Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Igo_

Omega Speedmaster Triple Date - zapytanie o autentyczność

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór,

proszę o zaopiniowanie autentyczności Omegi:

-https://www.chrono24.pl/omega/day-date--id2870316.htm?dosearch=true&man=omega&manufacturerIds=187&modelId=74&models=74&query=omega+speedmaster&showpage=2&sortorder=1&urlSubpath=/omega/index.htm&manufacturerIds=187

Zegarek sprzedawany jest bez papierów i pudełka, choć w opise nie jest podana data produkcji, w korespondencji uzyskałem lakoniczne około 2002.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Igor Gałązkiewicz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ok. Zapytaj o sprawność mechanizmu i ew. ostatni serwis bo te komplikacje pewnie tyko w autoryzowanym serwisie, a tam to nie są rzeczy tanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg numeru na deklu 56...... - rok produkcji 1998. Mógł być kupiony w 2002.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez vanTropf
      Hej,
      (krotko o sobie: pierwszy post, uzylem searcha, przeczytalem faq, nie znam sie na zegarkach)

chce kupic speedmastera najlpiej moonwatcha ale on jest poza moim zasiegiem bo to minimum 8k.
      Ze wzg na cene chcialbym kupic 3510 automatic (zwany reduced) bo z tego co sprawdzam to juz za 5k mozna go miec.
      Akurat pasuje mi ze jest mniejszy bo mam waski nadgarstek.

1. W zwiazku z tym chcialem przymierzyc wizualnie
      ogladalem na zywo ref: 311.30.42.30.99.002 (z twarza apollo) i ref: 3570.50.00
      chcac porwnac rozmiar moonwatcha i reduced, tylko ze z tego co sprawdzam to reduced 3510 jest jeszcze mniejszy od 3220

ref: 3570.50.00 ten sam co widziany przeze mnie 311.30.42.30.99.002
      Case Diameter: 42 mm

ref: 3220.50.00
      Case Diameter: 40 mm

ref: 3510.50.00
      Case Diameter: 35.5 mm

czy ktos moze potwierdzic ze miedzy moonwatchem 3570 a reduced jest tylko 2mm roznicy?
      czyli tyle ile widzialem miedzy 3113 a 3220?

(zeby sie nie okazalo ze skoncze z babskim zegarkiem na rece za 5kilo ;-P )

z sieci:
      Omega website lists the Speedmaster Reduced as having a 35.5mm case size, when it's actually about 39mm. Here is Omega's official explanation: "At the time the Speedmaster Reduced was launched the diameter was measured between 12 and 6 o'clock on the case body (without the bezel/tachymeter scale). This was common practice and we kept the dimension (35.5 mm) even for new Speedmaster Reduced models to avoid any confusion with the former versions." (info from John Rochowicz, at WUS). So, the correct sizes are the ones listed: 39 and 42mm.

2. Czy faktycznie ceny ksztaltuja sie tak jak podalem?
      automatic reduced od 4,5k
      moonwatch od 8k

3. Gdzie sprawdzac ceny, gdzie kupic?
      http://www.chrono24.pl/
      ale strasznie mi sie nie podobalo jak sie nacialem ze byl automatic reduced dokladnie opisany BEZ REFERENCE numeru
      i dopiero jak wszedlem na strone sprzedawcy to okazalo sie ze to jest replica

jakies sugestie co do zakupu jesli powiem ze moze mi go przywiezc ktos z niemiec lub USA?

4. zalezy mi na bransolecie wiec raczej nie ma sensu kupowac na pasku a potem dokupic bransolete, bo jej koszt to ok 1k. Musial by byc duzo tanszy na pasku zeby sie oplacalo.

5. ktos wie gdzie mozna kupic velco strap? czyli ten na rzepie. Nie widze teleskopu z zewnatrz na zdjeciach bransolety, czy sciaganie jej i zakladanie tego paska na rzepach bedzie latwie i przyjemne i mozna to robic czesto?

6. Czy uda mi sie pozniej dokupic do niego przezroczysty dekiel? Nawet nie wiem czy byla taka wersja, ale jak juz bede mial taki cud inzynierii chcialbym moc go sobie poogladac

7. Jesli ceny sa takie jakie mowie 5k vs 8k
      czy uda mi sie za 5 lat sprzedac moj zegarek za zblizona cene i dorzucic te 3k i wymienic na real moonwatch

8. I co z tym ze chronograph w 3510 jest trudno naprawic nawet bardzo dobrym zegarmistrzom?

9. Na jakie koszty mam sie przygotowac? 300zl za przeglad raz na 4 lata?
      Na jaka gwarancje moge liczyc zakladajac ze zegarek ma miedzy 10-20 lat.
      Pewnie nie ma jakiejs dozywotniej.
      Zakladam ze nic sie nei zepsuje w zegarku za tyle kasy - to pytanie to zart oczywiscie, wiem ze moze byc roznie.

dzieki wszystkim ktorzy wyslia sie zeby odpisac,
      dolozylem wszelkich staran zeby pytania byly skonstruowane schludnie

j23
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.