Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

HubstoN

Wskazówka prędkości jak to działa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was ! Ostatniego czasu zdecydowałem się na zakup zegarka Casio Ga-100SD -8AER G Shock

Problem jest taki, że nie rozumiem funkcji obliczania prędkości tego zegarka, posiadam instrukcję w języku polskim, ale opis nie jest dokładny, informuję mnie tylko o obliczanej prędkości wraz z przebytym czasem.

Chciałbym was serdecznie prosić o wyjaśnienie tej funkcji, tym bardziej, że na nią poświęcone są w zegarku 2 elementy prawa górna tarcza oraz ta środkowa ze wskazówką, czy ta prędkość jest pokazywana w jakieś jednostce miary ? Szukałem na internecie lecz niestety posty były tylko odnośnie wadliwego działania tej funkcji. Piszę tu oraz jestem pierwszy raz, wiec proszę o wyrozumiałość, jeśli post na ten temat już gdzieś istnieje.

Z góry dziękuję i proszę o pomoc.

post-72926-0-64793700-1403876141_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa to tak: Ustalasz sobie dystans (domyślnie ustawione jest 1 o ile mnie pamięć nie myli), odpalasz stoper, po przebyciu ustawionego dystansu zatrzymujesz, a zegarek pokazuje Ci średnią prędkość z jaką się poruszałeś na tym odcinku. Jednostek miar się nie ustawia - jeśli przebyłeś dystans w kilometrach, to wskazywana prędkość również będzie w kilometrach. Prawa górna tarcza używana jest do odczytu prędkości wyższych niż 100 jednostek na godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze w takim razie bo dalej jestem lekko nieogarnięty w tym, przebiegłem dystans 100m w około 13 sekund, tarcza ze wskazówką wykazała wynik 70... natomiast prawa 200 (2 paski) To jaki to wynik jak go odczytywać ? 

2. Przykład, ustalony dystans to 300m, ukończony został z czasem 47 sekund, tylko środkowa tarcza wykazała wynik 80, prawa nic. 

Więc dalej nic z tego nie rozumiem,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dystans musisz wprowadzić w ustawieniach, teraz pokazuje Ci prędkość dla 1 kilometra. Kilometr w 13 sekund to właśnie prędkość około 270 km/h tak jak zegarek pokazał w pierwszym przypadku. Drugi również się zgadza - przy prędkości 80 km/h potrzebujesz 47 sekund na pokonanie jednego kilometra. :)

W trybie stopera przytrzymaj lewy górny przycisk na około 3 sekundy, aż na prawym wyświetlaczu pojawi się "DIST". Przyciskami z prawej strony ustawiasz dystans w zakresie 0,1 - 99,9 km, zatwierdzasz lewym górnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem ! Wielkie dzięki naprawdę w końcu wszystko jasne jeszcze raz dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez chrapo
      Dzień dobry. 

Jakiś czas temu nabyłem w częściach moduł casio 5054 który pracuje w zegarku g-shock gw-3500. Mam problem z trzema sprężynkami ktore były osobno. Czy ktoś jest w stanie wskazać gdzie powinny sie znajdować?

• Przez Jogi
      Czołem, na sprzedaż dwa zegarki, moje osobiste. Od lat już leżą w szafie nieużywane, niech zaczną cieszyć kogoś innego.
      Za wymiany dziękuję - wyjątek mogę zrobić dla Hanharta Preventora (czarny) lub jakiegoś fajnego Damasko.
      Odbiór osobisty możliwy do końca miesiąca na Podkarpaciu, w najbliższy weekend prawdopodobnie będę w okolicach Nowego Targu.

1. Casio G-Shock DW-5900TH
      Zegarek kupiłem używany tutaj na forum. Jest to limitowana "świąteczna" edycja, praktycznie już niedostępna. Nigdy go nie otwierałem i nie widzę śladów, które mogłyby świadczyć o tym, że ktoś to kiedyś robił. Szkło czyste, na plastikowym bezelu lekka przycierka / wybłyszczenie na godzinie "9" oraz wybłyszczenie na pasku od klamerki (taki urok plastikowych zegarków), normalnie prawie niezauważalne. Na ręce miałem go ledwie kilka razy przez ostatnie 2 lata. Jest do niego cały fabryczny zestaw z japońskimi papierkami, puszką i kartonikiem. Poza tym najładniejszym zdjęciem, wszystkie zostały zrobione dzisiaj. W razie potrzeby mogę coś pstrykać w świetle dziennym.

- stan techniczny: 10 / 10
      - stan wizualny: 8 / 10
      - gwarancja: brak

Cena: 600 500 PLN + 20 PLN przesyłka (paczkomat lub kurier) - nie wysyłam za pobraniem.

2. SPRZEDANY
      ...
    • Przez enpa
      Witam, 
      sprzedam zegarek Casio G-Shock model GM-2100N-2AER.

Zegarek z wodoszczelnością 20BAR, mineralne szkło,  wytrzymała koperta wykonana z żywicy wzmocnionej karbonem pokryta metalem, pasek gumowy.
      Szerokość koperty to 44mm, grubość 12mm, świetnie się nosi, nawet na mniejszym nadgarstku ze względu na małą odległość między "uszami".
      Mechanizm: Kwarcowy, Japoński, kaliber Casio 5611.

Jeśli chodzi o funkcje, posiada: możliwość ustawienia 5 alarmów, podwójny illuminator(podświetlenie), lumę neobrite, stoper, wieczny kalendarz, timer, wiele stref czasowych.

Zakupiony w Polskim sklepie, posiadam dowód zakupu.

Stan oceniam na 9/10. Zegarek w niemalże idealnym stanie.
      Cena to: 639zł z wysyłką(kurier/paczkomat).
      Zapraszam również do zobaczenia zegarka na żywo w Zielonce pod Warszawą.

• Przez demalis
      Cześć,

Chciałbym się poradzić, jaki zegarek wybrać. Obecnie posiadam Casio SGW-450h - jednakże "umarł", a chciałbym kupić podobny zegarek.
      Myślałem nad:
      Casio Protrek PRT-B50-1ER
      G-SHOCK Casio G-SQUAD

A może lepiej kupić smartwatcha? 
    • Przez AdamBe
      Witam serdecznie. Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość. Chciałbym kupić zegarek od sprzedawcy na OLX. Jest to zegarek Bergana, którego koperta jest wykonana z 14k złota (próba 585). Tu się pojawia moje pytanie: czy patrząc na zdjęcia tego zegarka, można twierdzić, że jest to oryginalny zegarek? Oczywiście przed zakupem zamierzam iść do zegarmistrza, aby sprawdził jego autentyczność oraz działanie. Jednakże przed tym wolę zapytać się szanownych forumowiczów, czy w ogóle warto się fatygować.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.