Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość corepad3

Detomaso - jak potwierdzic

Rekomendowane odpowiedzi

Gość corepad3

Witajcie

jak myslicie czy ten zegarek to jakas chinska podrobka ? jesli tak to skad to mozna kupic na wlasna reke ?

http://allegro.pl/show_item.php?item=5045690845

znacie jakies zaufane zrodlo gdzie mozna by bylo kupic taki zegarek ?

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróba - nie. Jest to po prostu chiński zegarek nawiązujący wyglądem do Breitlinga Navitimer'a. Raczej nie polecałbym tego typu zakupów, bo po prostu szkoda pieniędzy na takie coś.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość corepad3

Podróba - nie. Jest to po prostu chiński zegarek nawiązujący wyglądem do Breitlinga Navitimer'a. Raczej nie polecałbym tego typu zakupów, bo po prostu szkoda pieniędzy na takie coś.

https://www.zalando.pl/detomaso-firenze-zegarek-chronograficzny-blue-silver-dt052e00k-d11.html

czyli rozumiem ze tutaj w sklepie tez jest to samo - chinski zegarek ?

dlaczego szkoda pieniedzy ta cena nie jest oplacalna? , bardzo podoba mi sie wyglad a mam budzet do 400-500 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ci się podoba to czemu nie. A trampki za 300 zł to na całe życie? Też na jeden sezon. Na poważne zegarki przyjdzie jeszcze czas.

Tu masz jeszcze taniej. http://www.returbo.de/taschen-schmuck-accessoires-1/uhren/detomaso-firenze-herren-armbanduhr-chronograph-ipb-steel-black-sm1624c-bk

A tak naprawdę w Chinach pewnie kosztuje ze 20 usd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.zalando.pl/detomaso-firenze-zegarek-chronograficzny-blue-silver-dt052e00k-d11.html

czyli rozumiem ze tutaj w sklepie tez jest to samo - chinski zegarek ?

dlaczego szkoda pieniedzy ta cena nie jest oplacalna? , bardzo podoba mi sie wyglad a mam budzet do 400-500 zl

Jak masz budżet 500 i chcesz coś fajnego To na OLX jest Orient Mako za 425 zł z niebieska tarczą, albo na allegro Big Mako Blue za 619 zł. To przynajmniej sa zegarki które nie udają z daleka ze sa czymś innym niż w rzeczywistości. Widziałem tez fajne Czarne Seiko na OLX. Jak kupisz takie czarne cudo, to po dwóch dniach będziesz miał poprzecieraną do żywego metalu bransoletę i będzie widać to strasznie. Nie opłaca si, przynajmniej w kategoriach użytkowych moim zdaniem bo o gustach sie nie dyskutuje. Na bazarku jest łez Seiko SNA 411 fakt powyżej budżetu ale wygląd tarczy podobny. Lepiej dołożyć i mieć pociechę niż płacić dwa razy. No chyba ze szukasz jednorazówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze i nie dziekuj. Nawet z podatkiem i clem sie zmiescisz w budzecie. Za zaoszczedzone pieniadze kup sobie do niego pasek typu rally i wypij moje zdrowie jakims dobrym napitkiem .

http://www.skywatches.com.sg/reviews/seiko-flightmaster-pilot-slide-rule-chronograph-snd255p1-snd255.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Kolega chce czarny zegarek a nie niebieski. Po co mu niebieski?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość corepad3

niestety kupilem ten zegarek przed tym jak napisalem ten post

jutro powinienem odebrac paczke - ocenie na zywo czy warto 

ze wszystkich komentarzy najbardziej dziekuje za seiko - wyglada za***iscie i malo kosztuje tylko jak to najbezpieczniej i najszybciej kupic ?

w tym momencie sklaniam sie do obejrzenia detomaso - zwrotu i kupna seiko tylko czy mozecie cos poradzic ?

edit:

te rysy serio tak sie latwo robia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety kupilem ten zegarek przed tym jak napisalem ten post

jutro powinienem odebrac paczke - ocenie na zywo czy warto

ze wszystkich komentarzy najbardziej dziekuje za seiko - wyglada za***iscie i malo kosztuje tylko jak to najbezpieczniej i najszybciej kupic ?

w tym momencie sklaniam sie do obejrzenia detomaso - zwrotu i kupna seiko tylko czy mozecie cos poradzic ?

edit:

te rysy serio tak sie latwo robia ?

I jak wrażenia? W sumie wczoraj po paru piwach kliknąłem ten zegarek na allegro, tylko ze stalowa koperta a nie czarną. Ciekawy jestem co do mnie w poniedziałek przyjdzie :)

Tyle ze ja za swój dałem 130 zł z wysyłką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość corepad3

zegarek przyjechal , obejrzalem go dokladnie i jak to bywa na allegro oczywiscie zakup nie zgadzal sie z opisem;

bransoletat byla skrocona i brakowalo ogniw na szczescie pasuje idealniet

troche rys na deklu

koronka srebrna wiec z jakiegos innego zegarka

do wymiany od razu polecialy teleskopy i niektore bolce z bransolety bo inaczej bym go zgubil - koszt 15 zl

nasmarowalem maila do tego sklepu ze chce zwrotu a na koncu napisalem ze moge isc na ugode i zeby mi oddali kase i sie udalo

wiec zegarek 270 zl mnie kosztowal i za ta cene uznalem ze go juz zostawiam

wyglad super , jakosc ocenie pozniej ale nie narzekam :)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3bef678fc00ec53367e9fc9c006992a0.jpg

Kupiłem i ja. Musze przyznać ze jestem pozytywnie zaskoczony. Wykonany ładnie, z fajnymi detalami, bezel chodzi lekko. Kupiłem za 120 zł jeszcze z założonymi foliami ochronnymi. Jedynie pasek musiałem zamienić bo firmowy był lekko uszkodzony.

Jeśli chodzi o minusy, to na pewno szkiełko wystające ponad bezel. No i mógł mieć 22mm miejsca na pasek.

Podsumowując za niewiele ponad 100 zł kupiłem ciekawy zegar, którego nie będzie mi szkoda. Jak coś się z nim stanie to trudno. Za tą cenę to moim zdaniem dobry zakup, jednak ceny sugerowanej w internecie (okolo 500 zl) na pewno bym za niego nie dał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.