Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
lpociask

G-Shock MT-G

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, kubaarek napisał(-a):

jest i u mnie :)

Mam taki sam 😉 Gratuluje udanego zakupu😁

Nawet nie wiedziałem że temat o MTG instnieje🤣

Edytowane przez mariusz9a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzisiaj sobie sprawiłem i zacząłem szukać tematu :) znalazłem na "5" stronie :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy w rodzinie23c02d04bb59bd03b9d61efd11bb746c.jpg4ce819872d304bb4321553746f7d3331.jpg

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.08.2024 o 10:37, pbozek75 napisał(-a):

Nowy w rodzinie23c02d04bb59bd03b9d61efd11bb746c.jpg4ce819872d304bb4321553746f7d3331.jpg

Gratulacje fajny Mtg. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 8/13/2024 at 10:37 AM, pbozek75 said:

Po dłuższym czytaniu forum, rozmowach z @TomG80 zdecydowałem się też wejść do rodziny mtg 🙂 ach ci kusiciele :D 

Poszukiwania nie były zbyt długie bo akurat był na sprzedaż ciekawy model mtg-b1000-1a do którego poprzedni właściciel dokupił w sw24 bransoletę 🙂 dokumenty i kwoty na wszystko są, ogniwa też. Musiałem zamówić niestety nowa śrubę mocowania ponieważ stara prawie na okrągło była rozjechana tak że ledwo odkręciłem. 

Zegarek jest już po lekkim spa ponieważ miał jedno uszczypniecie metalu na górze i jedno na dole, pierścień wokół szybki do odświeżenia i bransoleta całą do zrobienia 🙂

Aktualnie prezentuje się tak (zdjęcie z lewej na górze jak wygładała bransoleta cała w takich rysach). W tej chwili czeka na śrubę która już zamówiłem 🙂 jak przyjdzie to montujemy i znowu na rękę aby ponosić trochę.

pixlr-20240822094949546.jpg

IMG-20240821-163346.jpg

IMG20240818160308.jpg

Edytowane przez G-szok

Instagram: @dailygshocker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, świetnie że masz do niego bransoletę
Gratulacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 hours ago, pbozek75 said:

Super, świetnie że masz do niego bransoletę
Gratulacje emoji123.png

Dzięki !

No własnie nie wiem czy będzie noszona, ale lepiej mieć ;) chyba pasek tutaj pójdzie oryginalny albo ...

Kusi mnie aby spróbować zamówić taki niebieski albo czerwony pasek:

AliZakupyZawszeTanio:) - Link do oferty

Jak będzie słabej jakości to nie będzie taki duży pieniądz zmarnowany. Zobaczymy..

EDIT

Zamówiony niebieski pasek :D dzisiaj promki są duże więc 37zł wyszło zamiast 59 😮 

Edytowane przez G-szok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjechało zamówienie :) no więc podzielę sie z wami opinią, choć pewnie właściciele MT-G serii nie są zainteresowani zamiennikami ;) 

Pasek oczywiście ze względu na brak eleganckich elementów, śrubek, szlifów widać, że nie jest oryginałem. Faktura bardzo przypomina prawdziwy, zapięcie pasuje elegancko bez problemów czy przeróbek. Trwałość mocowania też pewnie nie będzie tak jak oryginału ponieważ sylikonowy element jest poprostu przebity przez PIN elementu metalowego i tyle, nie ma tutaj dodatkowych zabezpieczeń czy wzmocnień. Pytanie więc, warto? Kosztował mnie z przesyłką 37zł, leży, pasuje, nie drapie i za jakiś czas powiem, czy nic więcej. Można nosić aby oszczędzić swoje oryginalne - na pewno, wygodny jest. Można przełożyć sprzączkę i szlufkę z oryginalnego i jeszcze bardziej zanika nam różnica. Namawiać nikogo nie mam zamiaru, lubię kolor niebieski i ciekaw byłem jakości więc ja zamówiłem abyście wy nie musieli sie zastanawiać :) jakiś czas ponoszę i pewnie wrócę do bransolety ... choć zobaczymy, może do czarnego paska, kto wie. Poniżej fotki do oceny indywidulanej:

IMG_20240902_113855.jpg

IMG_20240902_113915.jpg

IMG_20240902_113940.jpg

IMG_20240902_113959.jpg

IMG_20240902_114016.jpg

IMG_20240902_114035.jpg

IMG_20240902_114151.jpg

IMG_20240902_114237.jpg

IMG_20240902_114326.jpg

IMG_20240902_114415.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak z odczuciem miękkości, porównując z oryginałem jest jakaś różnica?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 hours ago, pbozek75 said:

a jak z odczuciem miękkości, porównując z oryginałem jest jakaś różnica?

Nie jestem wyspecjalizowany w materiałoznawstwie i trzeba tu podkreślić, że mój zegarek jest z 2019 produkcja, 2020 sprzedany wiec też już miał trochę kontaktu ze skórą i słońcem - ale jak dla mnie ten niebieski jest bardziej jak kauczuk, czarny oryginał bardziej jak taka twardsza guma. Ewidentnie niebieski jest delikatniejszy, łatwiejszy w zginaniu. Czarny bardziej zwarty, twardszy, mniej elastyczny, konkretniejszy bym powidział :) natomiast na pewno dalej dobrze sie nosi oczywiście, mówimy tu o porównaniu tylko - to nie jest tak, że czarny jest sztywny jak deska ;)

Edytowane przez G-szok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I o to chodziło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi