Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

wojdeo

Angelus Chronodato

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam piekny chronograf Angelusa i szukam jakiejś informacji na temat tego zegarka. Może ktoś mi pomóc?

Wiem, że jest pozłacany, ale co do jakości nic. Mam go 20 lat i noszę go okazjonalnie bo jest mi go szkoda.

post-77286-0-05457900-1420839391_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DZięki, ale interesują mnie opinie takich koneserów jak Wy. Poczytałem trochę Waszych wypowiedzi na tematy zegarków i jestem pod wrażeniem, a może mógłbys mi powiedzieć jaka jest jego realna wartość bo te na chrono 24 wydaja mi się wysokie. Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na forum nie wyceniamy zegarków regulamin ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek świetny jeden z ciekawszych chronografów z tych lat ,w dodatku mechanizm in house.,Wartość na pewno powyżej zegarków z podobnymi komplikacjami wyposażonych w mechanizmy ebauche,.Wartość obniża koperta pozłacana (stalowy ok 30% droższy) i najważniejsza jest historia serwisowa tego zegarka.,Jeżeli nie był ostatnio smarowany to taka operacja kosztuje ewentualnego nabywce ponad $300,.Zgodnie z regulaminem nie mogę podać wartości.,ale w przybliżeniu obiad dla czterech osób w restauracji z trzema gwiazdkami Michelina,(bez alkoholu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek świetny jeden z ciekawszych chronografów z tych lat ,w dodatku mechanizm in house.,Wartość na pewno powyżej zegarków z podobnymi komplikacjami wyposażonych w mechanizmy ebauche,.Wartość obniża koperta pozłacana (stalowy ok 30% droższy) i najważniejsza jest historia serwisowa tego zegarka.,Jeżeli nie był ostatnio smarowany to taka operacja kosztuje ewentualnego nabywce ponad $300,.Zgodnie z regulaminem nie mogę podać wartości.,ale w przybliżeniu obiad dla czterech osób w restauracji z trzema gwiazdkami Michelina,(bez alkoholu).

Super dowiedziałem się, że nie tylko ja uważam go za fajny zegarek i cenny. Smarowany był ostatnio w olsztynie i zapłaciłem 200,00 zł, czyli nie przepłaciłem. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tylko problem, że z powodu zawodu jaki wykonuję nie moge nosić go na codzień. Zegarmistrz powiedział mi, że zegarki tego typu nosi sie okoliczościowo, czy to prawda??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na forum nie wyceniamy zegarków regulamin ...

Sorki za źle sformułowane zapytanie. Oczywiście masz rację. Przez 25 lat nie zdawałem sobie sprawy z wartości zegarka, który jako dziecko nosiłem w podstawówce na ręku. Po latach postanowiłem go znów założyć na rękę i zaniosłem do zegarmistrza do naprawy. Jakże zdziwiłem się gdy na pytanie czy warto go konserwować powiedział mi, że wart jest całkiem sporo. Moje pytanie powinno brzmieć: Czy uważacie, że wart jest pieniędzy za  jakie wystawiaąj je na aukcjach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tylko problem, że z powodu zawodu jaki wykonuję nie moge nosić go na codzień. Zegarmistrz powiedział mi, że zegarki tego typu nosi sie okoliczościowo, czy to prawda??

Prawda zegarek nie posiada zabezpieczenia anti shock.,Jak pracujesz przy wycince lasu to niezbyt się nadaje do pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarmistrz powiedział mi, że wystarczyło go tylko wyregulować i przekonserwować. Za 200 zł znów cieszy oko. Pozdrawiam i dziękuję za opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda zegarek nie posiada zabezpieczenia anti shock.,Jak pracujesz przy wycince lasu to niezbyt się nadaje do pracy.

Nie. Ale często przebywam na budowach i choć nie jestem pracownikiem fizycznym często zdarza się mi się z konieczności wejść na jakieś rusztowanie czy drabinę. Więc raczej go szkoda. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak jeśli nie jesteś kolekcjonerem a to jest twój jedyny zegarek to go po prostu noś bo dla ciebie i tak nie będzie to miało znaczenia jeżeli masz inny to ten oszczędzaj bo szkoda a może to będzie początek jakiejś kolekcji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy Forumowicze,

otrzymałem od przyjaciela w prezencie chyba zegarek Angelusa. Czy ktoś z Forumowiczów mógłby mi coś napisać więcej o tym zegarku. Nie mogę nigdzie w necie znaleźć o nim jakichkolwiek wiadomości. Serdecznie pozdrawiam Forumowiczów.

post-109938-0-97216600-1562780089_thumb.jpg

post-109938-0-23499900-1562780125_thumb.jpg

post-109938-0-71731800-1562780148_thumb.jpg

post-109938-0-80138200-1562780169_thumb.jpg

Wdzięczny będę za okazaną pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.