Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Pavlitto84

KLUB SYMPATYKÓW MARKI LORUS

Rekomendowane odpowiedzi

szkoda że przy tym wzornictwie Lorusa nie robią więcej automatów 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek z Wrocławia - Twój Lorus naprawdę świetny - :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś w centrum handlowym wszedłem do sklepu, nowe modele wyglądają niesamowicie, jakby nie szybki pocisk od kobiety na co mi kolejny zegarek nie wiem jakby to się skończyło :-)

dwa bardzo wpadły mi w oko 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek z Wrocławia - Twój Lorus naprawdę świetny - :)

Dzięki ;) zafundowałem mu parciaka, żeby go zmilitaryzować jeszcze bardziej ;) Subtarczki chronografu i sekundnika są całe luminowane, ale krótko świecą

post-30539-0-78180300-1487533557_thumb.jpg

post-30539-0-49287500-1487533598_thumb.jpg

post-30539-0-83488500-1487533627_thumb.jpg

Edytowane przez Tomek z Wrocławia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś posiada zdjęcia modeli Lorusa z pierwszych lat ich działalności za zdjęcia z roku 1982 będę bardzo wdzięczny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

.

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś posiada zdjęcia modeli Lorusa z pierwszych lat ich działalności za zdjęcia z roku 1982 będę bardzo wdzięczny 

https://www.google.pl/search?q=vintage+lorus+1982&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj8q8DnycHSAhXCFSwKHa7BD0cQ_AUICCgB&biw=1164&bih=602#tbm=isch&q=vintage+lorus+&*&imgrc=Ts3jkz0gJbC0zM:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zastanawiam się na tym jest do wzięcia za parę złoty fajny pasek, nowe szkiełko i od czasu do czasu można założyć taki można powiedzieć prawie Vintage ;-)

tylko ma 36 mm i to mnie martwi

nlsdjb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś taki założony na wyjazd na basen

4c74f1d867a5da340d43e451d7ae5a86.jpg

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Widziałem, że kilka osób posiada w swojej kolekcji zegarek Lorus RH941GX9 (Pepsi). Czy zakładał ktoś pasek nato i mógłby zapodać jakieś zdjęcia? W opisie zegarka znalazłem informację, że pasek ma szerokość 22 mm pytanie czy 20 mm będzie pasować? Chodzi mi o taki pasek: HTB1EP_TOVXXXXaCXVXXq6xXFXXXp.jpg?size=4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek węższy niż odległość między uszami będzie odsłaniał teleskopy. Lepiej poszukać we właściwym rozmiarze 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dwa pytania

1. mechanizm automatyczny który jest w Lorusach stosowany jest w Seiko 5???? czy jeszcze w jakiś innych modelach Seiko????

2. ktoś miał ten limitowany zegarek The Blades jakieś wrażenia ???? pytam z ciekawości bo znalazłem na allegro nówkę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy Lorek

60d0aeeb05d1f45c2d61f6638c90c132.jpg

8091ba8c5afddd77ee2d4ab5fd57b785.jpg

f0ae593665ff57c42802abe883ee5f25.jpg

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale nie przeszkadza mi to jakoś specjalnie i rabat wynegocjowałem przyzwoity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale nie przeszkadza mi to jakoś specjalnie i rabat wynegocjowałem przyzwoity.

Funkcjonalność tachometry a zawłaszcza podziałki w okolicach 200-400 km/h jest dyskusyjna, natomiast wykorzystanie jej jako argument w negocjacji ceny to dobry plan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dziś ja również mogę pisać w tym wątku  ^_^

post-90102-0-58940900-1493058992_thumb.jpg

Skromnie, ale mi się podoba. Na razie jestem na etapie oswajania się z zegarkiem i przekonywania samego siebie, że... na mój nadgarstek wcale nie jest za duży  ;)

Edytowane przez Flaming

"So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist."  Stephen Hawking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj dawno nie nosilem swojego pierwszego Lorusa. Dzisiaj wrzuciłem go na pasek nato i podoba mi sie :-)6c8c54ebc384ba6d1b247dfbbe528df8.jpg

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dziś ja również mogę pisać w tym wątku  ^_^

attachicon.giflorus_1.jpg

Skromnie, ale mi się podoba. Na razie jestem na etapie oswajania się z zegarkiem i przekonywania samego siebie, że... na mój nadgarstek wcale nie jest za duży  ;)

WOW... tego modelu nie widziałem jeszcze...fajny nuras :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW... tego modelu nie widziałem jeszcze...fajny nuras :-)

Moim zdaniem rzeczywiście ładny, ale do prawdziwych nurków to mu trochę brakuje ;)  Dokładnie to ten model: RH939GX9 ( http://www.loruswatches.com/sports/RH939GX9 ).

"So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist."  Stephen Hawking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dwa pytania

1. mechanizm automatyczny który jest w Lorusach stosowany jest w Seiko 5???? czy jeszcze w jakiś innych modelach Seiko????

2. ktoś miał ten limitowany zegarek The Blades jakieś wrażenia ???? pytam z ciekawości bo znalazłem na allegro nówkę 

Wydaje mi się, że Lorusy posiadają dedykowane im mechanizmy, produkcji seiko, ale z innymi oznaczeniami, niż te montowane w zegarkach seiko. W wielu małych 5-tkach jest mechanizm 7s26, w jednym z modeli mechanicznych lorusa, montowany jest klon tego mechanizmu, wg informacji zawartych w tej recenzji: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/86594-lorus-rl427ax9g/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od wczoraj w nowym ubranku :-)

post-90102-0-09867900-1494603447_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi