Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

BadSanta

Zegarmistrz Jelenia Góra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w temacie poszukuję dobrego zegarmistrza w Jeleniej Górze. Czy ktoś może kogoś polecić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jelenia Góra

Filipczak Czesław – zakład zegarmistrzowski , ul. Groszowa 6, tel. 75 752 36 78

.

Ostrowski Zenon – zakład zegarmistrzowski, pl. Niepodległości 3, tel. 75 753 23 54

.

Sikora Waldemar – zegarmistrzowstwo, ul. 1 Maja 58, tel. 756 424 680, kom. 500 278 921

.

Zegarki SC. Krajewscy Urszula, Włodzimierz, Piotr, ul. Solna 1, [email protected] tel./fax: 75 752 69 77

Więcej tutaj:

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jelenia Góra

Filipczak Czesław – zakład zegarmistrzowski , ul. Groszowa 6, tel. 75 752 36 78

.

Ostrowski Zenon – zakład zegarmistrzowski, pl. Niepodległości 3, tel. 75 753 23 54

.

Sikora Waldemar – zegarmistrzowstwo, ul. 1 Maja 58, tel. 756 424 680, kom. 500 278 921

.

Zegarki SC. Krajewscy Urszula, Włodzimierz, Piotr, ul. Solna 1, [email protected] tel./fax: 75 752 69 77

Więcej tutaj:

a to polecane czy po prostu wymienione wszystkie jakie są, bo do jednego z nich się przeszedłem to mi powiedział że "baterii do takiego zegarka to on nie ma" z pełną powagą... a zegar na ecie 2824...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Jeleniej nie ma już żadnego zegarmistrza z fachu są tylko z nazwy.To głównie wymieniacze bateryjek.Jest jeden co robi mechaniczne ale nie polecam.Jak mechaniczne to tylko Kowary przy aptece.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, wiem o którego chodzi, i zawsze to bliżej niż Wrocław. Dzięki wielkie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jak w temacie poszukuję dobrego zegarmistrza w Jeleniej Górze. Czy ktoś może kogoś poleci

Zapraszam do mojego zakladu zegarmistrzowskiego w jeleniej gorze na ulicy poznanska 26 a(na mapie obroncow pokoju)male arkadki 150m od dworca PKS:

Postaram sie pana usatysfakcjonowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oooo jakiś nowy punkt czy był już wcześniej??? Bo nie znam i chętnie bym zagadnął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez nie znam a czasem tamtedy przechodze. W poniedzialek podejde bo mam troche rzeczy do zrobienia

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez nie znam a czasem tamtedy przechodze. W poniedzialek podejde bo mam troche rzeczy do zrobienia

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Stary zegarmistrz ale nowy zaklad.Zapraszam serdecznie zapraszam czynne od 10-18.Niestety otwarte bedzie dopiero 4 stycznia .Przerwa swiateczna i noworoczna.

https://www.facebook.com/czasomierze/?ref=hl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oooo, to spore pole do popisu ma Kolega. Mój koleżka z Kaczorowa, coś tam próbował zrobić ale mu chyba przeszło...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No faktycznie okręg bez zegarmistrza ogromny,będziemy testowali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do konca prawda w jelonce jest troche zegarmistrzow wyuczonych wtym zawodzie i jest to ulica Konopnicka ,ul Dluga,ul Krotka,Ryneczek zabobrze ,inna sprawa jest to dlaczego nie wswzystkie zegarki chca naprawiac.Przyczyna jest jak zawsze  prozaiczna-CZAS-

Jezeli solidna  gruntowna reperacja zegarka mechanicznego(powiedzmy z podwojnym kalendarzem) moze zajac nieraz  pare godzin od 3 a nawet do 10 godz  to ile drodzy panowie to musi kosztowac?Jeszcze ryzyko kiedy do zegarka nie ma czesci i kilku godzinna praca moze sie okazac niepotrzebna.Dlatego niektorzy zegarmistrze specializuja sie czasami tylko w niektorych modelach do ktorych posiadaja czesci  dajacy 100% gwarancje porzadnego zrobienia.

Takze czasami krytyka moich kolegow po fachu nie zawsze w moim odczuciu jest uzasadniona

Bede czasami wklejal zegarki po rozlozeniu na czesci pierwsze i po zlozeniu.Te ktore juz zrobilem i ktore bede robic z krotkim opisem

Mysle ze bedzie to bardzo dla was interesujace

.Nawiasem mowiac wiedza TEORETYCZNA  na temat zegarow i zegarkow niektorych hobystow jest ogromna i uwierzcie mi czasami czuje sie przy nich uczniem I STARAM SIE PRZYSWOIC OD NICH JAK NAJWIECEJ WIEDZY. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem prawie wszędzie i co mogę powiedzieć 

