Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Roso

Pudełko na zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór. Poszukuję w miarę dobrego i ładnego pudełka na zegarki. Minialna ilość to 6, ale optymalnie będzie 8 lub 10. Chciałbym zmieścić się w 100 zł. Czy możecie mi coś polecić ?

Jak do tej pory trafiłem na coś takiego

http://allegro.pl/skorzana-szkatula-szkatulka-kuferek-na-8-zegarkow-i4833080282.html

Może ktoś miał z takim pudełkiem do czynienia, bo po zdjęciach ciężko coś powiedzieć.

Seiiko SNKE57, Seiko SNK803, Orient Sparta (EV0N002W), Orient Curator (FFD0J004W0), SeaGull 1963, Orient Bambino (SER2400EW0), Parnis Power Reserve Automatic B2, Gerlach RWD-6, Gerlach CWS Sokół 1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pudełko wygląda fajnie na zdjęciu, ale poduszki i przegródki są wykonane z tektury oklejonej cienką warstwą jakiegoś filcu/zamszu. Ja mam podobne na 10 zegarkow, ale bez zamykania na kluczyk i kartonikowe poduszki można łatwo zgnieść.

http://allegro.pl/szkatulka-pudelko-na-zegarki-zegarek-10-zegarkow-i4807090355.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego się właśnie obawiałem. A ktoś może coś innego polecić ?

Seiiko SNKE57, Seiko SNK803, Orient Sparta (EV0N002W), Orient Curator (FFD0J004W0), SeaGull 1963, Orient Bambino (SER2400EW0), Parnis Power Reserve Automatic B2, Gerlach RWD-6, Gerlach CWS Sokół 1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ w Lidlu od 11.12.2014 znowu są pudełka na zegarki stąd pytanie. Czy warto dopłacać do pudelka z takiej aukcji ? 

http://allegro.pl/etui-pudelko-skorzane-na-6-zegarki-braz-witryna-i4820074513.html

Wiem, że ten allegrowicz był polecany, może miał ktoś okazję porównać ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem dzisiaj takie 2 pudełka w lidlu ( w DE są od dzisiaj)i jestem zadowolony.

Cena 12,99 za sztukę ,były kwadratowe i podłużne wziąłem kwadratowe.

Jako że kiedyś na tym forum ktoś napisał iż te pudełka z lidla są kiepsko wykonane i gdzieś tam widać resztki kleju to te które kupiłem są ok.

Nie widać żadnych niedociągnięć w wykonaniu,wszystko cacy.

Poduszeczki są na tyle elastyczne że można założyć na nie także zegarki z ciaśniejszymi paskami czy bransoletami.

Także polecam ,za te pieniądze niczego ciekawszego nie znalazłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz mieć 6 zegarków i jedno pudełko polecam to brązowe z aukcji bo mam takie i jest bardzo fajne... ciężko się przyczepić a jak napiszesz do gościa to i może coś ponegocjujesz. Jeśli to ma być kolejne pudełko na mniej wartościowe okazy to lidl będzie ok ;) sam czekam aż się pojawią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem dzisiaj pudelko z lidla na 6 zegarkow. Wykonane bardzo dobrze, poduszeczki z miekkiej gabki. Takze moge polecic. Cena 12,95€.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, jak wygląda takie pudełko z Lidla? Na stronie PL nie ma jeszcze gazetki na 11- tego a na niemieckiej nie potrafię znaleźć. Skad pewność że będą u nas od 11 tego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pudełko w lidlu będzie od 08.12 za 45 zł bez grosza
http://www.promocyjni.pl/gazetki/20267-najpiekniejsze-swieta-gazetka-promocyjna#page=28

jak wygląda? to jest coś takiego http://zegarkiclub.pl/forum/topic/83091-pudelko-na-zegarki/z tym że nie jeden rząd na 6 a 2x3 jak poniżej
2__32140_15.jpg

Ciekawe jest jeszcze pudełko tchibo tylko że na 8 sztuk i bez zamknięcia co przy przewożeniu może być mało praktyczne
http://www.tchibo.pl/kasetka-na-zegarki-p400061648.html?x=H4sIAAAAAAAAAGNgYGBgNNoiBSS9BIWqKhlEHF2D9Z2dnPUDvJ2DTQMSU1Iy89IZGhgEGARa9K9tS2E1FRBV9W0_Lx6XDdQqYCe99z9LevGehLykqf721z4wiKR92eLo5zzj2Hxf83ki28__54mqtwQAfY2Wj2YAAAA%3D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za info, będę polował na nie. Kupiłem ostatnio takie: http://allegro.pl/es-etui-pudelko-na-20-zegarkow-skorzane-prezent-fv-i4831648561.html tylko na 10 zegarków (szufladka na dole bez poduszek i przedziałek) ale jak przyszło okazało się dość słabo wykonane i oddałem. Skóra jest i owszem ale bardzo cieńka, taka jak teraz paski do spodni wykonują w tanich sieciówkach, to się chyba nazywa skóra mielona, pokryta lakierem. Zawiasy też zbytniego zaufania nie wzbudzały, trwałość nie byłaby duża, niestety nie moge go Wam polecić. Za 300 pln liczyłem na troszkę więcej ale się przeliczyłem i wolę kupić te z Lidla o "wyglądzie skóry" bo przynajmniej cena adekwatna do oferty. A zawsze później można zapolować na jakieś porządniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, jak wygląda takie pudełko z Lidla? Na stronie PL nie ma jeszcze gazetki na 11- tego a na niemieckiej nie potrafię znaleźć. Skad pewność że będą u nas od 11 tego?

