levy441 0 #1 Napisano 20 Maja 2014 No i mam dylemat, który W obu modelach podoba mi się klasyczny wygląd i wystający bezel, skłaniałbym się w stronę seiko, ale ceny w Polsce są kosmiczne, za to Citizena poekspozycyjnego łatwo można dostać za ok. 500 zł. Co do seiko, to nie wiem czy chce mi się bawić w ściąganie z zagranicy i nie mam pojęcia ile to by finalnie wyszło. Pomożecie w wyborze jakimiś za i przeciw ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #2 Napisano 20 Maja 2014 Obydwa klasyczne i wlasciwie juz kultowe zegarki wsród diverów.Każdy z tych modeli ma swoich fanów . Wybierz ten ktory Ci sie najbardziej podoba. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zooropa156 415 #3 Napisano 23 Maja 2014 Miałem obydwa po kilka razy i jestem jak najlepszego zdania na ich temat. Można się skupić na szczegółach typu: jeden ma obwódki na indeksach czy też białe okienko daty a drugi nie itp, ale podsumowując stawiam między nimi znak równości. Teraz jako codzienny używam SKX007 chyba z sentymentu do legendy rocka Queen w której to jak wiadomo Brian May lubi i nosi z zadowoleniem 007-kę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaczo 2 #4 Napisano 23 Maja 2014 Mialem obydwa, 007. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zooropa156 415 #5 Napisano 23 Maja 2014 To ja jeszcze dla większego rozeznania wrzucę fotkę z takimi oto wersjami Citka: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz81 0 #6 Napisano 23 Maja 2014 Witam miałem skx wersje K i wersje J w tej cenie to jest naprawdę dobry wybór WARTO!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #7 Napisano 23 Maja 2014 Żółty wygląda świetnie . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 133 #8 Napisano 23 Maja 2014 Bije po oczach i cieszy. Świetny kolorek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #9 Napisano 24 Maja 2014 Jako fan SKXa oddaje glos na Seiko, jest bardziej klasyczne i mozna kupic je z kajdanem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #10 Napisano 24 Maja 2014 Citizena tez można kupić z kajdanem tylko jeśli pamiętam to bransoleta tam nie jest z pełnych ogniw. Głoś na Citizena bo to ostatni zegarek z listy diverow must have. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #11 Napisano 24 Maja 2014 To ja poprosze o link do Citka z kajdanem bo od 2-3 lat tego nie widzialem a jak widzialem to byl w chorych $$$$ a nie w cenie SKX-a 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #12 Napisano 24 Maja 2014 Na duty jest za 169$ http://www.dutyfreeislandshop.com/ProductDetails.asp?ProductCode=NY0040%2D50E%2DRubber 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #13 Napisano 24 Maja 2014 Dobra cena . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #14 Napisano 24 Maja 2014 Jest jeden ważny aspekt - mianowicie dostępność części zamiennych. Do skx'a da się kupić wszystko, z Citizenem już tak dobrze nie jest. Zastanawiam się nad niebieskim Orientem Rayem, 007/009, albo czarnym Citizenem. Citizen i Orient bardziej do mnie przemawiają, ale odkryłem u siebie szczególną zdolność do rysowania bezeli. Szkło czyste, koperta też, a bezel zawsze coś wyłapie. W tym miejscu pojawia się problem - tylko do Seiko można dokupić zarówno cały bezel, jak i samą wkładkę. Do pozostałych dwóch wielu szukało, ale jakoś nikt nie pochwalił się sukcesem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #15 Napisano 24 Maja 2014 Przy takich cenach tych zegarków mimo wszystko przy wyborze nie kierowalbym się cenami części zamiennych. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #16 Napisano 24 Maja 2014 Citizena na gumie upolować można już za około 350 pln, w przypadku SKX-a nie jest to możliwe, a przynajmniej ja nigdy takiej ceny nie widziałem. Jak dla mnie SKX w porównaniu do Citka jest po prostu nudny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #17 Napisano 24 Maja 2014 chyba klikne sobie tego Citizena, pochodze i sam ocenie ktory fajniejszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #18 Napisano 24 Maja 2014 Ptaku super jak byś zrobił reckę porównawczą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
levy441 0 #19 Napisano 25 Maja 2014 Jeszcze dodam, ze zegarek będzie na pasku nato, a nie wiem czy citizen się dobrze do tego nadaje 20mm citizena vs 22 seiko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #20 Napisano 25 Maja 2014 Ja właśnie z myślą o paskach nato kupiłem tego Citizena i moim zdaniem wygląda super w takim połączeniu, w dodatku ciężko jest mi sobie wyobrazić kolorystykę paska, która by do niego nie pasowała. Aktualnie noszę go tak: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
levy441 0 #21 Napisano 25 Maja 2014 Fantastyczny Chyba wezmę tego citka. Opłaca brać się poekspozycyjny z allegro za ok. 5 stówek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #22 Napisano 25 Maja 2014 Nie lepiej zamówić nówkę sztukę w Singapurze lub HK. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
levy441 0 #23 Napisano 25 Maja 2014 Ile wychodzi wtedy?A ten opłaca się?http://allegro.pl/zegarek-meski-citizen-promaster-sea-ny0040-09ee-i4274021204.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #24 Napisano 25 Maja 2014 Jeśli nie trafisz na uc to za 350 możesz mieć nówkę sztukę. Masz info na PW. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
levy441 0 #25 Napisano 27 Maja 2014 Jak mogłem przeoczyć jeszcze jeden model, który mieści się w budżecie - Orient EM6500CD:http://www.longislandwatch.com/Orient_EM6500CD_Dive_Watch_p/em6500cd.htmJak ten model wypada jakościowo w stosunku do citizena i seiko? Bo wygląda przekozacko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach