegarka warto zawsze poprzedzić ekspertyzą u dobrego zegarmistrza, który jest w stanie potwierdzić jego oryginalność. Warto poprosić referencje innych klubowiczów z którymi zawierał transakcje - dotyczy to obu stron transakcji.

Zabezpieczeniem powinny być przede wszystkim przemyślane decyzje. Skoro sprzedawał człowiek zarejestrowany w marcu tego roku, który na chybcika nastukał przepisową "pięćdziesiątkę" ryzyko było znaczne.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moderator ma rację - rozsądek jest najważniejszy. I nic tu nie pomogą nierealne obostrzenia...

Człowiek tak się wdrożył w społeczność, że do głowy mi nie przyszło, że ktoś będzie chciał sobie życie ułożyć na 350 zł....

A już ujął mnie, gdy napisałem, że pieniądze będzie miał w poniedziałek ok. południa, cyt :

podaj dane do wysyłki,to jutro wysle zegarek.bo jak bede czekał aż pieniążki zaksięgują,to róznie może być.tym bardziej że konto mam w toyota bank,a u nich to czasem trwa.

No to pomyślałem...dobry dzieciak :(

I zapłaciłem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez buczybutch
      Witam,
      mój jakże wysłużony glx5600 doczekał się zamiany paska i obudowy,
      niestety na allegro wszystkie tego typu akcje dotyczą modelu dw5600 do glx nie mogę znaleźć, czy ktoś może wie gdzie mogę takie akcesoria zakupić?

Ewentualnie jeszcze widzę na allegro coś takiego:

http://allegro.pl/bezel-casio-gw-m5600-gw-m5610-g-5600e-oryginal-i4350772332.html

http://allegro.pl/oryginalny-pasek-do-zegarka-casio-g-6900-gw-6900-i4340293780.html

Czy ten bezel i pasek będzie pasował do glx-5600?

Pozdrawiam serdecznie 
    • Przez ptaku
      Zapraszam do ogladania

• Przez Krzys78
      witam zamierzam kupić dw 5600c na module 901, pytanko mam czy do tego zegaeka będzie pasował moduł od dw 5600e moduł 1545 , głuwnie chodzi o iluminator 901 nie ma. z góry dziękuje za opdpowiedz.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.