Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie zasada jest bardzo prosta (z grubsza): im mniej składników ma produkt tym zdrowszy.

I ZER0 cukru:)

 

ps: no warka "japko" wygrała :D:D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

o tej porze ponoc niezdrowo, ale jak zem glody, to spac nie moge ;)

 

zglodnialem, to ugotowalem :)

<a href=http://zapodaj.net/230ec31e37573.jpg.html>20160212_232900.jpg</a>


Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Ja po dwóch tygodniach w Anglii mogę powiedzieć, że zalecam unikanie tamtejszego jedzenia :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

czyli tylko fisz and czips jadłeś? :)

...Bo, chyba nic innego nieda sie tam zjesc? ;)

same obrzydlistwa typu jajka w occie :o 


Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie znacie jak widać angielskiej, czy brytyjskiej kuchni.

Na start poznawania jej proponuję wołowinę Wellington. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Jadłem jagnięcinę w sosie miętowym - to było ok.

 

Ale moja wypowiedź była w sensie ogólnym a nie o specjałach angielskiej kuchni. Jak tam się wchodzi do sklepu, to największy dział jest z gotowymi tackami do mikrofali i pakowanymi w plastik kanapkami z dmuchanego pieczywa (chociaż w tym przypadku to nadużycie tego słowa).

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

A ja dziś rybkę podszykowałem.

 

Przed...

DSC_0355.JPG

 

... i po,

DSC_0357.JPG

 

Pyszności. :)

 

A tak przy okazji,.. Angelo, jak tam Twój staw?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek

To jest nasza polska rybka?

Płoć?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Zgadza się, płoć. Ale nie złowiona własnoręcznie, tylko kupiona w osiedlowym rybnym. Wspaniały sklep. W czwartki świeżutkie rybki, na zamówienie można coś ekstra dostać, a standardowo leszcz, karp, płoć, czasem sandacz.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek

O tej porze roku to jedynie w sieci można ją złowić. Lub pod lodem (jeśli jest i ma się odwagę)

Ja bardzo lubię okonia zimowego. Smaka mi narobiłeś :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

No,.. okoń pyszny, choć zimą chyba nie próbowałem. Zagadnę w sklepie, może na następny czwartek będzie. :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A ja dziś rybkę podszykowałem.

 

Pyszności. :)

 

A tak przy okazji,.. Angelo, jak tam Twój staw?

A dziękuję, dobrze.

Niemyslalem, że w zimę będzie więcej roboty, niż w lato :o

Przeręble,trza było robić codziennie :)

 

płeć, to bardzo smaczna ryba.

narobileś samka i będę musiał zjeść dziś rybkę ;)


Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.
Drugie śniadanie - ciastka babanowoczekoladowe :)

 

20160223_100945.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek

Nie powiem jak co one wyglądają ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Nie powiem jak co one wyglądają ;)

 

Wygladają jak wyglądają, ale smakują bardzo dobrze i znam ich skład w 100% ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek

Nie wątpię w to, że są smaczne :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie powiem jak co one wyglądają ;)

Jak już raz zjedzone  ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość fankaDaktarina

Mniam... A ja takie domowe uwielbiam. U nas ostatnio czekoladowe kokosanki post-67549-1456221461,0881_thumb.jpg

I orkiszowe pączki pieczone w piekarniku z kremem nutellopodobnym domowej roboty

post-67549-1456221504,5006_thumb.jpg

 

A dziś świeżo upieczona szarlotka... W wersji na płatkach owsianych, żytnich i jęczmiennych.6b66f17b2cef7289b367e3e541ac1b42.jpg

Edytowane przez fankaDaktarina

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Gdyby kiedyś twój mąż powiedział "mam dość" to ja cię przygarnę - nawet z dziećmi.

Straszny łasuch jestem

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja tam wczoraj upiekłem chleb a dziś kaczka nadziewana :P

ei9gkk.jpg

 

68dhf4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mniam... A ja takie domowe uwielbiam. U nas ostatnio czekoladowe kokosanki

I orkiszowe pączki pieczone w piekarniku z kremem nutellopodobnym domowej roboty

 

 

A dziś świeżo upieczona szarlotka... W wersji na płatkach owsianych, żytnich i jęczmiennych.

Podaj przepisy i nie znęcaj się już na głodnymi :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mniam... A ja takie domowe uwielbiam. U nas ostatnio czekoladowe kokosanki attachicon.gifIMG-20160204-WA0003.jpg

I orkiszowe pączki pieczone w piekarniku z kremem nutellopodobnym domowej roboty

attachicon.gif20160215_160318.jpg

A dziś świeżo upieczona szarlotka... W wersji na płatkach owsianych, żytnich i jęczmiennych.

Brawo dla tej Pani :) Edytowane przez fankaDaktarina

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.