Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

piotrkrakow

Zegarek klubowy 2016

29 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

To jak wersja z niebieskim to jeszcze niebieski pasek  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualnie wykorzystac jako bazę niebieskiego SST 12 i wtedy dać z tym niebieskim zewnętrznym ringiem a tarczę i ten wewnętrzny już wszystko białe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszło pytanie do fabryki o rzeczywiste wskazówki i o mozliwośc zastosowania czarnych.

Grzesiu też niezła koncepcja :)

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszło pytanie do fabryki o rzeczywiste wskazówki i o mozliwośc zastosowania czarnych.

to czekam na info :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to na moje oko na zdjęciach są te grubsze, czyli te użyte do projektu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

john.doe zrób prosze jeśli możesz jeszcze wersję z tym ringiem zewnętrznym niebieskim ( wykorzystamy koperte od niebieskiego), wtedy cała tarcza, razem z tym wewnętrznym co teraz dałeś pól na pół niebieski i biały, będą białe, a cyferki ktore w niebieskim są pomarańczowe, w tym naszym może tez niebieskie ( albo czarne lub czerwone, w sumie nie wiem, trzeba by to zobaczyć, ale to szczegóły). Głownie chodzi mi o zestawienie tego niebieskiego zewnętrznego ringu z całą biała tarczą i wrzucić do wspólnej fotki z tymi ostatnimi białymi aby porównać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie choinka za dużo niebieskiego- na początku pisałeś że obrotowy ring niebieski reszta biała z czarnym + niebieska gmt ...i to może być ok...jak dodamy jeszcze niebieski w połowie pierscien wyjdzie odpustowa choinka-przynajmniej dla mnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle przeczytałeś, napisałem że ten wąski wewnętrzny ma byc biały a tylko opisując go o który mi chodzi napisałem, że to ten co teraz jest w polowie biało-niebieski :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, chyba sprzedam mojego SST, bo ten biały naprawdę miazdzy...

Ja bym widział czarno-bialego, na czarnym pasku. Z ciemną luma lub bez.Czarne wskazówki. Klasa.Mniam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz racje Piotrek biały z czarnym czerwona lub niebieska gmt fajne wskazówk i wystarczy -ważne żeby nie przeładować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jeszcze dwie opcje ode mnie, na bazie białej tarczy (bardzo podoba mi się ta wersja - byłaby niespotykana wśród Airmanów SST):

V005:

Airman_KMZiZ_v.005.jpg

V006:

Airman_KMZiZ_v.006.jpg

Głównie chodziło mi o zwiększenie ilości czerwieni, z uwagi na wersję pusist, gdzie oprócz napisu "Limited" nic innego nie byłoby w tym kolorze. Poza tym  jako zwolennik wersji purist upieram się przy kropeczkach :P. Wskazówki moim zdaniem najładniejsze w oryginale. Naprawdę bym ich nie zmieniał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolory sie nudzą szybko. Biała tarcza, czarne wskazówki, na przemian czarny i biały ring... Do tego czarny pasek z bialym przeszyciem... To będzie piękny, ponadczasowy klasyk. Jeden kolorowy akcent widziałbym ewentualnie we wskazowce gmt, czerwona, zieloną, albo najlepiej żółta.

Moge prosić taka wizualizacje?:-) Bez polgodzinnych kropek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki oryginalne też wg mnie ładniejsze.

Ja z kolei wolałbym wersje z niebieskim - z jednej strony janie to brzmi "Snow", z drugiej to taki fajny, wakacyjny zegarek, dodac np. nato biało-niebieski i na wakacje jak znalazł . Ktos na forum wrzucał wfotki wersji niebieskiej na takim nato i super to wyglądało, a w wersji z biała tarczą będzie jeszcze lepiej.

I john.doe zrób prosze jeszcze tę wersję o jakiej pisalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też uważam że jedyny kolorowy akcent to gmt lub niebieski ring no ale wted to chyba gmt też zostaje niebieska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to skoro kolory się nudzą, to:

V007:

Airman_KMZiZ_v.007.jpg

V008:

Airman_KMZiZ_v.008.jpg

Smutne trochę te wersje. Ale na pewno uniwersalne. Indeksy można zrobić z szarej lumy. Wewnętrzny ring podobnie. I w nocy będzie ładnie godzinę można odczytać. Nawet w wersji Purist. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak piszesz troche smutne, trochę jakby to powiedzieć, zbyt pospolite, w stylu wielu dostępnych na rynku zegarków. Ja bym jednak nie rezygnował z tego dodatku w kolorze niebieskim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za smutne, jakiś akcent musi być :)

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i weselsze, niebieskie wersje (przepraszam za jakość):

V009:

Airman_KMZiZ_v.009.jpg

V010:

Airman_KMZiZ_v.010.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej, zdecydowanie ale dla oglądu poprosze jeszcze z tym niebieskim zewnętrznym ringiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzesiu, ale weż pod uwagę, że też nie może to być zbyt "inny" zegarek, bo musimy zebrać chętnych. Jesli większośc jest za pomarańczem czy czerwonym to musimy iśc w tym kierunku nawet, jesli są tego typu zegarki.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę, że kolor przewodni powinniśmy wybarać na końcu. Najpierw dograć warianty barwienia, styl wskazówek etc. Wszystkie te wersje (czerwona, pomarańczowa, biała, zielona etc.) mają swój urok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie gada prosta biała tarcza ring czarny pierscien czarny lub antracyt lu połowa biała i antracyt gmt niebieka lub czerwona fajne wskazowki i mamy piękny w czystej formie zegarek...nie lubię choinek kolorystycznych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.