Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kato20

zmnoejszenie bransolety Seiko ratunku

Rekomendowane odpowiedzi

a propo pina?, ktoś wie dziś mogę go zakupić? Dziękuję wam za pomoc :)

Witam,

skoro skrócili Ci bransoletę, to jeśli to możliwe wykorzystaj pina ze skróconego ogniwa.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Jaja jak berety.

Szkoda zdrowia na udry, tym bardziej ze z tego co piszesz jesteś spokojnym człowiekiem - lepiej dać sobie na luz i iść dalej niż się denerwować niepotrzebnie. Było, minęło. To 50 złotych, a nerwy wartość niepoliczalna. Ja bym ich zgnębił na wszystkie sposoby ale ja z drugiej strony lubię sie bić :)

Nie martw się, jest dobrze. Bransoleta skrócona. Koszulkę weź od skróconego ogniwa i cześć.

Jak nie masz, to dobry zegarmistrz ew autoryzowany serwis Seiko (raczej nie Time Trend :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w którym Time Trendzie mają taką fachową obsługę ze problem mają z branzoletą? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wierze co czytam. Żeby autoryzowany serwis miał problem ze skróceniem bransolety.

Dlatego ja nauczony doświadczenim z wszelkiego niemal zakresu świadczonych usług z których korzystam (nie mówie tylko o zegarkach) staram się wcześniej dowiedzieć jakie owy zakład/mechanik/lekarz/zegarmistrz/fryzjer itp. ma opinie albo gdzie warto się udać. Dzięki temu oszczędzam czas, pieniądze, nerwy i zazwyczaj jestem zadowolony z wykonanej usługi.

Dobrze że spaprali Ci czegoś więcej albo nie porysywali zegarka.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Fajna historia co?

Gościu był tak zszokowany tym co mu zrobili, że aż biło po oczach z jego postów.

Wcale się nie dziwię.

Ja salon traktuję jako przymierzalnię zegarka - ani tam nie kupuję (marża czasami sięga 30% lub więcej) ani nie serwisuję. Wiem, że to po prostu ładna fasada wciskajaca zegarki po nabitych cenach - a jak zechcesz do nich wrócić to okaże się że mają lewe ręce do wszystkiego.

Nie dotyczy to wszystkich salonów danej marki - czasami w danym salonie jest ekipa której można powierzyć zegarek bez obaw, a w drugim salonie tej samej marki siedzą dyletanci co nie potrafiliby wziąść śrubowkręta do ręki nie mówiąc o serwisie.

Ot taka przykra przestroga. IMO Kolega powinien się pochwalić który to TT jest tak wysokiej klasy, coby inni Forumowicze i goście forum nie wpakowali się na ten sam salon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna historia co?

Gościu był tak zszokowany tym co mu zrobili, że aż biło po oczach z jego postów.

Wcale się nie dziwię.

Ja salon traktuję jako przymierzalnię zegarka - ani tam nie kupuję (marża czasami sięga 30% lub więcej) ani nie serwisuję. Wiem, że to po prostu ładna fasada wciskajaca zegarki po nabitych cenach - a jak zechcesz do nich wrócić to okaże się że mają lewe ręce do wszystkiego.

Nie dotyczy to wszystkich salonów danej marki - czasami w danym salonie jest ekipa której można powierzyć zegarek bez obaw, a w drugim salonie tej samej marki siedzą dyletanci co nie potrafiliby wziąść śrubowkręta do ręki nie mówiąc o serwisie.

Ot taka przykra przestroga. IMO Kolega powinien się pochwalić który to TT jest tak wysokiej klasy, coby inni Forumowicze i goście forum nie wpakowali się na ten sam salon.

To żadna tajemnica, time trend w Krakowie w galerii Bonarka.. Już nie wspomnę jak mnie potraktowała stamtąd"miła pani".. naprawdę ciężko uwierzyć że tacy ludzie pracują w branży o której nie mają pojęcia, już nawet nie chodzi o pojęcie ale o podejście do klienta.. Najlepsze jest to że zawsze czytam opinie o wszystkim i staram się od razu trafiać bezpośrednio do kompetentnych ludzi, i nie wiem czemu teraz w tym konkretnym przypadku tego nie zrobiłem, może dlatego ze wydawało mi się że to tylko głupie skrócenie bransolety... gdybyśmy my w firmie traktowali tak klientów to byliby to klienci jednorazowi, ale niestety mało kto w pl podchodzi do klienta tak jak powinien.. szczerze, to spotkałem aurę z tym tylko parę razy w życiu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Możesz napisać formalne zażalenie na obsługę sklepu [email protected] chociaż nie wiem, czy to coś da. Spróbować nie zaszkodzi.

Na Forum mamy wielu wysokiej klasy zegarmistrzów więc zawsze możesz ich podpytać zanim gdzieś się wybierzesz - a może się okazać, ze któryś z nich mieszka lub pracuje o rzut beretem od Ciebie. Tym sposobem uratujesz siebie i zegarek przed rozczarowaniem i uszkodzeniem sprzętu.

Powiem od siebie, że bransoletę w Monsterze skracałem parę razy i da radę to zrobić bez specjalistycznych narzędzi - wymaga to jednak anielskiej cierpliwości, precyzji, delikatności i wprawnego oka. Ot, taka rozrywka na wieczór :) W każdym bądź razie to żadna kosmiczna technologia.

Co do personelu - jak się ludzi zatrudnia aby było taniej nie patrząc na kulturę i kompetencje to są tego efekty. Widać to w wielu branżach ale szczególnie bije po oczach w usługach, gdzie niektórzy ludzie nie powinni w ogóle mieć miejsca. No, ale to temat rzeka.

Wracając do tematu: Skróciłeś, zapłaciłeś, nie ma w tym żadnej Twojej winy, poszedłeś do nich w dobrej wierze. Bonarka - Time Trend dodany do czarnej listy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, czy ktoś byłby zainteresowany kupnem omawianego modelu? To limitowana edycja seiko, wyprzedany praktycznie wszędzie, wiało 1200 szt. Tak pytam czy uda mi się go sprzedać :)

Wiem że nie ten dział ale nie mam 50 postów :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ brakuje tulejki to jako wybrakowany za 600zł pójdzie. W pełnej cenie, może być problem ze sprzedażą zegarka kwarcowego na tym forum. Każda zmora znajdzie swego adoratora, musi być to dziany gadżeciasz lub ktoś kto podróżuje i potrzebuje takiego zegarka. Jak zrobisz dobry opis wcześniej ustrzelisz jakiegoś laika na allegro. Ebay com też ma potencjał. A tak między nami LE w tym wypadku ma niewiele do powiedzenia. Podsumowując wszystko kwestia ceny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Kato trochę Ci obrzydł ten zegarek po tej całej hecy z tulejką, co? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.