Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie! O co chodzi z tymi cenami za Polaki? Aż się wczoraj dłuższą chwilę zastanawiałem czy nie kupić na bazarze Jantara w bardzo dobrym stanie za 100zł, żeby go puścić na Allegro za np. 250 :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie! O co chodzi z tymi cenami za Polaki? Aż się wczoraj dłuższą chwilę zastanawiałem czy nie kupić na bazarze Jantara w bardzo dobrym stanie za 100zł, żeby go puścić na Allegro za np. 250 :/

W telewizji mówią że ludzie w Polsce coraz więcej zarabiają :) . To pewnie mogą sobie na takie zbytki pozwolić. Moim zdaniem Błonie składają się z dwóch elementów. Sentymentu i prostego radzieckiego zegarka i to często w kiepskim stanie. Bardzo lubię polskie zegarki, ale ze względu na ten drugi składnik wiecej niż 70-80 zł za Błonie nie zapłacę :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie również się nad tym zastanawiam...Mam chyba przewagę w genach sentymentu do Polaków, a moja górna granica zakupu Polaka - cena to około 100,00-zł (+/- 15,00-zł :wink: ) I tu jest problem, nie mam możliwości tak jak Wy Panowie odwiedzać giełdy, targi itp. Ta mozliwość to ograniczenia finansowe...

Jantar za 100,00-zł w dobrym stanie to tylko i aż wielkie marzenie (czasami się spełnia :grin: ) Może któryś z Kolegów forowiczów wspomniałby czasami o takich niezaradnych jak DarekK i dał znać o takim Jantarze :grin:

Obecnie ceny sztucznie poszły do góry i są dwa wytłumaczenia tej sytuacji:

1. Zebranie całej kolekcji w jak najkrótszym czasie (po co?)

2. Drugiego powodu nie znam :grin:

Pozdrawiam DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1. Zebranie całej kolekcji w jak najkrótszym czasie (po co?)

Też tak przypuszczam. Kilka osób musiało przez przypadek wpaść na allegro na aukcje z polakami, potem poszukać o nich informacji i szaleją. Z jednej strony ich rozumiem, też bym chciał mieć je szybko, ale z czasem mi to przeszło. Teraz kupuję np. jak w zeszłym tygodniu ładnego warsa i błoniaka super i szukam do nich wskazówek (pewnie za kilka miesięcy je dorwę :) ).

A żeby pozostać w temacie:

http://allegro.pl/item407300345_wars_bloni...rdzo_ladny.html

Boję się nawet pomyśleć ile bym miał za mój zestaw 'made in poland' :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiek moze cyknij dla nas zdjecie calej swojej kolekcji polakow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mam pierwszy dzień "urlopu" (jako bezrobotny :mrgreen: ) od pół roku więc odpoczywam. Na pewno znajdę czas koło 8 sierpnia, więc wtedy obcykam polaczki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mam pierwszy dzień "urlopu" (jako bezrobotny :mrgreen: ) od pół roku więc odpoczywam. Na pewno znajdę czas koło 8 sierpnia, więc wtedy obcykam polaczki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Boję się nawet pomyśleć ile bym miał za mój zestaw 'made in poland' :shock:

No widziałem zdjęcia - kolekcja jest Bezcenna!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś kupi w opcji kup teraz :) :) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takiej ceny w opcji kup teraz za błonie to jeszcze niebyło SZOK :shock:

nawiazując do tematu kilka postów wyzej, zauważyłem już od jakiegos czasu ze błonie kupują te same konkretne osoby - są w stanie zaoferować 250 -300zł i licytowac nawet w 10 aukcjach tych polskich perełek - odbywających się równorzędnie - i je wygrac. Ceny za błoniacze na aukcjach poszły tak wysoko, że nastąpił juz swoisty wysyp tych do niedawna bardzo rzadko spotykanych zegareczków. A kupno na aukcji tego polskiego czasomierza, jest coraz łatwiejsze, jedyną barierę stanowi cena, która wciąż pnie się w góre. Stan zegarków o których mowa często nijak sie ma do wygórowanej ceny, jednak chętnych niebrakuje;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luks

Nie ma sie co denerwować :wink: Pomału wszystko wraca do normy...faktem jest, że był okres , który doprowadził do...no właśnie. Ale jestem przekonany, iż to tylko chwilowe i czas i moment będzie sprzyjał nam :grin: Było tych kupujących na HURT wielu, ale-ale-ale śledź wydarzenia na Allegro i spełniaj swoje marzenia. Powodzenia. DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Big Ben

No dlaczego :) Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cicho bo się wyda, że z tą legendarnością (jak to bywa na większości aukcjach) to nieprawda :mrgreen:

Spoglądam na zegarek, lecz nie sprawdzam godziny?

Myślę sobie: ?Jurij Gagarin miał takiego gdy leciał w kosmos??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vper

Witam,

Rolę wachnika w tym egzemplarzu pełni koło balansowe :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Cześć

Raz, że to nie radziecki wynalazłek, na doxę czy delbankę mi to wyglada, a automat, bo automatycznie działa i nic poza nakręcaniem mu nie potrzeba :lol:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

co sadzicie o tym gigantycznym zegarku Amfibii z mechanizmem Molnija

Nurek marynarki CCCP

Stan fabryczny, nawet z papierami i pudelkiem, ale cena 400 PLN dosc wysoka.

Hutnik Nowa Huta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest normalna cena za ten zegarek. Jak gdzieś kiedyś będę miał za dużo pieniędzy to sobie taki kupię. Na razie szkoda mi kasy. Tyle, że ja mam skrzywienie ku radzieckim wojskowym zegarkom/zegarom. Weź jeszcze pod uwagę, że ten zegarek jest nie do noszenia bo był zakładany na skafander nurkowy i ma średnicę coś koło 6cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Czemu nie do noszenia? Jak białbym grubą rękę, to czemu nie?

Poza tym czy znajdzie się chętny do zakupu ok. 50szt. radzieckich zegraków za jakieś 500-700zł? Kupno tylko całości. Pierwsze fotki będą najwcześniej w środę.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do noszenia to sie nadaje chyba tylko dla ludzi pokroju Pudziana:)

A tak to raczej jako zegarek na biurko albo ścienny.

Jak sie przyjrzałem zdjęciu to na tarczy obok wizerunku nurka jest mała dziurka. Czy tam powinna być jakaś śrubka czy jest dla niej jakieś inne przeznaczenie?

Hutnik Nowa Huta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak sie przyjrzałem zdjęciu to na tarczy obok wizerunku nurka jest mała dziurka. Czy tam powinna być jakaś śrubka czy jest dla niej jakieś inne przeznaczenie?

Jest tam śrubka.

Mam taki zegarek i muszę powiedzieć, że da się go nosić na ręce, ale jest dość niewygodny. Ciężar i wielkość nie przeszkadzają za bardzo, ale za to daje się we znaki ogromna zakręcana koronka. Krępuje ona ruchy nadgarstka i to najbardziej przeszkadza; no ale przecież ten zegarek był przeznaczony do zakładania na skafander nurkowy tak więc nie można mieć do producenta pretensji o ewentualną niewygodę w użytkowaniu :wink:

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi