Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

piotrkrakow

Zegarek klubowy 2016

29 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Ale oryginalne wskazówki od SST12 sa po prostu ładniejsze.

Piotr. To może inaczej. Z technicznego punktu widzenia od jakiego modelu Glycine możemy wykorzystac wskazówki. Może jakies inne beda jeszcze lepiej pasowaly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możemy wykorzystać od każdego Airmana, co w praktyce oznacza 18stkę lub VIntage. D12 nie wiem, bo są założone na inny mechanizm.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naciskasz na te kropki z uporem godnym lepszej sprawy, a powiedz, czy nosiles jakąkolwiek wersje purist? Ja dwie, obie bez polgodzinnych kropek i odczyt jest doskonały. Natomiast w druga strone przeszkadza.

To prawda, z zegarków 24h nosiłem tylko Longines Twenty-Four Hours. Ale tam nie było takiego problemu, bo to zegarek w jedynej słusznej wersji  ;)  Był za to inny problem. Wielkość zegarka mi nie odpowiadała. :) 

Ja nie naciskam. Jak widzisz w każdym moim poście, daję obie wersje pod rozwagę. Wydaje mi się, że ładniej wygląda wersja z kropkami (nawet z czysto estetycznego punktu widzenia). Ale oczywiście się przy tym nie upieram i jeśli zdecydujecie, że ta wersja nie jest OK, to się z tym pogodzę. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie od A18 są bardzo fajne i wyjątkowo dobrze grają z zegarkiem ,potem od D12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to jak nie wiadomo czy te od D12 pasuja to po co john.doe umieszcza je w wizualizacjach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo od DC-4 lub Combat 7 Vintage.

Choc i tak najładniejsze chyba właśnie od SST12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

COmbat to nie Airman :)

od Base 22 się nie zmieszczą

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja osobiście bym chyba zostal przy oryginalnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie :) wskazówki inne fajnie dobrane robią robote jest to element na który zwraca sję uwagę- A18 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś na ochotnika mógłby podsumować dzisiejsza dyskusje i napisać jakie warianty trzeba zwizualizować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno biała tarcza rządzi :)

Akcenty były z niebieskimi i czerwonymi ringami i wskazówką GMT.

Był też monochromatyczny - biel i czerń z odcieniami szarości.

Furorę zrobiła wersja ze wskazówkami z D12. Również wskazówki od 18 są brane pod uwagę.

Ja proponowałbym zrobić jakąś wizualizację z czarnymi wskazówkami.

I skupić się na białej tarczy z różnokolorowymi wskazówkami GMT i napisem jako akcentem kolorystycznym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem warto byłoby przedstawić każdą wersję kolorystyczną obok siebie w trzech odsłonach: gmt z oryginalnymi wskazówkami; wersja purist; wersja z wybranymi wskazówkami. W ten sposób będzie można od razu stwierdzić, która wersja kolorystyczna wygląda najlepiej i w którym wariancie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miały być jeszcze indeksy z szarą lumą jak w Mystery

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ten z niebieskim zewnętrznym ringiem jak w seryjnym a wewnętrznym i tarczą białymi  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję John. Jesteś wielki :)

No i co Panowie?

Mam swoich dwóch faworytów ;)

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mi namieszała w głowie ta ostatnia wersja kolorystyczna. W tej chwili chyba ona jest dla mnie czarnym koniem i powiem więcej - gada do mnie w wersji GMT. Musiałbym ostro zweryfikować moje dotychczasowe przekonanie, że chcę wersję purist. I jeśli ona wygra, to chyba tak zrobię. Zrobiłem też sondaż wśród domowników i ostatnia wersja bezapelacyjnie wygrywa z poprzednimi. Z pozostałych wersji zwyciężyły te z oryginalnymi wskazówkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie ostatnia wersja z niebieskim małym ringiem i oryginalnymi wskazówkami   ( szkoda , że john.doe nie ponumerował  :)  ) i chyba na równi z tą ostatnią na dużym rysunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym, ze chyba ten niebieski ring w tej seryjnej wersji jest chyba jednak bardziej intensywny od tego użytego w projekcie john.doe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha i mimo wszystko ja chyba dałbym na tym wewnętrznym ringu skale nie 24 h a 12h. Mysle, ze lepiej wtedy będzie odczytywało się godzinę, po prostu parząc na 12 będę widział 12-ta jak w tradycyjnym zegarku  nie 24-tą  ;)  24-ta jest przecież na zewnętrznym ringu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym, ze chyba ten niebieski ring w tej seryjnej wersji jest chyba jednak bardziej intensywny od tego użytego w projekcie john.doe.

użyty w projekcie pochodzi z oryginalnej fotki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.