Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dada391

CASIO EFA-121D -1AV EDIFICE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Mam zamiar kupić zegarek do ok 400 zł interesują mnie zegarki casio a dokładniej seria edifice macie jakieś fajne propozycje do takiej kwoty ??

Myślałem nad tym modelem EFA - 121D - 1AV co o nim powiecie ?? czy jest awaryjny itp. 

A myślałem też nad takim zegarkiem EF-550RBSP-1A coś w tym stylu ??co myślicie 

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma czegoś takiego jak awaryjne Casio. ;) Jeśli tylko Ci się podoba to będzie dobry. Na minus bransoleta - tzw. zwijanka, czyli ogniwa poskładane z kawałków blaszki, a nie z litej stali, ale to nie jest wyjątek wśród Edifice w tym przedziale cenowym. Na jej wytrzymałość to nie wpływa, ale sprawia gorsze wrażenie i może ciągnąć za włosy. ;) Drobną rekompensatą jest nieco łatwiejsze skracanie i mniejsza masa, ale to niekoniecznie dla każdego musi być zaletą.

Odrobinę droższy EFA-131D jest moim zdaniem ładniejszy i dużo bardziej czytelny dzięki grubym i nieskomplikowanym w swej formie wskazówkom, ma też bransoletę z pełnych ogniw, ale przegrywa w kwestii podświetlenia - ma tylko diodę podświetlającą wskazówki, podczas gdy w 121D podświetlany jest cały wyświetlacz jak w zwykłym zegarku cyfrowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mógłbyś wymienić jeszcze kilka takich modeli bo wiesz nieznam się a Ty jesteś obcykany w temacie :) Ale powiem szczerze że bardzo ładny ten zegarek jest :) tak jak pisałem szukam zegarka tak do 400zł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie każde Edifice w tym przedziale cenowym warte jest swojej ceny, to bardzo udana linia zegarków Casio. Możesz kierować się tylko wyglądem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ale nie jestem obeznany w takich jakby to ująć "ciekawych modelach" a np Ty to znasz ich od groma:-) i wlasnie chodzi mi o modele ktore Ty mi np polecasz :-) bo tak jak pisales o tej bransolecie z pełnych ogniw to ja nie wiem który model je ma a który nie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najciekawsze moim zdaniem modele w tej cenie:

http://allegro.pl/zegarek-casio-ef-527d-1avef-edifice-gw-pl-wawa-i4511147005.html

http://allegro.pl/zegarek-casio-ef-546d-1a1v-promocja-edifice-i4513871660.html

http://allegro.pl/zegarek-casio-ef-547d-1a1-promocja-edifice-i4488243625.html

EFA-131D też mogę polecić, miałem go kiedyś i wspominam bardzo pozytywnie. Dla mnie był jednak nieco przyduży, ale mój nadgarstek to zaledwie niecałe 16 cm - przy odrobinę większym będzie już jak najbardziej w porządku. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem synowi ten ostatni z brązowym akcentem i się nosi dobrze. Na nadgarstku 16.5 daje rade. Robi wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.