Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

amaj

Pulsar, Lorus czy może coś z zagranicy? Max 600-700

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

stoję przed wyborem pierwszego zegarka, odwiedziłem dziś TT i spodobały mi się poniższe:

500 zł - Pulsar pv9005x1

http://www.e-zegarki.pl/product/show/557694/zegarek-pulsar-pv9005x1-zegarki-pulsar-meskie-na-pasku

300 zł - Lorus RT353BX9

http://www.zegarek.net/zegarki/lorus/zegarek_lorus_RT353BX9.html

Czy znacie jakieś podobne modele?

Czyli srebrny, koperta jakieś 42mm, dość skromna biała lub kremowa tarcza, chronograf i dobrze gdyby był datownik.

Co o nich sądzicie? Może na początek wziąć coś tańszego jak Lorus a z upływem czasu (i doświadczenia) zaopatrywać się w lepsze modele?

Myślałem też o czym z zagranicy, np.:

http://www.watchhubs.net/quartz-watches/648-orient-quartz-chronograph-ftv01005w0-ftv01005.html

Albo jakieś Seiko?

Z góry dziękuję za pomoc,

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lorus to dobra firma.

Mam jednego i uważam, że jest calkiem ok.

Oczywiście seiko lepsze, ale w tym budżecie bierz co bardziej się podoba.

a z czasem.............

sam zobaczysz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I Pulsar i Lorus należą do Seiko. Ja wybrałbym Orient'a, bo mam słabość do tej marki. Szukałbym automatu (nie do zdarcia - wiem, bo mam kilka) bez tych udziwnień, choć ten z linku jest naprawdę fajny.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 12- letniego Pulsara, z czasów gdy korzystały one z tych samych mechanizmów co Seiko. Obecnie mają często mechanizmy te same co w Lorusach, natomiast sprawiają wrażenie bardziej dopracowanych wizualnie, oczywiście nie ujmując Lorusom. Ja bym brał Lorusa, bo tańszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I Pulsar i Lorus należą do Seiko. Ja wybrałbym Orient'a, bo mam słabość do tej marki. Szukałbym automatu (nie do zdarcia - wiem, bo mam kilka) bez tych udziwnień, choć ten z linku jest naprawdę fajny.

Chronografu w automacie w tym budżecie nie kupisz .

Seiko i Orient to dobry wybór.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizualnie ten Orient ze zdjęcia najbardziej mi się podoba. Aczkolwiek sam mam Lorusa i nie narzekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za opinie, chyba zdecyduje się na Orienta. Przejrzałem poniższe sklepy, czy są jeszcze jakieś miejsca, w których warto poszukać?

watchhubs.net

dutyfreeislandshop.com

mywatcheshub.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiony Orient z watchhubs za 470 zł. Mam nadzieję, że będzie lepszym wyborem, niż Lorus czy Pulsar. Jeszcze raz dzięki za pomoc.  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.