Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Najgorszy77

Napaliłem się...

Rekomendowane odpowiedzi

Co to są azjatyckie sklepy online ? Ciągle szukam w polskich, czy czegoś nie wiem. Nie jest to ryzykowne szukać po za granicami i płacić pewnie majątek za przesyłkę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to są azjatyckie sklepy online ? Ciągle szukam w polskich, czy czegoś nie wiem. Nie jest to ryzykowne szukać po za granicami i płacić pewnie majątek za przesyłkę ?

Wiesz, z tą 'pospolitością' różnie bywa. Niektórzy Polacy dają dzieciom imiona takie, jak "Vanessa" albo "Roger", a niektórych to śmieszy. ;) Temat sklepów online z Azji (i nie tylko) pojawia się tutaj w wielu wątkach - sklepy sprawdzone to np. skywatches, dutyfreeisland, czy watchubs lub creation... Ceny są atrakcyjne, nawet z VAT, przesyłką i ewentualnym cłem.

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do sklepów azjatyckich się nie wypowiem bo nigdy w takowych zakupów nie podejmowałem. Co do japońskich zegarków takich jak Seiko, Casio, Citizen to nie ma w nich nic przerażającego. Dawno temu miałem dokładnie takie same odczucia jak Ty. Kojarzyły mi się te marki przede wszystkim z elektronicznym dopalaczem ułatwiającym rozwiązywanie prostych działań matematycznych. Zegarek musiał być dla mnie szwajcarski i koniec...do czasu gdy trafiłem na to forum i szanowni koledzy zmienili mój zegarkowy światopogląd. Okazało się, że poza Szwajcarią też się produkuje czasomierze. Ta nowonabyta wiedza tak mnie zszokowała, że postanowiłem zakupić sobie zegarek marki Seiko z serii 5. Mały automacik, który sprawił, że dziś bezapelacyjnie mogę Ci z czystym sumieniem polecić japońskie zegarmistrzostwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te zegarki naprawdę wyglądają ładnie tylko jedno mnie przeraża chyba że mam jakiś chory stereotyp w głowie. Marki Seiko, Citizen i Casio brzmią mi jakoś pospolicie. Citizen - kalkulator, Seiko i Casio to takie zwyklaki znane od dawna ale Bulova jak to brzmi.... :)

Faktycznie Kenneth Cole to dopiero brzmi :)

Szkoda kasy wg. mnie .

Bez problemu kupisz Seiko , Orient, Citizen i to bedzie duzo lepszy zakup .

O sklepach " azjatyckich" jest sporo na forum , poczytaj .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tych rozmowach chyba jednak będzie Citizen AT4010-50E. Jakieś zastrzeżenia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Ci się podoba to bierz śmiało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, mam zagwózdkę. Byłem w sklepie co prawda tego Citizena nie przymierzyłem ale oferowali mi Certina DS Action Chronograph za 1520 zł. Tytan, szafir 3 mm nie do zabicia, bransoleta i przepiękna niebieska tarcza. Kurde chyba mnie przekonali. Co o tym myślicie. Certina czy ten wspomniany Citizen ?

I jak sprawdziłem to 1520 to jest taniej niż w necie. Chyba rarytas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie nie pałam wielką miłością do Certiny ale myślę, że się nie zawiedziesz i za te pieniądze nie jest to w sumie zły wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejsze ze zrezygnowałeś z Kenneth Cole :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się zgadzam z proki1971. Również dla mnie Certina nie jest ulubioną marką, ale powiem szczerze, że wizualnie bardzo mi się podoba, szczególnie z bransoletą. To tego 200m. Jak Tobie także się podoba (a to najważniejsze) to bierz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale powiedzcie co takiego ma ta marka bądź nie że takie macie mieszane uczucia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w sumie nic. Dobra, szwajcarska marka w klasie budżetowych zegarków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie też tak  mam, w sumie nic ale jakoś nie mam ciśnienia aby posiadać Certine w swojej kolekcji  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może masz tak naprawdę racje, może własnie o to chodzi, że to zbyt popularna i oklepana firma, rzucająca się w oczy praktycznie w każdej galerii handlowej czy z wystaw u większości zegarmistrzów   ;)  Min. też przez tę popularność jest następnie tak polecana co mnie trochę drażni.

Ale to OT, przejdźmy do tematu.

Zobacz może jeszcze takie włoskie zegarki - Officina del Tempo, nie jest to z pewnością szczyt moich marzeń ale z drugiej strony kilkoro forumowiczów testowało je  ( poszukaj na forum odpowiedniego tematu)  i nie było jakiś poważnych zastrzeżeń, do tego sprzedaje je forumowy kolega Tik Tak i myśle, że jest szansa na dobrą cenę.  Zobacz np. taki

http://allegro.pl/officina-del-tempo-competition-chrono-i4375155593.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dziwię się że polecają DS-1 bo to piękny zegarek tyle że klasyk. Ten włoski wart uwagi, wiesz może w jakim sklepie jestem w stanie go przymierzyć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisałem, napisz pw do kolego Tik Tak, nie wiem czy jest sprzedawany gdzieś  "stacjonarnie", ale z nim wszystko dogadasz bo On jest ich dystrybutorem w PL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobne obawy, ale wyszło super, pocztą z HK, za 0 zł dostałem zegarek w ciągu 6 dni..

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak projekt Certina DS Action padł, coś tam nie gra. Ale powiem Wam że jak pochodziłem trochę po sklepach i zobaczyłem Seiko Astron Solar to mnie zatkało. Coś niesamowitego. Wygląd obłęd i to szkło bez refleksu ale 7,6 k to odpada. Na razie zostaję przy Citku AT4010-50E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, dlaczego nikt nic nie mówi o tym że podobno Radio Controled w planowanym AT4010-50E nie działa w Polsce i wiele funkcji zegarka będzie psu na budę ?. Tzn zapłacę za nie ale nie skorzystam i będę miał po prostu zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyczytałem na innym forum. I nawet na zagranicznych tak piszą, chyba że ktoś ma inne informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.