Tylko u jednego zagościłem na dłużej ponieważ to co mi się bardzo podobało to terminowość - czasem mówił będzie na dzisiaj o 17 przyszedłem o 16.30 jeszcze robił o 17 był gotowy  :)  niestety z czasem właśnie braki z częściami zaczęły być uciążliwe - z 10 przyniesionych tylko jeden zostawał bo reszty nie da się nie mam części  :(

Inny np byłem dwa razy - za założenie zapadki od naciągu w Wołnie i synchronizację wskazówek (w sumie 15 minut czekałem) rachunek 80zł rozumiem że każdy chce zarobić ale cena bardzo wygórowana - również braki części nawet podstawowych (typowych szkiełek) 

Teraz robię wszystko w Kowarach u Pana Zenka przy aptece - ma wszystkie części jak nie ma zrobi przerobi zamówi jedyne "CO" to czas napraw  -_-  -_-  -_- Odwiedzę Pana jak będę przejazdem mam trochę do roboty 

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to polecane czy po prostu wymienione wszystkie jakie są, bo do jednego z nich się przeszedłem to mi powiedział że "baterii do takiego zegarka to on nie ma" z pełną powagą... a zegar na ecie 2824...E

Eta 2824 to zegarek mechaniczny chyba ze o czyms nie wiem czego nie wykluczam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

życzę Ci wszystkiego dobrego, bo nie wiem czego się  życzy zegarmistrzom ,może luźnego

balansu :P o każdy zegarek dbaj jak o swój, trafia mnie jak widzę to KOWALSKIE podejście

przy rozpinaniu bransolety , wymianie teleskopów, odkręcaniu dekli, płacę już tylko za to, żeby oddał mi  zegarek , piszę tu o zakładach różnej rangi, bardziej dbają o kafle na podłodze,jak o zegarek , oczywiście regulacje są fachowe, ale ja oceniam całość usługi i nie do końca jestem zadowolony, być może przesadzam, te kilka rysek w tą czy w tamtą, ale taki jestem i już

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eta 2824 to zegarek mechaniczny chyba ze o czyms nie wiem czego nie wykluczam.

dokładnie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mogę powiedzieć... przybyłem, sprawdziłem, naprawiłem :) Fajnie, że powstał ten punkt w moim mieście-mogę jedynie polecić. Wszystko sprawnie, szybko, tanio i dokładnie. W dodatku z Panem pracującym w zakładzie można pogadać o zegarkach bo widać, że jest to dla niego też pasja a nie tylko zawód :) Fajnie, że są jeszcze tacy ludzie w tym zawodzie, a na przyszłość życzę Panu sukcesów w tej ciężkiej branży i nie zbaczać z tej drogi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja jeszcze nie byłem bo nie miałem okazji i po drodze ale dobrze wiedzieć 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dzisiaj byłem przejazdem i zaszedłem do naszego nowego zegarmistrza  :)

Zanim się przedstawiłem zostałem bardzo miło powitany - potem porozmawialiśmy sobie chwilę i jestem bardzo miło zaskoczony - jak napisał kolega wyżej pasja i jeszcze raz pasja to się czuje w rozmowie 

Wprawdzie nie przyniosłem nic do naprawy bo nie byłem przygotowany a jedynie przejazdem ale kupiłem sobie chociaż pasek (zielony nato) do mojego staruszka MITOT chrono 

Fajny klimat, ciekawa i wciągająca rozmowa - na pewno wrócę  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuje dobrego fachowca zegarmistrza z okolic Jeleniej Góry ponieważ mam kilka pięknych zegarków naręcznych i kieszonkowych i samych mechanizmów takich marek jak Omega. Może dobry zegarmistrz doradzi co i za ile. Proszę o kontakt pod nr tel 786246432

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez mandolo667
      Cześć! Poszukuję jakiegoś specjalisty / zegarmistrza na terenie Warszawy, który pomógłby mi z oceną autentyczności Omegi. 
      Zegarek będę miał w ręku, podjechałbym ze sprzedawcą. Macie kogoś godnego polecenia?

Dzięki za pomoc i pozdrawiam
    • Przez Feymozim
      Naprawa Tag Heuer'a  Fotki poniżej 

• Przez Feymozim
      Naprawa zegarka Borealis Cascais 30ATM na mechanizmie Miyota 9015   Fotki poniżej

• Przez Feymozim
      Serwis Seiko 4R35-01R0

• Przez Feymozim
      Witajcie, jestem Adam zajmuję się naprawą zegarków od 2016 roku. Chciałbym zaproponować swoje usługi gdyby ktoś byłby zainteresowany podsyłam link do mojej strony . Gwarantuje wysoką jakość wykonywanych moich usług. Zainteresowanych i osoby mające pytania zapraszam na priv. 
      https://www.facebook.com/profile.php?id=100035394744422

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.