Już są na stronie w prezentach. Pudła fajne, mam od roku i bez uwag.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy któreś z tych pudełek (np lidlowe) ma przegródki, które przekraczają 5,5cm (nim więcej tym lepiej) ?

większość budżetowych (chińszczaki z allegro) mają max 4,7mm - to stanowczo za mało jeżeli próbuje się do nich włożyć zegarki z przedziału 42-45mm.

Jest tak ciasno, że koronką jednego zegarka, można zarysować kopertę tego z boku. O włożeniu Seiko Sumo nie ma mowy!

I ten chory pomysł, na robienie tych usztywnianych tekturą walców, zamiast zwykłych poduszek z waty.

Przecież na tych walcach nie da się zapiąć bransolety, paska i to nawet przy moim obwodzie ustawionym na 18,5mm.

Wszystko jest tak naprężone jakby miało eksplodować/rozerwać się (w zależności czy pasek czy bransoleta)

Sugerowałbym zwrócić uwagę na to o czym piszę powyżej przed zakupem - prozaiczna pierdoła, może okazać się dużym problemem. Przy takim stanie rzeczy nadają się do przechowywania rosyjskich zegarków max 38mm, ze zwykłym paskiem, który będziemy zapinać na ostatnią dziurkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomierzyłem przegródki w obu pudełkach:podłużne (nie wiem czy będzie dostępne w PL) i kwadratowe

Wymiary przegródek  w kwadratowym pudełku z lidla:

długość przegródki w rzędzie górnym: 7,7 cm , szerokość: 5,3 cm

długość przegródki w rzędzie dolnym : 7,4 cm, szerokość: 5,3 cm

Wymiary przegródek  w podłużnym  pudełku z lidla:

długość przegródki : 8,8 cm

szerokość : 5 cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielkie dzięki, oczywiście chodziło mi o szerokość,

5,3mm powinno już dawać radę w kwadratowym pudełku lidla, czyli plus dla niego

Jak zachowują się walce/wkłady/niby poduszeczki - są na tyle elastyczne, uginają się, że da się na nich zapiąć zegarek na bransolecie/pasku dostosowany do nadgarstka ? (oczywiście z palcem w nosie a nie używając do tego siły strongman)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poduszeczki faktycznie z boku są usztywniane tekturą ale same w sobie są bardzo miękkie i myślę że nawet założenie na nie paska/bransolety ciaśniejszej nie sprawia problemu a poduszeczka nadal wygląda o.k.

Włąsnie nałożyłem na poduszeczkę jeden Casio i zapiąłem pasek na pierwszą dziurkę ok.15,5 cm : poduszeczka nadal wygląda dobrze i wypukle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki, w poniedziałek udam się do Lidla, mam nadzieję, że do PL nie trafią jakieś inne przekombinowane/pozmieniane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie przydałoby się większe pudełko. Na 8 lub 10 zegarków. Z tego co pamiętam to były kiedyś takie w lidlu. Szkoda, że w gazetce są tylko te na 6. 

To może być rozsądne rozwiązanie jeśli ktoś potrzebuje mniejsze: 

http://allegro.pl/drewniana-szkatulka-kasetka-etui-na-zegarki-ap4-i4803842743.html

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z powyższych moich wypowiedzi odradzam zakup takich pudełek przez internet, bo można tylko wtopić...

No chyba, że któryś z forumowiczów sprawdził konkretny model i pofatyguje się z pomiarami szerokości przegród jak@eryk79 oraz przetestuje sprężystość "podusi"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegrody w Lidlowym sa ok, u mnie jest 5cm G-Shock obok 4,6cm Festiny i nie dotykaja sie. Poduszeczki miekkie z gabki, takze powinny trzymac fason. Jedyny minus(?) to taki, ze poduszeczki siedza dosyc luzno i zegareczki bujaja sie w pionie.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pudełko w lidlu będzie od 08.12 za 45 zł bez grosza

Byłem dziś w Lidlu i jednak ma być od czwartku 11.12.14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oficjalna gazetka ze strony LIdl to potwierdza.

Mój największy zegarek czeka już na przymiarkę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pudełko z Tchibo ktoś ma i może podzielić się uwagami nt. wykonania, eksploatacji, wad i zalet itp.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.